Pyžamo nebo overal?

garpova
1. srp 2021

Ahoj, chci se zeptat, v čem vám přes noc spí 2-leté a starší děti. Plánovala jsem dát dceři na noc už pyžamo, triko a kalhoty, i kvůli nočníku, aby se to ráno lépe a rychleji svlékalo. Ale mimo léto máme v ložnici cca kolem 21st, dcera se dost odkopává, pleny ještě chci na noční spánek zatím nechat, i když se dost často budí se suchou, tak teď váhám, zda jí nekoupit na spaní ještě overaly? Děkuji za názory. Hezkou neděli všem.

ivis_b
1. srp 2021

@garpova v te dobe uz mel syn pyzamo, spi bez periny, v pohode.

mamikry
1. srp 2021

@garpova v tomhle veku uz mely deti pyzamo. Kdyz si pocuraly plenku, bylo to praktictejsi.

garpova
autor
1. srp 2021

@ivis_b
@mamikry Taky si myslím, že pyžamo by bylo lepší. Jen jsem narazila na overaly i ve větších velikostech a pak kvůli tomu, že se dcera dost v noci odkope. Ale zase na svlíkání mi přijde pyžamo praktičtější.

eliska_f
1. srp 2021

Syn spi od 18 měsíců jen v pyžamu, taky se hodně odkopava, proto jsem mu pořídila merino na noc (nemůžu si vynachvalit). Já ale klasické pyžamo zavedla, jelikož byl už bez plen.

martt
1. srp 2021

@garpova Syn mi cca od 2 let spi v pyžamu. V noci se také dost odkopavá a to máme v zimě na spaní cca 17 stupňů. Ja to řeším teplejším pyzamem a ma na noc i bavlněné ponožky, ale ty sam vyžaduje i teď v létě. A v noci, když mu je velká zima tak si bud kňournul mami prikryt nebo se už prikryje sám.

pe_tu_ss_ka
1. srp 2021

Syn měl overaly asi do 2 let. Pak přešel na šortky a triko (v zimě s dlouhým rukávem a přes léto má tílko). V overalech se strašně potil i v zimě, i když máme v pokojích do 24 stupňů a v zimě netopime.

vendelinka08
1. srp 2021

@garpova uz pořizuji jen pyžama, jak dcera chodi na nočník, i kdyz ji na noc plenu davam a má ji suchou. V noci spí odkrytá celou noc, jen kdyz je ji zima, tak si rekne o zakrytí. Ona se nerada zakrývá. Takze koukam uz jen po pyžamech. Overaly budu davat pryc.

cilkat
1. srp 2021

21 mi rozhodně nepřijde málo a to my kluci spí odkopani vždycky. Zhruba od doby, kdy zkouší nočník, jsou v pizamech.

mandala
1. srp 2021

Pyžamo, 21 st mě přijde na spaní dost...

felixfelicis
1. srp 2021

Pro chodící dítě pyžamo, hrozně mě štvalo to oblékání u overalu, pyžamo natáhnou zdrhajicimu mrnousovi raz dva 🙂

leniczka23
1. srp 2021

Pyžamo. V zimě dlouhé v létě krátké.

areh
1. srp 2021

Od 9 m mají moji kluci pyžamo. Overaly nesnáším. I na měnění pleny je to nepraktický 😁 v noci máme 19 st.

maki90
1. srp 2021

@garpova od roka a půl jen klasiku pyžamo. Kolikrát chce před spaním ještě čůrat, to samé ráno po probuzení a rozepínat overal je dost nepraktický. Jinak na noc ještě plinu má, jediný zádrhel je, že se občas v noci svlíkne a plinu sundá.

korin
1. srp 2021

Ve dvou letech ještě overal, postupně jsme přešli na pyžamo. Odkopávání jsem řešila spacím pytlem.

journals
1. srp 2021

Syn 2,5 a pořád nosí overal z Lindexu. Přijde mi to praktické a nějak se nostalgicky nemůžu jejich pyžámek vzdát 😀 Na noc je bez plen od dvou let a s overalem není problém

me_druhe_ja
1. srp 2021

Já overal vyřadím až začne chodit a chápat nočník, takže jsem ráda, že se tu dělají i ve vel 92 neboť oboje bude až za hodně dlouho. 🙂 Ale na chodící a nočník zkoušející dítě bych už dala pyžamo. Jinak synovi už ani peřinu nedávám, stejně se vždy odkope a spí na ni místo pod ní.