Ahoj holky prosím o vaše názory - necháváte malé miminko pusinkovat návštěvou (kontrétně tchyně s tchánem takže babička/děda)? Nemůžu si pomoct ale je mi to proti srsti ikdyž je mám ráda. Brala bych to u dítěte 9 měsíců a víc - když bude od nich chtít pusu bude držet, když ne tak se otočí nebo zapláče. Ale není mi to příjemné u miminka teď konkrétně necelé 3 měsíce. Prostě nevidím důvod, proč by měl takhle malé miminko oslintavat nějakýma pusinkama někdo jiný kromě maminky a tatínka. S manželem se na tom neshodnen, mu to přijde normální. Moji rodiče ikdyž malou zbožňují nade vše tak ji taky neoslintávají a sami od sebe čekají až bude větší a já s tím souhlasím a souzním - na 100%.jak je to u vás?
Mně vadí jenom když tchán dal dceři (2 roky) pusu na pusu, je kuřák a já to nesnáším, vadí to i manželovi, tak mu to řekl, uvidíme... Jinak jsem to nikdy neřešila, každý byl rozumný, aspoň co vím, nějaká pusinka proběhla, ale tak nějak normálně, třeba na čelo nebo tchyně dává malé pusu na tvář a tak, žádného oslintávání jsem si nevšimla
Taky mi to vadí, ale vnímám to spíš jako svůj problém, než nějakou reálnou "hrozbu." U nás to dělá jen tchán - už v porodnici dal miminku pusu na hlavu.
Nikdy by me nenapadlo to resit. Prijde mi to normalni.
Nevadí mi to. Nevidím rozdíl jestli dostanou děti pusu od matky, otce a nebo prarodičů… Vždyť mají společné geny i krev…
Přijde mi normální, že babičky dávají vnoučatům pusinky a to i miminkům. Ani u mojí ségry nebo ségry mého muže mi to nevadí, mají krásný vztah a to už od miminka. Zvlášť pokud to není přímo na pusu, ale jen třeba na hlavičku nebo na ruku,tak v tom vůbec nevidím problém.U těch kuřáků chápu, že na pusu to třeba není vhodné.. Jinak mi to přijde úplně v pořádku.
Nejak nechapu, jaky je rozdil v puse od maminky anebo od babicky? 🤔
Vadila by mi pusa na pusu, protože ani mi nepusinkujeme syna na pusu. Ale jinak? Vždyť jsou to prarodiče, je to super, když je dítě milované a rodina mu to dává najevo.
Ne nikdy mi to nevadilo,asi to s tím pusinkovanim zas tak nepřeháněli,nevím nepamatuju si,ale chápala jsem,že hlavně babičky si chtějí miminko pomazlit. Doufám,že jestli budu babička,že budu moct dat vnoučátku pusu a pomazlit si ho. Nedávno jsem si chovala 4mesicni holčičku kamarádky a přišla mi tak roztomilá,že jsem měla chuť ji dát pusu na tvaricku,nebo na ručičku,ale neudělala jsem to,protože vím,že se to asi nehodí,navíc zas ten covid. No divná doba..
Považuju to za naprosto normální.
Nevadi mi to. To mi vic vadilo, kdyz si nekdo po prichodu neumyl ruce a nebo ted zkousi na dvouleteho syna “pojd mi dat pusinku nebo te nebudu mit rada”
Já teda popusinkuju i děti známých, jednou jsem takhle blbla s miminkem (teda už mu bylo tak 7 měsíců) a chlapeček se smál a já další pusinky, no blbli jsme a po nějaké chvíli říkám kámošce - nevadí ti, že ti tady oslintávám dítě 😝 a ona poznamenala něco ve smyslu - pláče? Ne... líbí se mu to? - jo, tak nic neřeším 😝 mě teda vadí pusa od dědy, kterej si nečistí zuby, kouří, smrdí mu z pusy a dává pusu dětem, ale děti ho milujou, tak to prostě strpím a nic neřeším.
pokud nekouří, nemám problém. Však je to hezké 😍
@makky225 Vadila by mi jen pusa na pusu.
Tříměsíční dítě už dokáže nesouhlas projevit, i když možná ne se účinně bránit...
A co se týče zdravotních důvodů... ano, bakterie matky dítě prostě má... babičky tolik ne. Ale to asi není to, co řešíš, že? Pokud řešíš nějaký pocit "fyzické integrity", tak tam fakt nevidím rozdíl mezi rodičem a prarodičem...
Pokud nejsou kuřáci a netáhne z nich alkohol, tak v tom nějak nevidím problém...ty jako matka to dítě nepusinkuješ? Nebo ti to taky přijde "nenormální"? Když tak jestli s tím máš nějaký osobní problém, můžeš dohodnout kompromis, že nebudou mimčo pusinkovat na pusu, ale jen čelíčko, tvářičku...
fakt někdo dává pusu na pusu? Mě by to ani u vlastního dítěte nenapadlo, pořád to mám jako něco intimního mezi partnery. Ani v rodině jsem to nikdy neviděla...
Neřeším, přijde mi to normální....Sorry,ale je kolikrát k nevíře, nad jakými nesmysly se pozastavujete....
@elesse úplně miminku jsem na pusu nedavala, ale kolem roku jak zacali chapat dej pusu, tak si dáváme běžne... Kdyz maliu vedu do skolky, tak si na rozloucenou vzdycky dáváme pusu na pusu a ta nejmenší mě ted dava takovou pusu, ze otevre pusu dokořán a ještě me oblizne jazykem a neprijde mi na tom nic divného
A k dotazu autorky, popravdě nemam moc ráda, když mi někdo pusinkuje děti, ale neřeším to...
Doma dáváme já i manžel dětem pusu na pusu a od prarodičů mi pusinkovani dětí nevadí, naopak, vnímám to jako projev lásky k nim. Úplnému miminku by přímo na pusu nemuseli, ale ani tak bych se z toho nehroutila.
U prarodicu mi to nevadi, ublizkych pratel mi to taky nevadi
@elesse Ano, my si dáváme pusu na pusu, ale ne jen se synem, ale i s mamkou, babičkou, tetou, taťkou, sestrami, je to pro nás normální přivítání. Máme skvělé vztahy 🙂
Zajimave, nikdy jsem to nikde nevidela. Jako kazdemu jak vyhovuje🙂
Taky mi to vadí... obzvláště, kdyz má mamka jeste rtěnku. Tchyni malou ale nedám ani pochovat, takže tam to neřeším.