Pupínky, potničky. Poradíte, prosím?

deniss88
28. led 2020

Ahoj maminky, můžete mi poradit? Jiz cca druhy den se moji 3 tydenni holcicce objevily tyto pupinky, zatim potiram vyluhem z hermanku, k mudr.se chystam, nesetkala jste se s tim nektera? Ma to oblicej a trochu krcek s raminkama, jinde na těle ne...
Dekuji

katkapavlik
28. led 2020

@deniss88 můžou to být potnicky, ale heřmánkem bych já osobně nepotitala mám doma také alergické batole používám linola kosmetiku krém sprchový gel já bych mazala bepanthen sudokrem většina bývá i na vyrážku

deniss88
autor
28. led 2020

@katkapavlik dobre, dekuji

katkapavlik
28. led 2020

@deniss88 ale to jen moje osobní zkušenost s dětmi jsme alergici a vím že nám by potírání heřmánkem ublížilo,ale každý jsme jiný ale.LINOLA je fajn i pro normální použití. Já osobně jsem si zamilovala olej do koupele od linoli děti mají pak hezký vláčnou pokožku

niliho
28. led 2020

Také jsme měli podobné pupínky a Mudr. mi řekla, že to vypadá na potničky,nebo reakce na něco co jsem snědla (plně kojím),i když si dávám velký pozor na jídlo. Doporučila mi Imazol krém pastu a tím pupínky potírat. Imazol je skvělý i na silné opruzeniny,za pár dnů je po nich. Mazala jsem asi 3 dny a bylo po pupíncích. Heřmánek bych určitě nedávala,je to alergen,může to miminku ještě zhoršit. Držím palce,ať to brzy vymizí,taky jsme bojovali 🙂

dobevacka
28. led 2020

Malá mela taky podobne pupínky. Mazala jsem CICA kremem od Topicremu a do druheho dne zmizelo zarudnuti a treti den byly pupinky pryc úplně.

deniss88
autor
28. led 2020

Mockrát rkat dekuji vsem 😉

pajla
28. led 2020

Je to novorozenecké akné, konzultováno i s kožní. Moje holčička to taky měla cca od 3 týdnů. Měla to také na obličeji a kolem krčku. Na radu pediatry jsem používala holtovu mast, za pár dní už to neměla červené, jen takové drsné na dotek, tak už jsem nemazala ničím a teď v 9 týdnech se i to drsné ztrácí.

deniss88
autor
29. led 2020

@pajla vyzkouším, děkuji

eithelwing
29. led 2020

@deniss88 Mně přijde, že naše malá byla po narození pořád nějaký flíček a pupínek. Pokud si to nějak cíleně nedrbala, nechala jsem to být, především na vzduchu, což v případě obličeje šlo. Vše zmizelo postupně samo.