Půlroční syn se budí co hodinu

ala884
10. srp 2017

Ahoj maminky,
prosím, mohly by jste mi poradit? Synek má půl roku, do teď bylo jeho spaní královské, buzení na kojení od 3.měsíce jen 1x za noc, byla jsem vyspaná a svěží. Tak poslední dva týdny to začalo jako na začátku. Buzení co hodina až dvě. Začala jsem teda na noc dávat kašičku, že ho víc zasytí, a dokojím ho. Usíná mezi 21 - 22:00 hodinou a po půl noci to začíná. Pláče, nakojím ho, usne a za hodinu až dvě znovu.
Čím to je? Máte s tím někdo zkušenosti? Četla jsem, že nekojit a nechat vyřvat, že si dítě jen vymýšlí. Jeho brečení jsem vydržela půl hodiny, vyměkla jsem. Mohl by mi někdo poradit? Děkuji moc.

panickatlamicka
10. srp 2017

Není to ničím. Prostě se mu změnil spánek. A nechat řvát miminko, to je zverstvo. A když jsi tedy někde vyčetla, že se má nechat řvát (kdes to proboha četla?), ,tak jsi určitě i vyčetla že dětem se spánek mění a je potřeba jim vyhovět- vzít do postele, kojit na požádání. Kaše na noc určitě vhodná není, zátěž na slinivku.

ala884
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka kde jsem to četla? na netu je toho spousta, metoda "nechat vykřičet" má příznivce i odpůrce, i o kašičkách na večeři jsem četla nejen na netu od maminek, dokonce to uvádí i výrobce na obalu. Klidně budu podle tebe konzumní trolí matka. Je to pro mně změna ve vývoji dítěte. Jen jsem se chtěla poptat, jak jsou na tom jiné maminky. Osobně jsem to třeba začala připisovat horku. Jen jsem se pak dočetla, že kolem půl roku se spaní dětem mění a z delšího spánku je spánek s kratším intervalem a buzení ze spánku. Jak staré máš děti?

panickatlamicka
10. srp 2017

@ala884 8let a 3 roky. Vše o dětském spánku: www.prosimspinkej.cz . Výrobce si na obal napíše co chce, jen aby to prodal.

whiteswan
10. srp 2017

Je to úplně normální. Mě syn spal od 14 dnů do 6 měsíců celou noc. V 6 měsících se začal v noci budit a vyžadovat kojení. Přestěhovala jsem ho tedy k sobě do postele. Kojila jsem 3-4x za noc, někdy jen 1-2x. To trvá doteď (18 měsíců). Někdy spí celou noc. Kašičky na noc jsou nesmysl a hlavně je tak malé děti nepotřebují.

ala884
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka díky, určitě se na to mrknu. Tak že buzení se po dvou hodinách je normální? A do kdy to tak asi vydrží? Přiznám, že jsem z toho celkem zničená trolí matka.

panickatlamicka
10. srp 2017

@ala884 to může přejít za týden a nebo taky za rok, trolí matko😂

ala884
autor
10. srp 2017

dobře, co dáváte dětem na večeři?

panickatlamicka
10. srp 2017

@ala884 mně se dcera jeden čas budila co hodinu- trvalo to asi půl roku.

ala884
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka klidně budu trolí matka 🙂))))

panickatlamicka
10. srp 2017

@ala884 Vecere- zelenina, polévka. Jinak jsem kojila- dítě u sebe v posteli.

cabadajovimah
10. srp 2017

mela jsme to stejne, doktorka mi rekla, ze male dozrava nervova soustava, vice se hybe, ma vice podnetu a v noci je zpracovava...jeij zpracovavani trvalo dalsi rok, Celou noc jsem se vyspala ted kdyz ma 18m. Nenechala jsem vyplakat, kase odmitala...proste jsem to vydrzela, spala lepe kdyz byla s nami v posteli (ac toho nejsem zastancem hrozne to pomohlo) Taky jsem tech 18m kojila, ve chvili kdy se odstavila, zacala lip spat. U starsiho syna to bylo stejne s tim rozdilem, ze stacilo aby k nemu par noci vstal manzel, chtel proste jen nekoho z nas slyset, brzy zacal spat delsi intervali (teda max 4 h) ale kojila se 15m.

makky1310
10. srp 2017

@ala884 muj syn spal do pul roku nadherne, budila jsem 1 v noci na kojeni (u dalsiho budit nebudu). Pak jsem si rekla ze budit nebudu a vydrzelo mu to asi 14 dni spat celou noc. Pak se zacal zase budit, po nejaky dobe nepomahalo nic na uspani takze jsme se vratil k nocnimu kojeni. Za dalsich pul roku to bylo ruzne, nekdy vstaval 1x za noc, jindy 3-4x. Posledni dobou slo spis uz jen o kontakt, takze se v noci ke me stehoval do postele(na to mazleni a pusinkovani nez zase usnul nikdy nezapomenu😘) Asi pred 10 dnema jsem prestala s nocnim kojenim a prisla na to ze on uz ho ani nevyzaduje. A posledni 2 dny spinka celou noc(za 14 dni mu bude 1 rok)!!! Tak se modlim at uz to tak zustane 🙏 takze je to normal ze se to dost zmeni. Jenom prosim nenechavej vyrvat. Jak by bylo Tobe kdyby jsi mela hlad nebo Ti bylo uzko a chtela jsi obejmout a Tobe ten druhy rekl ze mas smulu, ze si vymyslis! Dej miminku vsechno a uvidis ze to bude ok. Muze to byt i "osmimesicni" uzkost, my jsme ji taky meli v 6 mesicich.🙂

ninive211
10. srp 2017

@ala884 Já v 6 měsících dávala jen na oběd zeleninu, jinak jsem kojila. Před 7.měsíce navíc jedna svačina ovoce/ovocná přesnídávka. S kašema jsem začala až v 8,5 měsících (na radu dr., ten měsíc předtím po zavedení příkrmů méně nabrala -
já teda byla i ráda, protože mezi 3-6.měsícem se z ní stal otesánek, pravda, taky navečer asi v 6, pak ještě po koupání bylo kojení) a rozhodně jsem si od toho neslibovala, že bude déle spát (taky nespala), protože ze zkušeností jiných maminek to ve většině případů nemělo na kvalitnější spánek žádný vliv, Je teda pravda, že moje mamka mi tvrdí, že nám dávala na večeři (domácí) ovesnou kaši a pak jsme spaly většinou celou noc...no u dcery jsem toto nezpozorovala, celou noc začala spávat, až jsem přestala kojit a přešla na UM (celou noc = budila se kolem páté na mléko a pak třeba ještě usnula a spala do 7)

ala884
autor
10. srp 2017

asi budu vypadat jak baba hadová, nejsem zastáncem dítěte v posteli, ale jak člověk zažívá situace, názory zkušenostmi mění. Když si se synem lehnu do druhého pokoje a spíme spolu, je klidnější, to přiznávám. Nemám se bát, že ho manžel zalehne, když bude spát s námi? A jak jste to řešili, když už dítě lozilo? Nenechám synka přece spát na kraji postele.

ala884
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka to mu dávám na oběd, chtěla jsem k večeři změnu

makky1310
10. srp 2017

@ala884 jinak k veceri se nam osvedcila spis ta kase. Po zelenine se budil vic. Kazde dite je ale jine...

martiikk
10. srp 2017

ne, nenechávej miminko vyplakat ☹ vždycky když to čtu, mám slzy v očích..samozřejmě, je to tvoje volba, ale když už sem píšeš o radu a názor, tak to nejde nenapsat. ty kašičky na noc taky není zrovna nejlepší věc, hodně to zatěžuje trávicí trakt miminka a musí to těžko zpracovávat celou noc, možná zkusit zeleninový příkrm. takhle se u nás spánek změnil, když rostly zoubky, tak nejsou na cestě?? děti se i v půl roce začnou více hýbat a to pak spánkem zpracovávají a i to je může budit, spousta nových vjemů během dne-to vše je může v noci zneklidnovat a proto prso a vůně maminky je pro ně velice uklidnujici a vyvolává pocit bezpečí. může to být vedrem, růstový spurt okolo 6. měsíce..důvodů je spousta...a tím že se i více hýbe, víc spaluje energii a může mít prostě v noci hlad. ber to tak, že je to jen přechodné období, za měsíc už zase může vše být v normálu..

panickatlamicka
10. srp 2017

@ala884 dcera s námi spala od miminka, syn měl balkónek. Když lezla, dávala jsem na zem peřiny pro případ, že by nás v noci přelezla a spadla.

makky1310
10. srp 2017

@ala884 ja mam prirazenou postylku u postele a kdyz se malej k nam v noci presune tak spi mezi postylkou a mnou. Vedle taty by to asi nedal...desne chrape 😀

ala884
autor
10. srp 2017

@makky1310 děkuju moc za příspěvek. Vyřvat ho nenechám, nemám na to srdce ani sílu ani nic. Nechápu, jak to někdo může vydržet. Neodsuzuju, ale já bych to nezvládla. Tak uvidíme, jak dlouho nám to bude trvat. Děkuji moc. Je to prostě vývoj a člověk to musí brát, jak to je.

yerry
10. srp 2017

@ala884 moje malá má 8 měsíců a od narození jsem se nevyspala.... Bylo i lepší období, kdy jen kojila "jen" 3 X... A teď se budí od pulnoci co hodinu... Usíná v 21:00, do půlnoci dobrý, jenže to já nespím a když konečně já usnu, malá se vzbudí a no nejpozději v půl 7 už nezabere.... Vyřvat bych nikdy nenechala....
S malou spím v posteli a kojim kdy si řekne, manžel spí s tou starší v pokojíčku...
Není to navždy, i z toho vyroste...

makky1310
10. srp 2017

@ala884 presne, je to vyvoj. Nas mladej si taky zacal v noci procvicovat sedani, ted stoupani. Je to fakt normal, jen vydrzet. Pevny nervy a spokojeny spanek preju 🙂

ala884
autor
10. srp 2017

@makky1310 děkuji, ta kaše mu právě taky chutná, dělám mu ji ze svého mléka, děkuji ti

ala884
autor
10. srp 2017

@ninive211 sestra synům dávala na noc krupicovou kaši a taky jí spali skoro celou noc, na to odvahu nemám, když vím, že má být krupice až od roku

ala884
autor
10. srp 2017

@martiikk děkuju moc, tak nějak jsem si to myslela, brala, jen to člověk rád uslyší, přečte si, i z druhé strany. Na nechávání vybrečet nemám srdce ani povahu. Ok, kaše na noc dávat nebudu, spíš na svačinku či jindy, a nahradím příkrmem. Přijde mi, že po všem spí stejně dlouho, tak je to jedno. Dobře, děkuju moc za radu.

ninive211
10. srp 2017

@ala884 Taky bych nedávala.

pekackova
10. srp 2017

Je to naprostý standard. Doporučuji na noc kaši nedávat, špatně se tráví, může ho z toho bolet bříško. Nejlepší je mít dítě u sebe v posteli, ať se obsluhuje samo. Nechat ho brečet, promiňte mi ten výraz, je zvěrstvo.

ala884
autor
10. srp 2017

@makky1310 děkuju moc, člověk zpohodlněl, jak se vyspal, a teď jsem vyjukaná, co se děje, spát s ním by bylo pohodlnější hlavně kvůli nočnímu kojení, stejně mi u toho v noci usne, tak čekat na nějaké říhnutí, se nedočkám, když manžel odejde do práce, beru synka do postele a kojíme si a povídáme v mazlíme, někdy u toho usnu. Ok, tak si zvykat zase na bezesné noci, ale radovat se z vývoje dítěte 🙂

ala884
autor
10. srp 2017

holky, děkuju vám moc všem, nemám s kým bych to probrala, potřebovala jsem slyšet názory ostatních mamin, už se mi ulevilo, fakt díky 🙂

pekackova
10. srp 2017

@ala884 vemte si ho k sobě do postele, uvidíte, že to bude lepší. Spala jsem s vyhrnutým trikem a dcera se kojila, jak potřebovala.