Půlroční syn je vztekloun

maichi
8. zář 2017

Ahojky,
máme 6,5 měsíců a syn byl jen kojený, nyní se chystám do práce, ale absolutně odmítá jak umělé mlíko, tak příkrmy, ikdyž měl hlad tak prostě nechtěl. Při každém pokusu se hrozně vzteká a křičí, a jsem z toho dost na nervy. Navíc nyní najednou začal odmítat sedět v autosedačce (posledních 14 dní) a nevydrží být ani 3 minuty v ní, hrozně se vzteká a chce do náručí a je schopný probrečet celou jízdu. Doteď s cestováním neměl problém, stalo se to skoro jakoby ze dne na den. Už si nevím rady, poraďte co platí na našeho malého vzteklouna. :( děkuji

hojda
8. zář 2017

Odmítání UM je celkem normální pokud byl dosud kojený, to dělají děti docela často, chce to čas a postupně zkoušet, některé děti UM nevezmou vůbec, takže se pak mléko nahrazuje příkrmy a i tady se stává, že dítě může příkrm odmítat☹. To jak dlouho dítě vydrží v sedačce se mění s věkem a je to dost individální. Nevím, kolik času máš na nástup do práce, ale tohle moc uspěchat nejde☹.

bamishop
8. zář 2017

a nepochybujes o blizici se zmene? Deti maji na rodice antenu. Jinak UM sem envnutila ani jednomu ze svych tri deti a moc nechteji ani dobroty, ve kterych susene mleko je, prvorozena se odstaivla kolem 9 mesicu a muselo se to zvladnout s prikrmy, bez mleka, ale ona uz od pul roka jedla, tak to slo, jestli syn nebasti od 4 mesicu, tak si tak rychle na prikrmy nezvykne, aby to slo bez UM si myslim

maichi
autor
8. zář 2017

@hojda no v půlce října mám 10 dní celodenní školení, takže už bych docela ráda aby syn zvládl buď příkrm nebo UM, aspoň jedno z toho. Nyní odmítá oboje. Kromě toho školení, mám možnost pracovat zatím půl dne..

amazonka.k
8. zář 2017

Já bych šla do prácě až po ukončení kojení, ale to jste asi nechtěla slyšet, že ? 😀 Víte, jen si myslím, že jsou v životě chvíle neopakovatelné a pokud jen trochu můžete, neochuzujte se o ně. Vidíte že i Váš syn Vás ještě potřebuje, je ještě příliš malý na to, abyste ho takhle odstřihla. Ovšem uznávám, že v životě lidském mouhou přijít chvíle kdy není zbytí a do práce je nutné jít. Takže bych zkoušela různá mléka, třeba mu některé zachutná, nebo si můžete kupovat mateřské mléko z mléčné banky, ale to není zrovna levná záležitot.

hojda
8. zář 2017

@maichi Tak to nevím, jestli se ti povede převést ho za měsíc plně na příkrmy a s laktací budeš dělat ,co? Ono to fakt chvilku trvá, než se mléko zastaví, nebo budeš na tom školení odstříkávat? Přirozený je ty příkrmy zařazovat postupně a tak postupně odbourávat i mléko. Zažila jsem to, že mi malá skoro nejdela a hlavně nic nepila, kvůli hospitalizaci jsem už neměla dost mléka na plné kojení, ale ona chtěla pouze MM, bylo to hodně stresujídí období:?-(-

maichi
autor
8. zář 2017

@bamishop no kdyby si aspoň dal příkrm. No před 14 dny trochu papal a zlom nastal když jsme byli na očkování v 6 měsících, druhý den jsme jeli na výlet (50km) a začal hrozně vyvádět v autosedačce, ale to jsem si myslela, že mu nebylo dobře. Ale od té doby hrozně zlobí, vzteká se jak jsem popsala výše, a absolutně domítá příkrmy a UM, ani MM vymačkané do lahvičky nechtěl (předtím s tím neměl problém), ani dudlíka moc nechce.

maichi
autor
8. zář 2017

@hojda no MM už nemám ani tolik, myslela jsem že bych ho kojila vždycky jenom večer, přes den by měl mít UM nebo příkrmy. Ale asi nic není podle představ :(

amazonka.k
8. zář 2017

Možná potřebuje jen Vás, klid, něhu a šátek nebo nosítko, většinou u děti zabírají úplně prosté věci a to nejuspokojivější bývá maminka a její vůně.

amazonka.k
8. zář 2017

@maichi Tipuju že je to jeho způsob jak Vám říct že chce prso 🙂

maichi
autor
8. zář 2017

@amazonka.k já to plně chápu že chce prso, ono to je návykové. jenže už nyní mám málo MM, malý už moc nenabírá + blížící se nástup do práce tak jsem prostě chtěla zavést něco do jídelníčku

amazonka.k
8. zář 2017

@maichi Chápu, tak leda zkusit jinou lahvičku, jinou značku mléka. U nás se osvědčila lahvička Tomme Tippee, má tvar prsu.

maichi
autor
8. zář 2017

tommee tippee máme doma, říkám, že dosud problém s MM v lahvičce neměl, až když v ní jednou neměl MM ale UM, tak začal lahvičky nenávidět. Mlíko jsme měli Nutrilon i Aptamil, neosvědčilo se. Nyní objednávám ještě lahvičku Lasinoh, ale nejsem ani moc optimistická..

popelka1984
8. zář 2017

Tak co zkusit Sunar, dětem prý dost chutná. Také jsme ho měli a paráda, i mě chutnal 🙂 a maly prospíval až kam.

petrasipkova1
8. zář 2017

No myslím,že prostě jen chces něco co nejde. Příkrmy, začala dcera zkoušet v půl roce, ale pomalinku,vždy pár lzicek, vždycky chtěla ještě dokojit, větší porci jidla, kdy kojení stačilo až za určitou dobu snědla tak v 8 měsících. Na UM jsem přešla v 18 měsících,kdy se mi blbě že dne na den odstavila z kojení na požádání,dala jsem ji Sunar do lahvičky Mam a v pohodě. Jinak jízda autem, v první řadě pro mě nerozumím brát dítě na výlet den po očkování, ale.to je zodpovědnost každého rodiče, jinak každé dítě je jiné a s věkem se to mění. Malá jako miminko brečela v autě pořád, teď už dlouho jezdí v pohodě i dlouhé trasy. Kamarádky malá to má zase obráceně,je to individuální a třeba se to zlepší až vyroste. myslím,že tady nejde nic uspěchat,vše má svůj čas, hlavně u tak malého,teprve 6 měsíčního miminka,který chce jen a jen maminku.

maichi
autor
8. zář 2017

@petrasipkova1 na výlety jsme zvyklí, nikdy neměl problém s očkováním, ani nikdy jsme neměli teploty po očkování, tak proto jsem ho vzala autem na výlet. Ani ten den teploty neměl, akorát se vztekal, že byl připoutaný.

maichi
autor
8. zář 2017

@popelka1984 Aptamil jsme koupili včera, kdyby nezabral, určitě zkusíme Sunar

hojda
8. zář 2017

@maichi Já měla lahviček million, ale nechtěla žádnou, pomohlo udělat vše jako při kojení, připravit prso, ale místo něj dát lahvičku, aby to pocitově bylo pro mimčo hodně stejné.

verunka_korunka
8. zář 2017

Jeste to tu nikdo nepsal, ale nemuze to byt ze zubů? Teplota, krik, rozmrzenost, odmitani lahvicky, to vse u dcery bylo...

maichi
autor
9. zář 2017

@hojda také jsou tohle zkusila, ale na něj to také neplatilo. Dneska jsem znovu dals MM do lahvičky a poprosila tátu, aby ho nakrmil, tak pro úspěch vypil asi 20ml 🙂 a pak před spaním jsem dělala přesně jak si psala, tak dalších 20ml. Ale pořád je to MM. Budeme ještě zkoušet pár dní s MM a pak zkusíme tam dát UM

maichi
autor
9. zář 2017

@verunka_korunka zoubky to myslím nebudou, on už má právě 2 dole, a nevidím, že by se chystaly další.

hanka_333
9. zář 2017

Ty horní mohou zlobit i měsíc před vylezenim. Očkování u nás změnilo na týden náladu na mrzutou. Každopádně nástup do práce takto brzy bude pro syna asi drsny.

wampzee
9. zář 2017

Zkusit lahvičku MAM. Tvarem připomíná bradavku ta savicka. Naše z jiné nechtěla.

maichi
autor
9. zář 2017

@hanka_333 no už máme 18 dní po očkování, tak snad už to tím nebude. Zatím budu pracovat na zkrácený úvazek než si on na to zvykne, to by zas takový problém nebyl, jde spíš o celodenní školení, který budu mít v řijnu.

maichi
autor
9. zář 2017

@wampzee jestli se to nezlepší, určitě zkusíme

verunka_korunka
9. zář 2017

@maichi ono ty zuby je boli opravdu klidne mesic pred prorezanim ven. Rezou se asi pod dasnemi. Terezka takhle trpela u jednicek i dvojek, a potom u spicaku a ted u poslednich stolicek zase. Vzdy to poznam podle toho, ze zkusim namazat calgel a kdyz zabere, jsou to zuby 😀

maichi
autor
9. zář 2017

@verunka_korunka calgel máme ale mám pocit, že u nás moc nezabíral. nebo snad ho hned spolknul? ale když mu rostl druhý zoubek tak odmítal i prso, nechtěl vůbec jíst. A nyní jen nechce příkrmy ale prso to klidně každou hodinu

verunka_korunka
9. zář 2017

@maichi no tak uvidis, chce to cas. Ono i ty prikrmy. Ja je davala male od 4 mesice na ochutnani. Prvni mesic se dostala skoro na celou malou sklenicku, protoze sama chtela a pak to spadlo tak na 5 lzicek max. Je to jak na houpacce 😉 a lahvicky, jak nekdo psal mam, taky bych ji doporucila, ale s antikolikovym systemem (takovy ventil na dnu glasky na prisavani vzduchu).