Ahojky,
máme 6,5 měsíců a syn byl jen kojený, nyní se chystám do práce, ale absolutně odmítá jak umělé mlíko, tak příkrmy, ikdyž měl hlad tak prostě nechtěl. Při každém pokusu se hrozně vzteká a křičí, a jsem z toho dost na nervy. Navíc nyní najednou začal odmítat sedět v autosedačce (posledních 14 dní) a nevydrží být ani 3 minuty v ní, hrozně se vzteká a chce do náručí a je schopný probrečet celou jízdu. Doteď s cestováním neměl problém, stalo se to skoro jakoby ze dne na den. Už si nevím rady, poraďte co platí na našeho malého vzteklouna. :( děkuji
a nepochybujes o blizici se zmene? Deti maji na rodice antenu. Jinak UM sem envnutila ani jednomu ze svych tri deti a moc nechteji ani dobroty, ve kterych susene mleko je, prvorozena se odstaivla kolem 9 mesicu a muselo se to zvladnout s prikrmy, bez mleka, ale ona uz od pul roka jedla, tak to slo, jestli syn nebasti od 4 mesicu, tak si tak rychle na prikrmy nezvykne, aby to slo bez UM si myslim
Já bych šla do prácě až po ukončení kojení, ale to jste asi nechtěla slyšet, že ? 😀 Víte, jen si myslím, že jsou v životě chvíle neopakovatelné a pokud jen trochu můžete, neochuzujte se o ně. Vidíte že i Váš syn Vás ještě potřebuje, je ještě příliš malý na to, abyste ho takhle odstřihla. Ovšem uznávám, že v životě lidském mouhou přijít chvíle kdy není zbytí a do práce je nutné jít. Takže bych zkoušela různá mléka, třeba mu některé zachutná, nebo si můžete kupovat mateřské mléko z mléčné banky, ale to není zrovna levná záležitot.
@maichi Tak to nevím, jestli se ti povede převést ho za měsíc plně na příkrmy a s laktací budeš dělat ,co? Ono to fakt chvilku trvá, než se mléko zastaví, nebo budeš na tom školení odstříkávat? Přirozený je ty příkrmy zařazovat postupně a tak postupně odbourávat i mléko. Zažila jsem to, že mi malá skoro nejdela a hlavně nic nepila, kvůli hospitalizaci jsem už neměla dost mléka na plné kojení, ale ona chtěla pouze MM, bylo to hodně stresujídí období:?-(-
@bamishop no kdyby si aspoň dal příkrm. No před 14 dny trochu papal a zlom nastal když jsme byli na očkování v 6 měsících, druhý den jsme jeli na výlet (50km) a začal hrozně vyvádět v autosedačce, ale to jsem si myslela, že mu nebylo dobře. Ale od té doby hrozně zlobí, vzteká se jak jsem popsala výše, a absolutně domítá příkrmy a UM, ani MM vymačkané do lahvičky nechtěl (předtím s tím neměl problém), ani dudlíka moc nechce.
Možná potřebuje jen Vás, klid, něhu a šátek nebo nosítko, většinou u děti zabírají úplně prosté věci a to nejuspokojivější bývá maminka a její vůně.
@maichi Tipuju že je to jeho způsob jak Vám říct že chce prso 🙂
@amazonka.k já to plně chápu že chce prso, ono to je návykové. jenže už nyní mám málo MM, malý už moc nenabírá + blížící se nástup do práce tak jsem prostě chtěla zavést něco do jídelníčku
@maichi Chápu, tak leda zkusit jinou lahvičku, jinou značku mléka. U nás se osvědčila lahvička Tomme Tippee, má tvar prsu.
tommee tippee máme doma, říkám, že dosud problém s MM v lahvičce neměl, až když v ní jednou neměl MM ale UM, tak začal lahvičky nenávidět. Mlíko jsme měli Nutrilon i Aptamil, neosvědčilo se. Nyní objednávám ještě lahvičku Lasinoh, ale nejsem ani moc optimistická..
Tak co zkusit Sunar, dětem prý dost chutná. Také jsme ho měli a paráda, i mě chutnal 🙂 a maly prospíval až kam.
No myslím,že prostě jen chces něco co nejde. Příkrmy, začala dcera zkoušet v půl roce, ale pomalinku,vždy pár lzicek, vždycky chtěla ještě dokojit, větší porci jidla, kdy kojení stačilo až za určitou dobu snědla tak v 8 měsících. Na UM jsem přešla v 18 měsících,kdy se mi blbě že dne na den odstavila z kojení na požádání,dala jsem ji Sunar do lahvičky Mam a v pohodě. Jinak jízda autem, v první řadě pro mě nerozumím brát dítě na výlet den po očkování, ale.to je zodpovědnost každého rodiče, jinak každé dítě je jiné a s věkem se to mění. Malá jako miminko brečela v autě pořád, teď už dlouho jezdí v pohodě i dlouhé trasy. Kamarádky malá to má zase obráceně,je to individuální a třeba se to zlepší až vyroste. myslím,že tady nejde nic uspěchat,vše má svůj čas, hlavně u tak malého,teprve 6 měsíčního miminka,který chce jen a jen maminku.
@petrasipkova1 na výlety jsme zvyklí, nikdy neměl problém s očkováním, ani nikdy jsme neměli teploty po očkování, tak proto jsem ho vzala autem na výlet. Ani ten den teploty neměl, akorát se vztekal, že byl připoutaný.
@popelka1984 Aptamil jsme koupili včera, kdyby nezabral, určitě zkusíme Sunar
Jeste to tu nikdo nepsal, ale nemuze to byt ze zubů? Teplota, krik, rozmrzenost, odmitani lahvicky, to vse u dcery bylo...
@hojda také jsou tohle zkusila, ale na něj to také neplatilo. Dneska jsem znovu dals MM do lahvičky a poprosila tátu, aby ho nakrmil, tak pro úspěch vypil asi 20ml 🙂 a pak před spaním jsem dělala přesně jak si psala, tak dalších 20ml. Ale pořád je to MM. Budeme ještě zkoušet pár dní s MM a pak zkusíme tam dát UM
@verunka_korunka zoubky to myslím nebudou, on už má právě 2 dole, a nevidím, že by se chystaly další.
Ty horní mohou zlobit i měsíc před vylezenim. Očkování u nás změnilo na týden náladu na mrzutou. Každopádně nástup do práce takto brzy bude pro syna asi drsny.
Zkusit lahvičku MAM. Tvarem připomíná bradavku ta savicka. Naše z jiné nechtěla.
@maichi ono ty zuby je boli opravdu klidne mesic pred prorezanim ven. Rezou se asi pod dasnemi. Terezka takhle trpela u jednicek i dvojek, a potom u spicaku a ted u poslednich stolicek zase. Vzdy to poznam podle toho, ze zkusim namazat calgel a kdyz zabere, jsou to zuby 😀
@verunka_korunka calgel máme ale mám pocit, že u nás moc nezabíral. nebo snad ho hned spolknul? ale když mu rostl druhý zoubek tak odmítal i prso, nechtěl vůbec jíst. A nyní jen nechce příkrmy ale prso to klidně každou hodinu
@maichi no tak uvidis, chce to cas. Ono i ty prikrmy. Ja je davala male od 4 mesice na ochutnani. Prvni mesic se dostala skoro na celou malou sklenicku, protoze sama chtela a pak to spadlo tak na 5 lzicek max. Je to jak na houpacce 😉 a lahvicky, jak nekdo psal mam, taky bych ji doporucila, ale s antikolikovym systemem (takovy ventil na dnu glasky na prisavani vzduchu).
Odmítání UM je celkem normální pokud byl dosud kojený, to dělají děti docela často, chce to čas a postupně zkoušet, některé děti UM nevezmou vůbec, takže se pak mléko nahrazuje příkrmy a i tady se stává, že dítě může příkrm odmítat☹. To jak dlouho dítě vydrží v sedačce se mění s věkem a je to dost individální. Nevím, kolik času máš na nástup do práce, ale tohle moc uspěchat nejde☹.