Ahojte maminky, prosím o vaše zkušenosti. Mám půlročního syna a ten od malička dost ublinkává. Je to opravdu jen ublinkávání a ne zvracení, ale je to klidně i hodinu nebo dvě po jídle. A několikrát. Do teď jsem jen kojila. Teď jsem zavedla příkrmy (už 14 dní) a je to stejné i u nich. Do kdy tak ublinkávaly vaše děti? Díky.
holky, jiné problémy nemá. Vůbec. Je to od narození hladovec (doteď kojím co dvě hodiny), hltá, takže jsem si říkala, že ublinkává "přebytky". Ale už se mi to zdá dlouho. Půl roku. Je fakt, že je hodně aktivní, v půl roce už skoro lozí. Od narození je hodně na bříšku, má tuhle polohu rád, dokonce tak i spí, otáčel se taky dost brzo, takže bříško si prakticky furt masíruje ... Doktorce jsem to říkala, ale spíš jsem to formulovala jako normální "ublinkávání". Příště se na to zeptám důrazněji. Reflux se mi to nezdá být, je to fakt jen ublinkávání, žádné "šavle" neháže. Přibírá od narození krásně. Snad to bude tak, jak píše helulela....
nase mala taky hrozne ublinkavala, ale po zavedeni prikrmu se to srovnalo. i pres prikrmy kojis co 2 hodky? 😕
ublinkávání až zvracení je projev refluxu, takže reflux to na 99% je... ale to je jedno, jak se to pojmenuje. Myslím, že můžeš být v klidu, když všechno ostatní je ok. V tomhle případě se jen čeká, až z toho dítko vyroste, může to trvat i víc než rok.
@helulela, @rewq, ublinkávání až zvacení není jen projev refluxu, je to velký omyl svádět všechna blinkání na reflux bez vyšetření, hodně dětí také blinká, protože mají alergii na kravské mléko nebo jiné potravinové alergie (a alergiků na BKM je mezi kojenci 5 až 10%, akorát o většině z nich se to ani neví).
muze to byt reflux nas malej ublinkaval asi do roka a pul do mleka jsem mu kupovala nutriton zahustovadlo ,ale urcite doporucuji navstivit lekare a poradit se s nim.
@rewq
Náš syn měl to stejné, ale ten zvracel a ublinkával vlastně pořád. K tomu měl bronchitidy a prokázané astma. Poslali nás už v šestém týdnu na sono a zjistili reflux. Na sonu jsme byli již 3x a i když mu bude 5 let, stále s tím bojujeme.
Má zvýšené lůžko, dietu pro refluxáře, žádné pití s bublinkami...
Chce to konzultovat spíše s pediatrem než na diskuzi 😉.
Držím pěsti.
Teda holky, teď jste mě vyděsily! ☹ Já netušila, že kašel, alergie a ublinkávání spolu může souviset ☹ Teď se ke všemu cítím jak totální blb 😕 Mám už druhé dítě, první naprosto bez problémů, žádný kašel, žádné ekzémy, žádný reflux ... takže tohle jsem nikdy neřešila. A to, že všechny naše problémy spolu můžou souviset mě nenapadlo už vůbec! ☹
Zdravíme všechny, tak jsme ve středu absolvovaly alergologii a teprve nás dr. poslala na odběry krve. Výsledky budou za měsíc, tak se uvidí. Prý to nejlépe pozná z toho. Ptala jsem se, jestli je možné, že ten náš kašel souvisí s ublikáváním a prý ne. Prý by ten kašel vypadal jinak - spíš jen takové pokašlávání od dráždění, bez nálezu na průduškách (stahování průdušek).
Ahoj linee, je to sranda, už si ani nepamatuju, že jsem něco takového řešila 😀 U nás je vše v pořádku. Ublinkávání přešlo kolem 1 roku. Na alergologii už nechodíme. Možná nějakou lehčí má (v květnu má každý rok vodovou rýmu a kýchá více něž obyčejně), ale neřeším to. Doktorka na allegro ho furt chtěla "řešit", měla jsem mu dávat léky při každém kýchnutí ... přišlo mi to úplně zbytečné, jen chemie, což mi potvrdila i naše pediatrička, takže jsem na allegro přestala chodit. A problémy nemáme žádné ... R.
@rewq jestli dobře prospívá nebo nemá nějaké jiné problémy, tak vydrž. Říká se, že se to většinou zlepší, když začnou děti sedět. U nás to platilo, ublinkávání přešlo cca v 8 měsících.