Naše holčička má už dlouhodobou koliku (že to je jen na 3 měsíce?? Ani nahodou). Přes den v postýlce nespí nebo jsem ji naučila na procházky a to je záruka delšího spaní. Ale večer nikdy neusla v postýlce. Abych ji tam dostala, tak jsem předem ji musela v náručí nosit a uhoupat. Čím víc je větší a těžší tím to bylo náročnější. Tak mě bolel celý člověk, že jsem se na večer vůbec netěšila ☹ tak jsem to vyřešila tak, že ji v 8 večer dám do kočárku a jdu se sni na 30 min.projít. Zatím mi to nevadí nebo jsem si ulehčila práci a už i více jak hodinu ji nemusím nosit ale zase mám strach, že si tak navykne na ten kočárek, že už mi jinde neusne (což už tak je). Zkusila bych ji nechat vyřvat a vyvztekat v postýlce ale zatím to neni možné nebo ji pořád bolí bříško. Jde vidět, ze je unavená a už chce spát ale prostě se kroutí a brečí a v posteli neusne 😔 Nevím co s ni dobudoucna 😒 nejsem moc zastance toho ji nechat brečet v postýlce dokud neusne. Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nebo radu?
Vybrecet bych nenechavala. Mě tohle trhá srdce.. zkoušela sis s ni lehnout do postele,uspat ji u sebe a pak prendat do postylky?
a co je na tom???
vždyt byla 9 měsíců u Tebe, tak chc být také u Tebe, neboj, do 15 se ti určitě naučí,
vem si ji k sobě do psotele, mazlete se a bud ráda, že máš zdravé dítě..
zrovna, když celý modrý koník truchlí za smrt malé ANičky, tak nějaká matka stejně starého dítěte řeší, že nechce být s ním a nechala by ho vyřvat?
co by za to jiná maminka dala mít zdravé dítě a usínat s ním, cítit jeho dech atd...
vem si ji k sobě do postele, mazlete se...
Me taky Terezka nechtěla usínat v postylce...no tak jsem si ji supla k sobě a usínala dloooooouho jen u kojení. Teď když už má rok pryč tak jsem ji naučila usínat u flasky s mlickem a to se podařilo. Jinak ale spinkala s náma,prostě mě chtěla cítit a být se mnou.vím že se mnou nebude spát do puberty takže mi to nevadilo 🙂 je to prostě mimco co bylo pořád se mnou a potřebuje mě,tak proč si ji odtahovat? Pokud kojis zkus to u kojení a pokud dáváš flasku,zkus si vedle ní lehnout a třeba usne když bude cítit tebe. ..jinak doporučuji i třeba noseni v nositku,to mi taky pomohlo 😉
@sabina00
zkus si pořídit haccu - závěsnou houpačku, uhoupeš ji a přeneseš a postupně až bude čas, začne usínat i jinak...
držím palce, at to spolu holky zvládnete! někdy je to těžké, ale ty maličké nás opravdu potřebují. PRvní dcerku jsem uspávala do 3 let, pak ze dne na den sama, druhou uspávám ještě ted na 2 letech -a le už stačí jen spolu ležet v posteli a zpívat si...
@sabina00 Já bych řekla, že u půlročního dítěte není nic neobvyklého, že neusne samo v postýlce. Dcera má taky půl roku, prdíky už ji teda netrápí, ale sama by neusnula ani náhodou. Přes den spí jedině v kočárku nebo na mě (při kojení, v nositku), večer ji uspím u prsa a pak šoupnu do postýlky. Když se v noci vzbudí, vezmu ji k sobě do postele a mám ji tam až do rána. Pokud vám večer usíná jedině při houpání na rukou, zkuste pořídit nějaké ergonomické nosítko, mohla by usnout v něm a tebe nebudou bolet ruce. Chce to vždycky se snažit vymyslet to tak, aby to vyhovovalo jak jak matce, tak dítěti (to především), abyste se oba netrápili.
Vyzkoušej nosítko, do 5 minut bude spát. A postupně během dne, ne večer, zkoušej uspat jinak. Lez u ni, zpívej ji, Drž ji za ručičku, dej ji mlíčko, pusť ji hraci hračku. Uvidíš, že to postupně bude lepší. Synkovi je 8 měsíců a uspávám tak, že ho dam na naši postel a chvíli si povídáme, má hračku a hraje si, pak zpívám, hladim ho po tvari a pres ocicka, on se postupne zklidní a vetsinou do 15 minut usne, když ne, zkusím mu dát napít, je to proste vse pokus omyl. Večer v postylce je to trošku na dyl, postýlka má ale sundánou bočnici a mam ji prirazenou k sobe. Lehnu si až k němu, a opět to samé. U nás pomáhá hodně monotónní zpívání, byť falesne 😀 Když rostly zuby, tak řev a večer teda za boha nechtěl usnout a plakal jak o zavod, tak jsem ho v pyžamu supla do nosítka, dala ochrannou kapsu, oběhla 1x nás blok a spal jak mimino.
Syn nikdy neusínal sám v postýlce.....přes den spal jedině v kočárku - buď jedoucím a nebo pak se dal i po "uhoupání" odstavit na zahradě, ale do 2 let spal prostě jen venku v kočárku, doma v postýlce vůbec.....po 2.roce spával přes den v obýváku na pohovce a ve 3 letech pro jistotu přestal přes den spát úplně 😉 . V noci spával v postýlce, kterou jsme měli přiraženou k naší posteli a měli jsme odmontovanou postranici, takže byl vlastně s námi....ale nikdy tam sám neusínal, vždycky jsem ho musela nějak uspat - většinou jsem si sedla do křesla nebo na postel, stulila si ho v náručí, houpala a tulila a za chvíli spal....pak jsem ho přesunula do postýlky.....a i když byl větší, tak jsem s ním byla tu chvilku, než usnul, nevadilo mi to, lehla jsem si večer k němu do postele, chvilku jsme si četli, nebo povídali, pak jsme zhasli, on se přitulil a během několika minut spal 🙂 , dneska je mu 8 a když je potřeba, tak umí samozřejmě usnout sám, ale je radši, když tam tu chvilku, než usne, zůstanu s ním....užívám si toho, dokud o to stojí, za chvíli už o to třeba stát nebude a já na to budu ještě s láskou vzpomínat....
Není na tom nic divného. Dcera 16m mi v postýlce večer neusnula sama nikdy 😅 Usíná u prsu, v náruči nebo v nosítku. Jiná varianta zatím pro nás neexistuje. Kromě toho se stále v noci několikrát budí. Nikdy mi to nepřišlo divný, prostě to tak je. A vyřvat bych ji nenechala v žádném případě. Dítě přece za to nemůže, že samo usnout neumí. Musí k tomu dorůst, dozrát. Tím, že ho necháš samotné v posteli, bude plakat = volat (nic jiného totiž zatím neumí) maminku. Naprosto tě chápu, že tě bolí záda, dítě je těžké. Je to často náročné, znám to !! Doporučím ti, pořídit si ergonimické nosítko (Kibi, ergo, manduca) a uvidíš ten rozdíl oproti nošení v náruči. Pak ji spící přeneseš do postýlky.
zkus si třeba o dětském spánku něco přečíst. Je totiž úplně jiný než ten dospělácký: https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek/
Často je problém, že vše bereme ze svého dospěláckého rozumového pohledu, přitom, děti jsou tak jiné!!
Holky umite cist? Zakladatelka prece pise,ze vyrvavat nenecha,a hleda alternativu...
Jinak nositko je fajn,ale ne vzdy a ne pro vsechny deti. Maly obcas manducu rad a obcas fakt zuri,kdyz ho do ni chci dat...a syn zname odmita nositka uplne.
@fidorka86 - přesně tak, dětský spánek je jiný a hlavně se s věkem pořád mění, to, co fungovalo včera už za pár dní fungovat nemusí....a naopak, to co se pořád nedařilo, tak najednou jde, protože dítko k tomu prostě dozrálo.....já jsem se vždycky snažila v tomhle synovi přizpůsobit a v podstatě to tak ulehčit nám oběma, než s tím nějak bojovat, aby si náhodou na něco nezvykl.....a dělala jsem to takhle se vším, nejen s věcmi kolem spaní.....prostě jsem se snažila naplnit momentálně jeho potřeby, aniž bych se bála, že ho nějak "rozmazlím"....a zatím se mi to vždycky vyplatilo....vždycky když k tomu postupně dozrál, tak pak nebyl žádný problém.....
@pajula123 paní píše toto: Zkusila bych ji nechat vyřvat a vyvztekat v postýlce ale zatím to neni možné ... 😉 takže o tom asi uvažuje. nepíše : Nenechám ji vyřvat.....
máš pravdu, že nosítko není pro všechny děti, dcerka ho taky moc nemusí, ale na uspání dobrý....je to o zvyku. Malá si na něj zvykala postupně po chvilkách...Někdy nemají rády, jak jsou v nich "svázané". Za zkoušku ale paní nic nedá...
Co je to postylka? 😀
@krystalka tak, tak, vidím to i u dcerky. Do roku se dcera budila fakt hodně často, pak najednou po jejích prvních narozeninách spala i 2,5 hod v kuse....prostě k tomu dozrála a teď 16m, spí od 20h do teď a ještě se ani jednou neprobudila....mozek dozrává a je potřeba na ně nespěchat a netlačit. Děti ke všemu dojdou časem samy!
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi. Napadá mě...pokud nezabere nosítko či vzít si ji k sobě do postele...pořiď si kočárek i domů. Znám případy, kdy miminko chtělo spinkat jen v kočátku a vyřešili to takto. Moji kluci chtěli taky spinkat v kočárku a v postýlce méně...pořádně jsem vyvětrala, zabalila je, trošku zavrtěla postýlkou a bylo po problému. Taky chtěli mít něco u sebe - v našem případě brášku. Možná chytit za ruku nebo přitulit se k oblíbené hračce.
Jde o to, jestli ji jde o kontakt nebo o čerstvý vzduch a houpání...vyzkoušej, držím palce, ať si obě odpočinete.
@panickatlamicka To je takovej super odkládací prostor na krámy všeho druhu, taky jsme pořídili... 😝 😀
@krystalka presne!!! Taky to tak mame a u vsech trech deti jsme se snazili vyhovet jejich potrebam a i ted to tak je a rozmazlene nejsou....reci typu abych nebyla chudak a aby si nezvykaly atd vypoustim a uz mi je vlastne ani nikdo nerika....
Nehrotila bych nic a klidne spala v posteli s ditetem popripade nosila nez usne. Ja takhle nosila kazdy vecer prvni dceru a trvalo to rok.....a dozrala k tomu sama ze jsme se tulily v posteli a usinala s nami....bez noseni....vse ma svuj cas...i plenky,i jidlo,proste vse.....a kazde dite je jine....
@shine2015 - jo jo, přesně tak....všechno má svůj čas....vždycky, když jsem se snažila něco zavést, protože jsem si myslela, že "by to už měl takhle umět, dělat apod....", tak vždycky byl problém a moc to nešlo....když jsem ho k tomu nechala přirozeně dozrát, tak to najednou šlo samo 🙂
@eficenka Nechápu proč se do mě obouváte, slušně jsem se zeptala, pokud se Vám něco nelíbí tak prostě nereagujte. Nic o Aničce nevím a je mi líto téhle tragédie ale to neznamená, ze si mě takhle podáte, ještě ke všemu, když píšu, že vyřvat ji nechci nechat a touto formou hledám jinou alternativu nebo u sebe ze všech stran jen slyším, že vyřvat dítě je normální a že ji jen rozmazluji. Celou dobu se snažím aby k tomu nedošlo a zkouším vše co tady ostatní maminky píšou ale kočárek je zaručený vítěz, takže si ho pořídíme i domů. Tohle je moje první dítě, tak jsem jen chtěla vědět, že můj mateřský instinkt je správný a že na řeči o rozmazlování nemám vůbec reagovat. Chtěla jsem vědět, jestli nejsem jediná, které se vyřvání nelíbí. A za to si nezasloužím vaše napadení!
A taky jsem nevěděla, že neusnout v postýlce je normální, takže už si z toho hlavu nedělám 😉
@sabina00 z me zkusenosti je dobre ditko na postylku zvykat, pokud chcete, aby tam casem spalo. Od 4 mesicu dcery jsem ji tam vecer dala, spolecne se starsim brachou (kazdy do sve). Precetla jsem pohadku a kdyz byly v klidu, tak jsem odesla. Kdyz mala zacala plakat, tak jsem se za ni vratila a hladila, chovala a tak. Ze zacatku kolikrat usnula jen u me, ale casem bez velkeho stresu ani jedne z nas, zacala v postylce usinat sama a bez problemu. V noci se pak presouva k nam do postele, stejne jako ten starsi. Ale to uz je jiny pribeh. Chce to trpelivost a spravne napojeni na dite, to pozna kazda mama, co je jeste v pohode a co uz ne.
Je to narocny, nez clovek prijde na nejaky system. Krom toho kazde dite je jine, coz je trochu zrada :D.
Pro prvniho syna jsem mela kocar doma snad az do roka, pak uz dtacily pisnicky, pohupovani postylkou a usnul. Nebo u prsa, to byla jistota. Taky jsem slysela jak ho mam rozmazleneho...ted mu je 16 a rozhodne uz me nepotrebuje🙂 dalsi dva uz asi vedeli, ze na ne neni tolik casu, tak nejak usinali vic pres den sami, vecer, kdyz jsem cetla pohadku vetsimu, malinky u toho usnul taky. Lezeli u sebe, ja povidala a usnuli. Pak jsem je jen prenesla. Nejmladsi ma ted 3roky, kazdou noc za mnou chodi a neresim, kdyz obcas slycham, jak to je hrozne, ze je tak nauceny. Ale ono zo prejde a ja jsem rada, ze muzu byt s nimi. Nejlepsi je poslouchat svuj instinkt. Deti ti to jednou vrati, ze budou mit k te mamince bliz.
@eficenka teda holka, tva reakce je trochu pres caru, ne? Take o zadne Anicce nic nevim, je mi to lito, ale holt tu netravim cele hodiny jako nektere damy co se asi doma nudi. Zakladatelka chtela poradit, a ty ji takhle zdrbes.
Řešila bych to bolení bříška probiotiky, homeo, cajiky, možná to nošení v nositku. Já teda pochopila, že má spíš bolení a proto nemůže lehce usnout, víc neporadim nemám zkušenost
Moc Ti neporadim, ale ani jedno z mych deti v postylce nedokazalo usnout:(( A pokud jsme je tam dala uz spici, meli senzor a do 5min byli vzhuru.. tak spali se mnou... Bud rada, ze mimi chce byt s Tebou🙂
@slunickova123
malá zlatá, přečti si to pořádně 🙂
říkám jen, že malý človíček ptořebuje lásku, nic více a časem se naučí usínat samo....
a opravdu tu hodiny netrávím 🙂 😀
@sabina00 budte v klidu, tahle pani se obouva do vsech, mysli si ze vsechny deti miluji celodenni chovani, mazleni, tuleni a kojeni do peti let.A ze kdyz si zenska poridi dite tak prestal existovat svet a musi se delat jen to uvedene vyse, ona asi nepotrebuje uvarit, uklidit, odpocnout si atd.
Mala mi dlouho večer usínala u prsa,třeba i hodinu mohla cucat až jsem řekla dost,párkrát jsem ji nechala vyplakat a mam pokoj, neměla teda koliku.
@eficenka to nema cenu,hele. Viz prispevek nade mnou.
@andytygrice chuderka mala,musel to byt pro ni stres.
Poradim hacku-uspavas houpanim,ale jde to lehce,jednou rukou. Ja teda vecer uspavam u prsa,ale pres den bud v kocarku nebo prave v hacce. V postylce by mi maly sam taky neusnul.