Půlroční mimčo nepřibírá. Co u vás pomohlo?

13. lis 2021

Ahoj všem,

Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s nepribirajicim kojencem. Jak se situace řešila, co pomohlo a podobně. Můj syn bude mít teď půl roku. Narodil se po termínu, ale maličký, jen 2,5 kg. První tři měsíce krásně přibíral, ve 3m měl 6 kg. Ve 4m 6,4 kg a teď v půl roce 6,8 kg a už delší dobu na té váze stojí. Nějak v 5 měsících a týdnu jsem začala dávat příkrmy - zelenina na oběd a poslední týden zkouším nabízet i ovoce ke svačině. Papá docela hezky, k tomu obědu sní někdy i celou malou skleničku (nějak 120 g), svačiny spíš ochutnává. Jinak je kojený na požádání - jenže jeho problém je, že zase tak moc nežádá 😅 zkouším nabízet často, ale nechce, odvrací se ode mě a řve. Takhle blbne už od těch 3 měsíců. V noci se budí málokdy (už asi od dvou měsíců spí prakticky celou noc). Zkoušela jsem i budit, ale stejně kolikrát nechtěl pít a když se v noci napil, tak zase nechtěl ráno 🤷 Poslední dobou je přes den mrzutý a chce se hodně nosit. Dřív byl pořád vysmátý a spokojeně ležel na podložce a hráli jsme si. Tak jsem z toho nervózní, jestli nemá hlad. Ale prostě když nechce jíst, tak se ani nepřisaje. To by snad hladové dítě nedělalo nebo nevím. Jinak bych tu jeho váhu moc neřešila, ale je mi divné že je najednou takový mrzutejsi.

cuuza
13. lis 2021

Třeba brzy vykoukne zoubek...

terkezz
13. lis 2021

Ahoj, některé děti to tak mají, že okolo toho 6 měsíce nepřibíraji, přestanou tolik jíst a začnou růst do délky.
Mrzutější může být jestli se mu netlačí zoubky? Nebo nějaký spurt možná?😏

autor
13. lis 2021

Zuby asi můžou být, i když první syn je měl až o dost později. Jinak mi přijde, že se teď hodně rychle psychomotoricky vyvíjí. Začíná lézt a celkově tak víc checkovat okolí. Je i víc unavený přes den (předtím spal málo přes den, teď potřebuje víc)

elfka21
13. lis 2021

Taky byla moje malá mrzutá, tak jsem ji začala cpát kašičkama, zeleninou, přesnídávkama a za dva dny byla zase veselá. Jestli přibrala, to moc nevím, nemám váhu. Ale má v půl roce cca jen 6 kilo. Náladu jí to ale spravilo. Ale ona vyloženě papat chtěla, horší, jestli Vás syn nechce. Zkoušela jste něco fakt dobrého jako třeba kašičku?

autor
13. lis 2021

@elfka21 kaši měl jednou, rýžovou s banánem, a asi chutnala, ale přislo mi, že ten banán mu nedělal dobře na bříško. Tak asi zkusím zase s jiným ovocem. Jinak jídlo ho celkově opravdu hodně zajímá, čekám až ještě trochu povyroste a chci najet na BLW. Myslím si, že to mu bude hodně vyhovovat.

malenca
14. lis 2021

Ono se to pribirani kolem toho půl roka zpomaluje, přibral něco, tak snad dobrý, v půl roce mají mít děti dvojnásobek porodní váhy 😉 to ma s přehledem