Ahoj maminky, kdy vam vase ratolesti zacaly stat? Ten nas se včera poprvé postavil na kolena a hned vecer rovnou na nohy. Rano jsem ho nasla stojiciho v postýlce. Za tyden mu bude 7 mesicu. A jeho styl lezení se s priskokem, nepochopil ze ma používat i ruce, takze kroky nohami udela a pak skoci😂 je to vubec dobre aby uz ted takhle stál? Nechtěla bych, aby mel pak treba krive nohy nebo jine potize, ale zase co s ním tak delat ze.
@leniczka23 sed u nas zatim taky moc neni, je to spis nahoda, ze si sedne navic jen tim sikmym sedem. Prijde mi to jen takove rychle😂
@veve559 to je ok, některý děti jsou rychlíci a sed bez opory je těžší než se postavit, je to zajímavý, ale má to tak hodně dětí. I to lezení je těžší 😊
Vertikalizace souběžně se začátkem lezení je zcelafyziologicka,buďte v klidu.pokud mu v ničem nepomahate,nepoužíváte choditka,hopsatka atd.,tak nemějte obavy.
Obe holky prvně staly, pak lezly, obchazely a nakonec sed
@veve559 Já jsem to takhle měla u syna před 7 měsícem mi šel v postylce na nohy a pak se snažil stavět pomocí všeho. Nelezl jen se plazil sedět taky neuměl. Když jsem to tenkrát říkala dr. Tak rikala, že by měl nejdriv lézt a pak stát a snažit se chodit. Jenže vysvětluj to 7 měsíčnímu dítěti, že se nemá snažit stát, ale lezt🤣🤣🤣. Lézt začal až na cca na 9 měsícich a sedět na 10 měsících. Je mu skoro pět a křivé nohy nemá.
@janule1940 choditka a podobne jsem zavrhla hned, i kdyz se manzel snazil prosadit, ale vymluvila jsem mu to. Vim ze to neni zdrave a ja jako mala mela a ted mam v haji kycle. Zda je to tim nevim, ale je to dost mozne
@veve559 Nejdůležitější je lezení, může s tím pomoc fyzioterapeut, případně pokud máš pochybnosti, neváhej se objednat. Každé dítě je jiné, ale opravdu lezení je velmi důležité pro fyzický i mentální vývoj a jde tomu s pomocí fyzioterapeuta pomoci, u obou dětí s tím mám zkušenosti.
Můj starší se postavil taky v době, kdy nelezl. Lézt začal měsíc na to a vydrželo mu to dalších půl roku. Pokud si dítě stoupne samo, nic nenadelate.
Mě v tomhle věku taky “lezl” tímhle stylem, stoupl si teda až kolem 9 měsíce. Lézt správně začal až po 11 měsíci. A teď teprv v roce si začal sedat. Já to docel řeším jsem si i navíc platila nějaký extra fyzio kontroly. Prý má slabší ruce ale jinak je to v pořádku. Jinak se pak dlouho plazil křížem a to mi zase řekla ze je typická oběť plovoucích podlah. Bohužel si ten pohyb už za tu dobu tak fixnul ze teď leze nebo se plazi záleží na povrchu jak je oblečený. Zkratka když mu to klouze dobře tak se plazi, když mu to nejde tak lezl. (U kamarádky co má koberce jen lezl) :D
@95newmommy2020 my naštěstí mame koberec, ale taky mu to klouze. Ale to spis bude jen o zvyku
@veve559 nebo o oblečení ? Přece jen teď je blby období na lezení, jak je zima. Jsou navleceny. Ono jim to je mnohem lépe na lehko. Jenže to teď těžko. :D
Neuděláš nic, ale moje dítě taky nejdřív stalo než lezlo 🤦 vlastně obcházel nábytek a lézt začal až měsíc po tom a pak si teprve sednul. To prvni dítě bylo vzorné, plazení, lezení, sed, stoupání si a chuze..Jestli si nejsi jistá, zeptej se Dr. Ale za mě když to dělá sám, stejně s tím nic neuděláš. Křivého nic mít nebude neboj 😉