Dobrý den, synovi je skoro osm měsíců, ale vlásky už má dlouhé až na nos, takže mu neustále padají do očí. Zkrátka je čas je ostříhat. Máme v rodině kadeřnici, která nás všechny stříhá. Bohužel je to jediná teta, u které malý plakal, když se třikrát viděli, naposledy před dvěma měsíci. S ostatními nemá po chvilce na rozkoukání problém. Takže moje otázka zní: je lepší jít do kadeřnictví do cizího prostředí a cizí paní nebo to zkusit s tetou, u které bude pravděpodobně zase plakat. Myslela jsem, že ho třeba bude stříhat zezadu, aby ji neviděl...
Jinak je nějaký způsob jak ho na to připravit? Vlásky mu češu hřebenem a často mu do nich sahám, takže na to je zvyklý.
Díky za rady
Já si vůbec nedokážu představit osmiměsíční miminko u kadeřnice, ale je fakt, že moje děti neposeděly ani ve třech letech. Já bych ho ostříhala sama.
Taky bychbostrihala sama
a jo, až teď jsem si všimla věku 🙂 tak to oprava, to bych ho taky šmikla sama....=) kadeřnictví až bude mrňous sedět a tak..
Jaký účes očekáváte? ... já bych prostě šmikla ofinu, aby mu vlásky nepadali do očí a hotovo... A to opravdu zvládnete doma během pár vteřin...
Nedávno jsem malé ( 2 roky) stříhala ofinu sama. 🤦 Samozřejmě se mi pohnula a ve výsledku vypadala dva měsíce jak blbec. 😃
Radili mi stříhat ve spánku, ale už nechodí po obědě. Možná by to u vás bylo řešení.
@mamora puste mu telku/mobil s pohadkou nebo s pisnickami a at teta ostriha. my dali za 5 smiku nuzkama 400 kc :D :D ale kadernici v rodine nemame no.
Je otázka, co čekáte, že kadeřnice nebo teta střihne. Jestli jenom ofinu, tak bych to zkusila doma sama. Když bude nejhůř, opraví teta 😉.
My ho brali (víc než ofinu) poprvé asi až po roce, rovnou strojkem. Brečel celou dobu 🤦♀️ Ale prokouknul. Koupili jsme tišší strojek, stříháme pravidelně a pokud je to dopoledne, obejde se to bez slz 😊
@mamora Já stříhala poprvé roce sama. Posadila jsem do jídelní židličky, dala křupky, zapla pohádku a malý se při stříhání ani nehnul.
Ostříhala bych sama. Stříhám oba kluky a časem se zlepsuji 😁 oba jsou divocí, a když pominu finance, tak si ani nedovedu představit, že by někde v klidu seděli 🙈 takhle v nejhorším dáme pauzu a pokračujeme později 😁
Stříhala jsem syna v 9 měsících, jen ofinu a vzadu na krku. Pustila jsem mu na mobilu krtecka, párkrát jsem šmikla a hotovo. Ani si toho nevšiml. Nikam bych nechodila a nějak to spáchala sama doma a v klidu.
Tak jsem to zkusila sama. Možná vypadá jen jinak, ale vypadá divně 🤣🤪 Uvidíme co řekne manžel až se vrátí z práce... Kluk byl v pohodě, jen trochu zabrečel, když jsem mu sčesala vlasy přes oči. Ale samozřejmě se pohnul, tak tam má zuby. Snad to nebude moc vidět a brzo to doroste 😉☺️
Doporucuju treba za par dni znovu dorovnat. Ja strihala dceru vzdycky jeden smik za den 😄 A doted i syna, kteremu je 5, proste oholim a kdyz ho to prestane bavit, pokracujeme priste ☺️
Mě když se dcera pohne, pokračujeme za pár hodin znova. Ted jsou jí 4 roky a u kadeřnice ještě nebyla, chtela jsem ji vzít, ale je pořád nemocná. Dcera se stříhá sama (ne, že bych z toho byla nadšená 😄) a já to pak opravuju. Teď má zajímavý asymetrický účes co se mi docela dost líbí, buď na to má štěstí, nebo talent. 😁 Z jedné strany je teď dost podobná mojí tetě tím účesem (to by se mi nepovedlo takhle ostříhat, to si dělala komplet sama) a viděly jsme v autobuse paní, která měla podobný účes jako dcera a ten byl stopro od profi kadeřnice 😁 A já vždycky jen zarovnavam vzadu, nebo stíhám ofinu, nic víc.
Tím chci říct, že kdyz to člověk neřeší a šmikne, většinou to dopadne líp, než když se toho člověk bojí 😊
Ahoj, šla bych jinam a tetu bych zkusila třeba příště, až bude zas o fous větší a bude mít lepší zkušenost za sebou🙂 jestli jste z Prahy, nám se hodně osvědčilo funny sassy kadeřnictví. Syn si odtamtud odnesl krásný zážitek, děti tam stříhají v autech, je to moc fajn🙂