Maminky jake první slovo reklo vase miminko a v kolika mesicich?
Nase mala ma 4,5 mesice a tatínek (Slovak) ji naucil rikat "hej" 😀 Porad kdyz neco mrckala ji odpovidal heeej? A ona pak začala..
No myslela jsem, ze začne prvni mama tata kdyz to do ni hucim od rana do večera 😀😬
@krisstina93 ze jo 😀😀😀 Takze to jeji rano kdyz se vzbudi a zvola na me " heeeej" neberu 👍😷😀
@krisstina93 jinak dvojčata kluci zacali v pul roce tata.. v roce uz mleli o sto sest 😀
Slabikovani bababa, tatata atd. neberu jako slova (kdežto babicky často jo 🤣), až prostě cíleně tata na tátu.. Asi kolem 8.m to bylo
První cílená slova bývají průměrně kolem roka. Plus mínus. Do té doby si děti hrají se zvuky, opakují po rodičích, ale ještě neví, co to znamená. 🙂 U mladší dcery bylo první cílené slovo "boty". Někdy od 15m. A to už od 7m mlela pantentem od rána do večera. 🙂
Tak prostredni syn v 8 mesicich zopakoval po sourozenci "dobre rano" (do-e-a-no), ale neberu to tak, ze mluvil. Baba, mama, tata i to hej jsou zvuky, ktere se detem dobre vyslovuji, a zvatlani je v tomhle veku prirozene. Krom par geniu ale nevedi, co to znamena. Ja si treba vubec nevybavuju prvni slova deti - chvili trvalo, nez jsem si byla jista, ze neco fakt rikaji umyslne.
Asi v devíti měsících, desíti? První slovo bylo táta. Pak přišla máma, bába, ještě před tátou rikal “nene” ale to beru spis jako žvatlání (a teda nenene je i teď častý, společně s vřískavým “mááámááááá!!”) teď začal není, rikal i pápá, ale to nějak zmizelo.(
První slovo kolem 10m - táta. V 11m říkal táta, máma, není a bác (plus něco jako bababa). Teď má skoro 17m a říká NE 🤦♀️ Jako ta jiná slova umí, ale co se naučil říkat ne, tak už je skoro nepoužívá. Začínám z toho být lehce nervózní...
A když už jsme u toho, na mama jsem si počkala do roku a půl. Do ty doby tata, hammm a ja furt jenom máa
Úplně první asi nevím, ono je těžké rozlišit žvatlání, kdy jen dělají zvuky, ale význam nechápou, a opravdová slova.. Co si vybavuji, že opravdu myslel, je díra (día), protože to byl šílenec, co pořád někam lezl, a že je pod ním díra, jsem mu opakovala velmi často 😀
V 8 mecici to bylo hav hav, proze slysi porad psy na ulici, pak tata a nakonec jsem se dockala i ja 😀
@sorboni30 tak ten náš se naučil “říkat” ajajaj 😂 ale za slovo to neberu.
@jahodalahoda ajajaj je dobre 😀👌 jasne to jsou ty začátky kdy miminka zvatlaji a smeji se. Ja jsem to blbe napsala ze rekla slovo 😀
@ivetkafek18 ze nakonec jsem se dockala i ja 👌😀😀😀
Teď u syna bylo první cílené Máma (když měl hlad, byl unavený nebo jinak zoufalý), asi v 10m. Potom na tátu Táta, na babičku Bába. A od 14m je nejoblíbenější slovo Auto, říká ho asi 1000x denně, venku na auta, doma na autíčka, prostě miluje auta 😀
To bych ani nepovažovala za slovo :D moje děti prvně mluvili až tak kolem roka a klasicky máma, táta, baba...