První přespání u babičky. Přejde mě ten stesk a nervozita, zda vše zvládnou?

5. dub 2022

Čauky holky mám půl roční děvče a domluvila jsem se s maminkou zda by mi nepohlídala dítko. Už je to dlouho co jsem byla ve společnosti a moc se na to těším , ale bude to poprvé co budu bez ní delší dobu. Nejde o celou noc jde spíš třeba od 21h max do 1h a budeme u nich spát nejdu se opit ani nic takového pořád ještě kojím ale proste vyrazit za přáteli si pokecat. Přejde mě ten stesk a ta nervozita zda vše zvládnou ? Jaké bylo vaše první povyražení?

jijel
5. dub 2022

Naprosto v pohodě, půlroční dceři bylo ještě celkem jedno kdo ji uspava a my byli nedaleko kdyby něco. Zato teď má rok a půl a nedokážu si představit jak by vyváděla, tak si to užij ☺️
(asi separační úzkost, taky je to jen období)..

pribylovapetra
5. dub 2022

Koncert roxette 🙂. Holce bylo možná taky půl roku a hlídal dědeček, protože ostatní spolehlivé osoby (manžel, moje mamka a moje sestra) byli na koncertě taky. Já jsem si to užila a dcera přežila. Je jí 8 a nemá následky.

zrzinda
5. dub 2022

Úplně v pohodě. Malá byla spavá a proto jsem šla večer posedět s holkama už na konci šestinedělí. Do roka jsme normálně chodili na rande. S tím, že jsem teda malou uspala a babi s dědou pak hlídali. Asi dvakrát (po roce) uspávala moje mamka a taky v pohodě. Malá se prý přitulila a spala. Ale rekla bych, ze hodně záleží na tom, jaké je dite a jaký má vztah k těm, které má hlídat. Já totiž věděla, ze kdyby se jim náhodou vzbudila, neplakala by, protože je s nimi často 😊

camelinka
5. dub 2022

Ještě před holky půlrokem, sem šla s kámoškama tančit. Měla sem sice strach, že mi mlíko poteče až na zem, ale bylo to skvělý, hlídal táta a byla sem na telefonu, kdyby si nevzala flašku, byla sem kousek od domova.
Takže si to užij, je to potřeba a prcek to zvládne😎

autor
5. dub 2022

Je pravda že se asi necelý týden dávám ochutnat sunar kdyby náhodou nebylo dost mého mléka. Děkuji za ujištění a už se moc těším až vypadnu 😊😅

merope
5. dub 2022

Znáš to - první hlídání prvního dítěte - matka volá po hodině - hlídání třetího dítěte - "dokud neteče krev, nevolat". 🙂

jjasmina
6. dub 2022

U nás by nešlo odejít, když malé bylo 6 mes, byla jsem bez ni ve 13 mes a bylo to tak krásný..

felixfelicis
6. dub 2022

Byla jsem v divadle v 6 mesicich a podruhy uz jsem pak nesla, asi tak 🙂 Ale preju hladky prubeh, s nekteryma detma to zjevne jde.

alpakovo
6. dub 2022

Prvni syn byl u babicky sam poprvne v 8 týdnech, šla jsem si užít 3 hodiny na ples a stalo to za to! Všichni přežili bez následků... za to u druheho syna byl problém ještě ve 3 letech 😁

kamino
6. dub 2022

První povyražení bylo, když hlídala ségra a prckovi byl asi rok a my šli s partnerem na dvě hodiny na kulečník. Vše proběhlo úplně v pohodě, ségra dostala instrukce volat jen v nejkrajnějším případě a zvládla to. Druhé hlídání bylo trochu adreanlin, ale dodatečně - to bylo prckovi tak dva a půl, my byli na Vypichu na Kabátech, babička si odskočila na balkon na čoudovku a prcek si chtěl hrát na Hasiče Sama - Nevím, kde vzal sirky, jestli vylezl na krb, nebo v kabelce u babičky, ale když se babička vrátila, bylo propálené prostěradlo, naštěstí to hned prcek uhasil vodou z hrnečku. Ani nám to neřekla, prcek se taky nepochlubil, že je převlečeno jsem si nevšimla, až partner našel prostěradlo v odpadu a chtěl ho nastřihat na hadry do dílny.. Babička měla slušné ponaučení, že když se hlídá, tak se hlídá.. U půlročního prcka nemám zkušenost, ale pokud maminka dítě zná a ono zná jí, tak by neměl být problém..

veronikaveruverule
6. dub 2022

Já prostě musím reagovat..máme holčičku 21mesicu, tetičku co pohlídá máme deset minut daleko a přesto jsme Viky na hlídání dali dvakrát a řekli si,že to dělat nebudeme..malá úplně v pohodě,vůbec nás nepostrádala ale my postrádali ji😃stejně jsme celou dobu mysleli na ni,co asi dělá,jestli se jí nestyska..a že na večeři můžeme příště vyrazit dříve i s malou a v osum být prostě doma..jsem zvědavá kdy nás to přejde 🤣

kamino
6. dub 2022

@veronikaveruverule Tak toto bych nazvala už asi Stockholmským syndromem 🙂) Ale asi to tak také někdo má 🙂

podestatka
6. dub 2022

Syn se narodil v prosinci,koncem února jsme šli s manželem a přáteli na maškarní 😁 Asi tři hodinky a bylo to super, hlídala moje maminka,nekojila jsem. Ale já syna odešla na tři hodinky v jeho třech týdnech,studovala jsem VS a bylo zrovna zkouškové....To hlídal manžel, měl odstříkáne mléko, to už taková zábava nebyla 😁 Hlavně si to užijte a odpočiň si

palmalaura
6. dub 2022

U prvního šlo takovéto hlídání celkem brzo, myslím, že mu byli 4 měsíce, když jsme byli na svatbě, večer ho dovezli našim, uspali a vrátili se ještě pařit a domů dojeli až kolem 2, kdy se obvykle budival na kojení. Druhý byl skoro rok prakticky neodlozitelny a i půl hodina v kočárku přes den byl boj.

ko87
6. dub 2022

Přejde 😁 U prvního jsem se taky dlouho bránila. Byla jsem nervózní, i když si ho babička vzala na hodinu do kočárku (ale nebránila jsem tomu, to zas ne). Poprvé přespával u babičky asi po roce a půl, protože se měl brzo narodit druhý syn a chtěli jsme zjistit, jak zvládne můj pobyt v porodnici. No zvládnul to samozřejmě líp než já. Druhý syn se přes noc nenechal odložit skoro do dvou let (jeli jsme pro něj ve dvě ráno, protože babi z něj už byla zoufalá). Teď mám třetí 1,5r přísavku a upřímně se těším, až se jich aspoň na jednu noc zbavíme všech 😁 Miluju naše hlídací babičky.

veronikaveruverule
6. dub 2022

@kamino 🤣🤣🤣👌

jjasmina
7. dub 2022

@palmalaura ono strašně záleží na dítěti, malá vyžadovala prso i 3x do hodiny, takže u nás by to vůbec nešlo, prvně šla přes noc ke svagrovepo roce, ale teda jak já se těšila 🤣🤣🤣🤣

market1389
8. dub 2022

Maly taky snasel dobre vsechna hlidani, uz si nepamatuji kdy prvne byl na per hodin u nekoho, mozna tak od pul roka.. cca od 1roku byva u babicek napred pres jednu noc, cca od roka a pul i dve noci, ted je mu 2 a snasi to dobre a s babickama si to uziva🙂 ja jsem rada zebsi chvili odfrknu, ikdyz vetsinou volno vyuzivame, ze delame neco na baraku, v domacnosti,.. ale i nejakou zabavu do teho vetsinou vmesname🙂

lucka662006
10. dub 2022

Byli jsme také s manželem sami pryč od synka, na návštěvě, když bylo synkovi 6 měsíců a podruhé jsme již bohužel nemohli. Nevím, kdo to jako nedal, jestli synek nebo naši, ale asi spíš naši, ale odešli jsme v 17 hodin a přišli ve 21 a malý prý skoro celou dobu plakal, spíše křičel, nebyli schopni ho utišit, dělali s ním doslova "psí kusy", zajíkal se, byl úplně rudý a vycukaný když jsem přišla, zhrozila jsem se, proč mi nezavolali??? a byla jsem hodně naštvaná, doslova vytočená, Již nikdy více. Myslím si, že to na něm zanechalo i následky, připadá mi takový nejistý i po letech (možná je to kravina). Vidím to jako dnes. Mamka ho od té doby nemá ráda, protože se ukázalo, že to prostě s tátou nezvládli a viní synka z toho i po několika letech. Hodně nepříjemná památka/zkušenost.

loylii
10. dub 2022

@lucka662006 tak to je extrém všech extrému a na 99% si to namouvas.