Prosim, muzete doporucit hrnek/lahvicku pro uceni piti vodicky? Slysela jsem, ze je vhodne srkatko, aby neovlivnilo kojeni. Prosim, muzete doporucit konkretni znacku, ktera se vam osvedcila? Dekuji.
@eviicka dekuji. A v jakem veku jste zacinali ucit na hrnicek?
@nika110818 hned k prvním přikrmům (půl roku) jsem dávala skleničku s vodou. Oba kluci až do osmého měsíce jídlu moc nedali, a byli víceméně plně kojení, ale vody se napít uměli (jen trošku, nepili sami). Sami to zvládali okolo roku, ale tak v létě na zahradě 😀. Jinak jsem skleničku vždycky přidržovala.
@nika110818 my jsme taky učili rovnou na hrníček a nejlíp se učila pít ve vaně když se koupala.
Na ven měla učící hrníček NUK.
Davala jsem loknout od sebe ze sklenice 🙂
Od peti mesicu maly hrníček, kdyz jsem ji davala pit ja. Kdyz pila sama, tak nevylitelny hrnek s membranou. Pak jsme nejak prestoupili na lahvicku s brckem, tu pouziva doted v kombinaci s normalnim hrnkem.
@nika110818 obě děti mi začali pít z láhve s měkkým širokým pítkem. Obě měly lahvičku z DM a naučili se to krásně. Pak přešly na lahvičku s brčkem a skleničku. Tu jsem nechtěla dávat od začátku, protože bych je mohla 20x denně převlékat. Počkala jsem s tím až bude teplo. Jinak kojení lahvička neovlivnila. Jeden kojen 2 roky, druhý aktuálně skoro 17m.
Z malého skleněného panaka. Krásně padl i do malé ručičky
Pet Láhev se sportovnim membranovym uzaverem, ke kojeni někdy mezi 6m a rokem. V 8 nebo 9m uz urcite v pohodě. K tomu obyc sklenicku ... tlustostenou panakovku
My jsme začínali (v 6 měsících s prvními příkrmy) hrnkem s pítkem z Ikey, a kdyz ho moc okousal, tak obdobným od Mam https://www.benu.cz/mam-hrnek-starter-cup-150ml.... Má vyměnitelné pítko, hned jsme ho nahradili tím tvrdým a po okousání už měním jen to. Asi v 9 měsících jsme pak zkoušeli ještě s brčkem, to mu šlo taky dobře.
@nika110818 Máme taky MAM starter cup. Má dvě savičky, zatím kvůli kojení pije z klasické dudlikové, až pevně zavedeme příkrmy, vyměním mu ji za netekoucí.
@nika110818 učila jsem od prvních příkrmu v půl roce, rozpila
se až v 8mes, měli sme učící hrnek id Nuk, kojení to neovlivnilo, ale spíš záleží, co vám vezme, my měli 10 různých a tenhle vzala na milost asi
Já jsem koupila od Aventu učící hrneček, a snažím se aby si malá sama lokla z toho, kdyžtak mrknětě na Pilulku, mají toho tam hodně. 🙂
Já se sem pripichnu. Mám dvouletého, a z hrnku neumí pít. :D Jede jen na lahvickach nebo jupikach. Dozraje tomu ?
@nika110818 malé bylo také něco po půl roce a přišlo pár parných dní, usoudila jsem, že by nějaké osvežení bylo vhodné. Zezačátku jsem zkusila lžičkovat a myím, že během chvily zkusila pít ze sklenice. Normální, obyčejné, skleněné...projevila zájem a šlo jí to. Samozřejmě pak dostala i um.hm hrníček, aby člověk nemusel mít strach...ale nic jiného jsem neřešila. Teď, ve 2letech pije z hrníčku a pak ráda ze sportovní flašky, nebo flašky s tím ,,cucátkem"
Za mě je nejlepší obyčejná štamprla. Do malých dětských ruček ideál. A až se to naučí, tak normální hrníček, sklenička..
Ještě doplním, že my jsme začali, když malé byl rok. Dřív nebylo potřeba, jelikož byla kojená a kojené děti do roka žádné další tekutiny nepotřebují 😊
Ja vyzkousela vse mozne a muzu s klidem rict, ze v pul roce uz ma dite kojeni tak zazite, ze typ lahve ho vazne nerozhodi. A nemam nervy dite 100x denne prevlekat, protoze neni motoricky natolik vyzrale, aby se napilo ze sklinky/kelimku. Na zacatek se mi nejvic osvedcila lahev s membranou z DMka. Stoji asi 100 Kc a nevyleje se. Tolik zkusenosti matky od dvou deti. Kojila jsem 22 a 21 mesicu.
@95newmommy2020 no někdy určitě 🙂, náš syn asi i díky skleničce od začátku, zatím nepochopil brčko a to mu je už pět (ale doma ho nedostává, takže jedině v létě v restauraci).
Malá má k dispozici tento, je skvělej... A když pije pod dozorem, tak klasickou skleničku, menší.
https://www.mall.cz/nevylevaci-hrnecky/munchkin...
V 6 měsících dostala učící hrneček od NUK na čistou vodu, čaj z něj nechtěla. V 10 měsících byla nemocná, tak jsem zkusila čaj do panákovky a začalo jí to bavit. Teď už má plastový hrneček.
Mně se nakonec u obou dětí osvědčilo (po vyzkoušení asi dvou různých hrnků) naučit rovnou ze skleničky-kelímku. Není to konkrétní značka, píšu jako typ, jen je teda víc práce v tom, že je třeba více hlídat případné vylití 😀.