První botičky. Jak naučit dítě na boty?

petulles
28. pro 2019

Ahoj, prosím poradíte mi, jaké botičky pro první krůčky by byli nejvíc ideální? Dcerka 14m má užší nožičku a vyšší nárt, už jsme vyzkoušeli kožené capáčky Afelo, v těch plavala, tak jsme koupili v lékárně botičky ( bačkůrky ) od Fare ale za boha v nich nechce chodit. Jak ji naučit na boty, nebo koupit jiné a zkoušet? Už jenom chodí, ale venku v kočárku zatím vydrží, ale bojím se co potom, když není naučená ani na botičky doma.. Děkuji za rady 🙂

chmelova83
28. pro 2019

Dle mé zkušenosti (mám dcerku 17 měsíců a začala chodit před měsícem) nechtěla chodit v botičkách, které ji neseděly, nebo byly příliš tvrdé. Dcerka má taky úzkou nožičku a nám tedy krásně sedly Froddo, ale ten užší střih (slim fit) a ted jsem koupila i zimní Freycoo, jsou krásně měkoučké a běhá v nich jako by je ani neměla.

wxkatuska
28. pro 2019

@petulles doma boty nepotrebuje a neni to ani pro vyvoj zadouci. Az zacne chtit chodit venku, tak je idealni s ni jit do prodejny a zkouset, jak v botech chodi. Osobne jsem pro prvni krucky priznivcem BF bot, pokud v nich dite chodi dobre a nema nejakou vyraznou patologii 😉 uzsi jsou napr. Froddo pro prvni krucky

petulles
autor
28. pro 2019

@chmelova83 Kouknu na ně, děkuji 🙂
@wxkatuska Doma mi nevadí, že běhá bosky, tím líp 🙂 ale když jsme někde jinde a musí z kočárku ven, tak mi to vadí, že má jenom ponožky např. byli jsme teď u zubařky a běhala tam po chodbách a u mých rodičů je zase studená dlažba. Ale kouknu na ty Froddo aspoň, děkuji 🙂

ah1234
28. pro 2019

Risovi sadli Primigi, ma malinku uzku nozku a vysoky nart. Nejako som mu nedala na vyber, proste vonku nemoze chodit bosy a zvykol si. Doma ma heube ponozky a ked je moc zima ma capacky

veronikav31
29. pro 2019

Afelo jsou na širší nožičku. Můžeš se podívat i na fler, spoustu maminek šije jen lehké capáčky přímo na nožičku, buď kožené nebo látkové s koženou podrážkou nebo látkovou podrážkou která neklouže.Na ven bych doporučila botky nebo zateplené softshelové capáčky

wxkatuska
29. pro 2019

@petulles pro pripad lekaru atd. bych volila kozene capacky (delaji se i zateplene). Venkovni boty by mozna jeste mohla mit od bobuxu (xplorer arctic) 😉 ledovou dlazbu osobne resim silnejsi ponozkou s protiskluzem

petulles
autor
29. pro 2019

@ah1234 Ty vypadají taky dobře, ale zimní radši někde vyzkoušíme, akorát v okolí toho moc není :-/ A capáčky má jaké? 🙂

petulles
autor
29. pro 2019

@veronikav31 Jj, koukala jsem na to (až potom 😀 ) naštěstí šli vrátit 🙂 Napadli mě Capiki, že bych vyzkoušela, ty by ji třeba sedli.. Ty jo, díky za tip, to mě nenapadlo a to na fler nakupuji často 🙂 Děkuji! 🙂
@wxkatuska Děkuji, mrknu taky na ně 🙂 Ach jo, je toho tak moc, že člověk fakt neví co vybrat a co je nej, barefoot obuv se mi líbí, ale zase některé ty ceny jsou přemrštěné :-/ Snad najdu něco přijatelného a co hlavně malé sedne 🙂

ah1234
29. pro 2019

@petulles ja som to urobila tak ze som isla skusit Primigi a Superfity v kamennom obchode a potom kupila cez net take, ske som chcela 🙂

ah1234
29. pro 2019

@petulles inak capacky ma sije z fleru za 3 stovky aj s postovnym 🙂

wxkatuska
29. pro 2019

@petulles kdybyste chtela, tak ty bobux bych i mela na prodej. Dcera je mela jen parkrat, bohuzel ji nesedly (ma sirsi nohu), spis v nich lezla 😂 Urcite to chce nekde vyzkouset. Jinak by dite ani nemelo mit uple ponozky.

jipe
29. pro 2019

capáčky dadoos, lze vybrat šířku, botky na úzkou nohu bundgaard, d.d.step 015, filii, jonap 051