Zdravím všechny s podobným nočním osudem 🙂 .Už se tady něco takového probíralo xkrát, ale jde mi o to, kdy a jak to děti přešlo.
Syn se už od 4.měsíce v noci budí , někdy i 15x za noc, někdy po hodině a půl, někdy 4x za hodinu, požužlá a spí dále. Částěčně jsem si už zvykla, jsou horší noce, ale i lepší (jak se říká: zvykneš si i na oprátku 🙂 ) Neřešim, jak ho to odnaučit, mimochodem, zkusila jsem mu narvat Nurtilon, kaši, vyplakat ...Teď už vím, že nic z toho nezabírá, prso je prso. Ráda bych věděla, kdy a jak to vaše děti přešlo? Mám takovou představu, až přestanu kojit, tak i jeho to (snad) přejde, ale to se zatím nechystám 🙂 . Děkuji za názory.
Společné spaní bylo zavedeno s první probdělou nocí, to bych asi jinak nedávala 🙂 . Tak nějak jsem doufala, že to může přejít třeba i bez toho ukončeného kojení, protože bych ráda kojila co nejdýl, proto jsem zvědavá na vaše zkušenosti. Ale jasně, děti, každý to má jinak.
Syn má bude mít za měsíc dva roky, ale zatím se teda nic moc nezměnilo. Jen místo 15 kojení za noc teď máme 2-3, ale v případě nemoci nebo růstu zubů apod. jsme vždycky zpátky na těch 15. Pořád ale doufám, že jednou všechny zuby dorostou a přijde ta první noc prospaná až do rána🙂
první dcera začala vstávat 6-8-10x za noc ve 3m a trvalo to do 12-13m, protože skoro nespala ani přes den byla jsme rozhodnutá už s tím něco dělat a v těch 13m se to zlepšilo samo na 2-3x a v 15,5m jsem ze dne na den přestala kojit kvůli dalšímu (nečekanému těhu) druhou noc si vzala flašku se Sunarem večer (do té doby žádnou flašku ani pítko nechtěla) a od toho dne spala celou noc (až na vyjímky) a bez slziček🙂. Tahle dcera vstává po 2 hodinách (někdy častěji ) už od porodnice, plánuju odstavit maximálně v roce, tak doufám, že se nebude budit ještě ve 2 letech jak tady někdo píše, protože to si myslím, že ubližuje už si samotnému dítěti, které tak nemá kvalitní spánek, který potřebuje.
Prcek musel po druhém roce odjet na nuceny odstav s tátou k mé máme. Noci děs, jak píšeš 15x za noc u prsa, normální jídlo skoro nejedl, ve dvou letech měl něco přes 10 kg. Je i menší, tak to nebylo nijak katastrofální, ale už jsem cítila, že už mu to krom uspokojení zlozvyku moc nepřináší. Vyfasovala jsem Dostinex, prcek batůžek a vyrazili. Dopadlo to nad očekávání dobře, první dva dny občas brečel, ale pak pohoda. Po příjezdu jsem mu ukázala genciankou opatlana prsa, jako že mám AU a bylo to v pohodě. Jsem ráda, že jsem kojila dlouho, ale opravdu je daň za to časté vstávání. Možná jsou kojene děti, co spí celou noc, ale v mém okolí jich moc není. Drž se, zkus ho večer hodně nasytit, ale z vlastní zkušenosti vím, že kdyz nechtěl, tak nechtěl..
evik19 taky doufám a těším se první prospanou noc, jsem optimista a věřím, že určitě jednou příjde 🙂
pisisvori dr.říkala, že to samo přejde, tak jsem čekala týden, dva a pořád nic. Že to bude na měsíce (nedej bože roky) jsem nečekala. Vzhledem k tomu, že první dítě bylo na Nurtilonu, spalo od 6ti týdnů, krom jednoho buzení, celou noc. Od roka pak spala úplně celou noc a vlastně spí suprově doteď. O tomhle jsem nikdy neslyšela a vždycky jsem si říkala, proč si ty jiný maminy ztěžujou na probdělé noci 🙂 . No, Jáchym mě otevřel oči. Doslova.
kamino Dostynex je co? Byl mi kamarádkou doporučen homeopatický přípravěk Sedalie, prý na klidné spaní, ale zatím jsem nevyzkoušela, jelikož se snad jedná o sladký sirup a malýmu ho moc cpát nechci a pak mi zas někdo další řekl, že na prsní závislost stejně nezabírá.
No, tak holt přestat kojit nebo se obrnit trpělivostí. Zatím volím druhé 🙂
@kamino Děkuji za podporu. Pravda je, že mě chlap už zrazoval od kojení, ať mu nacpu flašku, abych se vyspala, ale asi nejsem ještě tak k.o., abych k tomu dospěla. Malej (když byl malej 🙂 ) navíc blbě přibíral, takže i dr. mi to UM doporučila, ale vybojovala jsem si to, dělala co se dá, abych kojila, tak určitě vydžím i dále 🙂. U prvního dítěte jsem to obrečela, když jsem přestala ve třech měsících kojit, tak asi i proto na tom kojení tak lpím. Možná i s věkem to člověk zvládá líp. Takže já vydržím 🙂
@kamino O výhodách kojení bychom zde mohly založit samostatnou kapitolu 🙂 , já jsem taky moc ráda, že kojim, byť občas v noci nadávám, ale přesně, je to nejrychlejší uklidňovač. Děkuju za názory, potvrdila jsem si to, co jsem si myslela, že to přejde až přestanu kojit. Takže je to vlastně na mě.
Díky moc za podporu.
@kamino Nespí ani přes den ☹ , dvakrát denné sotva půl hoďky, takže já než usnu, on už je vzhůru 🙂. Velkou výhodou jsou víkendy, starší dcera si malýho vezme po probuzení do obyváku k pohádkám a já můžu ještě třeba dvě hodiny spát. To jsou nejslastnější dvě hodiny v týdnu. Takže tento mám vybráno a zítra, hurá nanovo 🙂
Můj syn se odstavil víceméně ze dne na den - na konci 9.měsíce ... mohla jsem se stavit na hlavu a prso nic, ještě jsem se snažila odsávat abych nepřišla o mlíko , doufala jsem že bude zase prso chtít, ale po 14 dnech jen odsávání už šla laktace úplně do háje ( i předtím jsem docela bojovala o mlíko) ... dala bych cokoliv za to aby jsem ještě kojila, je mi líto jsem mohla kojit jen necelých 10 měsíců
@ange_de_la_morte A to tvůj syn byl taky v noci u prsa každou chvíli?
@anezka1 : spí s námi, u prsa byl docela dost, někdy dudal, někdy si ho je držel, ale prso bylo jednoznačně v kurzu 😀
@ange_de_la_morte aha, takže co mimčo, tak (úplně ) jiná zkušenost 🙂 . Výborně, takže budu čekat čím mě ta naše ratolest ještě překvapí.
Ahoj, resim to samy... jak pises, nektery noci jsou celkem ok, nektery bych ho "uskrtila" 😅 porad cekam a cekam ze se to zlepsi, prece ho to nemuze bavit vecne 😀 uz i premyslim, ze po novym roce zacnu odstavovat, to uz mu bude 13 mesicu.... ale uvidim.... 🙂
@monasek84 Dneska jsem se dr. ptala na homeopatika na klidní spaní, jmenuje se to Sedalie, ale doporučují ho dětem od jednoho roku a navíc, jsou prý na h..Ale pokud by to ještě v roce trvalo, tak mi prý napíše jiný lék na klidné spaní, ovšem jsem zapomněla název. Otázka je, zda by to mělo nějaký efekt. Zase do nich cpát zbytečně nějakou chemii. No,uvidíme. Taky si každý večer říkám, že třeba dneska se to zlomí 🙂
Podle vlastní zkušenosti je to o přístupu...ještě do 5 měsíců jsem si myslela, že můj syn je prostě takový a taky jsem mu dávala pořád prso, ale pak se budil čím dál tím častěji, já byla totálně nevyspaná a podrážděná, usoudili jsme s manželem, že už to takhle nejde. Tak jsme byli psychicky připraveni na "metodu vyřvání", ovšem řízenou, tzn. ne nechat dítě jen tak vyřvat. Ale chodit pravidelně za ním a ujišťovat jej, že je vše v pořádku a že dokáže i sám spinkat. První noc jsme praktikovali a malý usnul (bylo mu něco málo přes 6 měsíců) během 15 minut, bez prsa, poprvé sám v postýlce.To bylo něco!!! 🙂 Pak se ještě budil, ale víceméně se uklidnil, když k němu manžel šel, aniž by ho vzal z postýlky. No a druhou noc už spal celou, tzn. 11 hodin v kuse. Paráda 😀. No a vlastně je to tak do dneška, s tím, že se občas probudí, ale většinou spí dál. Jen jednou se mi zdálo, že má opravdu hlad, protože večer před spaním nepil pořádně, tak jsem mu dala napít. Ale to byla opravdu výjimka. Potvrdilo se mi, že tak staré dítě - alespoň moje, je schopno prospat noc, aniž by potřebovalo pít. A jsme s manželem přesvědčeni o tom, že z nás vycítil, že jsme po něm chtěli změnu - pro dobro nás všech. Proto to zafungovalo nakonec i bez uplatnění metody. Myslíme si zkrátka, že to bylo v naší psychice. Jak můžu očekávat změnu, když sama nic nezměním. Ale z druhé strany nelituju ani toho půl roku, kdy s námi byl v posteli. Myslím, že získal jistotu, že jsme stále s ním. Jen už dokáže spinkat o metr dál, ve svojí vlastní postýlce, aniž by mě kopal do břicha a já rušila při spaní jeho. Maximálně vyhovuje. Moje zkušenost 🙂.
@monasek84 já taky ne, uvidím v tom roce, jak na tom bude, to bylo jenom, že mi tu Sedalii někdo doporučoval, teď mu ji stejně dát ještě nemůžu a stejně je na prsní závoslot stejně na nic. Účinkuje spíš na děsíky avyloženě neklidný spaní bez příčiny. A o druém léku zrovna dr. ve středu mluvila, neříkám, že mu ji dám.Upřímně, stejně v to moc nevěřim. Já už jsem tak vycepovaná, že už mi to pomalu ani nepříjde. Teď zrovna Jáchym marodí, takže probděný noce, ale já jsem ráno celkem fresh 🙂 . Takže všechno špatný je k něčemu dobrý 🙂
vlastně sis odpověděla sama 😀 ale že to přejde samo,mužes jen doufat.. holt děti no. některý se budí i ve dvou letech. zkus společné spaní,pokud již nepraktikujete.