Maminky můj 3 měsíční prcek se hrozně protíná u kojení odpojuje se a pláče u toho. Vždy před krmením cvičím s nožkami ať se vyprdí... dávám i kapky proti prdíkům a piju fenyklový čaj. Jinak problém s prdíky nemá. Vždy todle dělá při krmení a tak mě napadlo jestli třeba nemám špatné mlíko nebo mu nechutná. Je to vůbec možné? Popř nějaké tipy či rady? Třeba poloha? Jinak jím zdravě a nejím nic nadýmaveho. Díky za názory
Myslite ve 3 mesicich zoubky? Je pravda ze stale vyplivuje dudlik a cpe si pěstičky do pusy ale to jsem považovala za běžnou věc. Myslela jsem si že je na zoubky ještě brzy
Není to tím, že mléko mu teče pomalu a tak se zlobí a propíná se?
Memu zacaly zuby uz ve 2 mesicich. Neni to nemozne.
Dokud nepozna jinou chut, neni jak porovnavat chute. Mleko je chutne, ale bud ma velky apetit a chtelo by to kojit casteji, aby se ho delalo vic a teklo porad vydatne, nebo ho boli dasne a nevi, jak se prisat.
@nikitka2323 muze byt, je to dlouhej proces, muzou vylezt az za 2-3 mesice, ale vse se uz v pusince chysta. Prcek treba 2 dny silene slinta, ze ho musim prevlikat vickrat za den, proslinta i slintacek. Chladici hracku si strka skoro do krku a nechce papat, zacne se propinat a uplne pistet a vztekat se, pritom je jasny, ze hlad ma a pak je par dni pokoj. Takze kdyz vyloucime brisko, tak to bejva takto. Pokud to dozene jindy, dost cura, tak bych byla v klidu.
Z netu: Dobrý den,
určitě neděláte špatně vůbec nic. Toto se někdy stává. Příčinou může být horší tok mléka nebo opravdu bolesti bříška. Miminka se často takto chovají při kojení proto, že jim mléko neteče jako dřív. Příčinou může být růstový spurt v období zhruba kolem 6 týdne věku. Poznáte to i podle toho, že máte méně pomočených plen. Pomůže hodně kontaktu kůže na kůži, kojení kdykoli projeví zájem, podpora tvorby mléka bylinkami a hodně odpočinku.Někdy pomáhá před kojením trochu mléka odsát takže mu to ihned teče. Pokud je příčinou bolení bříška, může pomoci nahřívání, masáže, cvičení s nožičkami.
V tomto by měl pomoci i lékař.
Hlavně u tak malých dětí střeva fungují prakticky jen při kojení, jinak peristaltika stojí, takže klidně bříško bolet může
Doporucuju vysadit i mléčné výrobky, co jite, hlavne mliko. Jezte kefiry, dostanete do sebe potřebný vapnik a vase miminko nebude bolet bříško.
@nikitka2323 mám stejně starou holčičku a dělala mi to teď cca týden, podle mě to bylo tím, že byl opravdu malý tok mléka - měla jsem laktační krizi, která je už doufám za námi...
@nikitka2323 nezacinaj mu zoubky? Nas malej to taky dela, kdyz ma prdiky, ale obcas i jindy, jsou to dny kdy vic slinta, tak se mu asi v pusince zoubky pripravujou. Nekdy to dela i celej den, sotva poradne pije, ale dozene to v noci, nebo dalsi den, tak neresim