Ahoj , prosím potřebuji poradit co by mohlo znamenat, když můj syn (8 týdnů) druhý den pláče, jinak moc nepláče, vlastně skoro vůbec, při usínání nemáme problém, usíná v náručí, někdy si jen lehnem vedle sebe a usne, jindy i sám v postýlce při šumění, ale teď dva dny strašně brečí, nemůže usnout, prohýbá se mi do luku, bylo mi řečeno že je to nějaká vývojová porucha? Mám strach že jsem něco pokazila nebo zanedbala je to moje první miminko, snažím se dělat vše co je třeba, dávám ho i na bříško, hlavičku mi zvedá nevšimla jsem si nějakého problému. Trápí nás prdíky používáme Biogalu a Balonix med a to nám docela pomáhá. Nevíte proč by tyhle dva dny mohl být tak mrzutý?:(
Nepláš 🥺 Mně se malá takhle prohýbala, když ji trápilo bříško. Teď jí bude 5 měsíců a vše je v pořádku. Kdyžtak nech zkouknout u doktora , ale nejspíš to bude jen kvůli bříšku. 😊
Jak píšou holky. Taky se mi prohybala starší do luku, když ji trápilo bříško. A knihu od Kiedronove mohu jen doporučit.
Mrkni na osteodynamiku a přečti si o KiSS syndromu. Na FB je přímo skupina "Osteodynamika KISS/KIDD syndrom".
Též doporučuji Evu Kiedroňovou, jen zde navíc zmíním, že jelikož jsem neměla dostatek financí na speciální péřovou peřinku od Evy, tak jsem používala obyčejný péřový polštář a kolem malé umotala deku do hada a dala kolem malé jako takové hnízdečko. Fungovalo to perfektně do doby, než z polštáře vyrostla 😩. Péřový polštář byl jediný způsob, jak malou bez řečí uspat, aniž bych ji musela dlouhé hodiny nosit. jakmile z polštáře vyrostla, tak teprve nastal boj s uspáváním. Co jsem se tak bavila s babickami, dělali to i ony a dělala to i má sestřenice se synem
Jen bych chtěla upozornit při čtení té Kiedroňové, je tam dost nekompromisní v tom,kdy co má dítě umět, ne každý fyzioterapeut tento názor sdílí a vše brát orientačně. Myslím, že to může citlivější prvomatky dost znejistit.
Náš starší syn se taky takto prohýbal do luku. Trápily ho prdíky a zřejmě i nějaká blokáda z porodu. Byli jsme na kraniosakrální terapii a hodně to pomohlo, do luku se pak přestal prohýbat. V některých případech ohledně toho prohýbání může jít i o Kiss syndrom.
Nastuduj si správnou manipulaci s miminkem - doporučuju knihu od Evy Kiedroňové Něžná náruč rodičů. My jsme dávali spát na péřovou peřinku, to ona taky doporučuje, no vše je v té knize.