Děvčata prosím můj malej 14 tydeni brouček začal zaklanet hlavičku, a točit se na bok. Mamka říká že se snaží otočit, ale chodíme na cvičení takže zadicka dáváme dohromady. A na otočení mi to přijde brzy. Vložím foto, co si o tom prosím myslíte
Dcera toto taky dělala, řvala, blinkala, pak se zvedala na patičkách a dělala šílené záklony. Tímto způsobem se i přes záklon přetočila, což je samozřejmě špatně.
U nás nakonec zjistili vyskočený krční obratel, víc informací jsem si našla pod názvem kiss-syndrom.
Nemusí to být nutně váš případ, ale na debatu s fyzioterapeutem to určitě je!
@eithelwing on se u toho strašně směje, ale nelíbí se mi to. Podobně už dělal, když ho trápilo bříško, ale tohle už je extrémně. Zítra ji zavolám a pošlu mms, ať se to řeší
U nás se tak malý taky zakláněl, když se učil otáčet na bříško. Po nějaké době pochopil, že tu hlavu nesmí mít tak ohnutou. Neviděla jsem na tom nic špatného, ani mě nenapadlo to řešit. Teď má skoro půl roku a je naprosto v pořádku, už začíná lozit po čtyřech. Nemusí to být nutně špatně. Prostě to zkouší a tahle poloha se mu asi líbí. Tak to bylo aspoň u nás😉
syn mi takhle spal od zacatku, taky jsem plasila a resila, snazila se aspon ve spanku narovnat... nic nepomohlo, vzdycky se stocil... no a dnes mu jsou 3, pohybove velmi zdatny, zadne nasledky... asi mu to proste bylo prijemne no😀
Náš to dělá, když se vzteká, ještě v 9 měsících korigovaně. Dobře to není, ale už s tím asi nic moc nezmůžeme. Brzdí to ve vývoji, u nás to dělal jen na jednu stranu = přetáčení na druhou byl boj.
Nas syn to delal taky. Oni se to proste uci, ja to taky neresila. Hlavne,ma dobre nakrocenou nozku. Oni ti fyzio na kazdem neco najdou....
Nase holcicka je stejně stará a děla úplně to samé🙂 v únoru jdeme na neuro, protože mě to taky vyplasilo a ještě se víc stačí k jedné straně takže počítám, ze nám napíší cvičení 🙂
Me deti to delaly take (syn jeste dela). I tak nekdy usnuly. Nikdy jsem to neresila. Vzdyt jsou jeste gumovi, tak to nekdy vypada neprirozene.
Na fyzio bych sla, kdyby lezely jak placka. To bych mela strach.
Tak jsem tam volala a poslala fotku, prý se snaží opravdu otáčet. Ale ta hlavička je špatně. Všem děkuji za rady a tipy 😊
@eithelwing mohu se zeptat, kdo a kde vam na to prisel a jak?
@wnicka Mudr Popper, dětský rhb lékař v Hradci Králové. Vyšetření bylo cca na hodinu, hodně miminko pozoruje, prohmata.
@anett2490 Pokud chodíte na záda, tak to tam prokonzultujte. Může to být snaha o otočku, ale jde na to blbě. Určitě mu nepomáhej a masíruj (hlaď mu záda, nohy). U nás na to tak šlo jedno dvojče a bylo z toho špatné plazení (používal střídavě obě ruce, jednu nohu a tu druhou táhnul strnule za sebou). Byli jsme konzultovat a doporučena masáž. Do týdne se plazil normálně.