Prodloužení bdělého okna. Co myslíte?

martinatd
29. říj 2021

Ahohte, zajímalo by mě ,jak jste to měli vy. Maly.ma 7M a chodí spát po 2h bdelem oknu. Ráno vydrží jen 1,5.. Každopádně si myslím ze už je čas trošku je prodloužit,vydrží i 3 hodiny ae je fakt unavený. Vstává mi kolem 7 ráno a když protahnu okno na 2,5 h a započítam jeho hodinové usínání, třetí spanek mi vychází na 5 večer cca což už je pozdě, ráda bych aby v 5 vstával a vydržel ty 3 hodinky do vecerky. Před spaním má být prý okno nejdelší a my ho máme max 2 hodiny. Vůbec si nevím rady... po 2 hodinách bývá unavený ale ne vždy to dá zřetelně najevo..teď se naučil platit a zkouší lézt naučil se otáčet z bříška má zadw takže spanek je ted horor a usínání je fakt zdlouhavé, je nezastavitelny.. když prodloužim okma na 2,5 tak mi to pak i vychází ze bude chodit spát kolem 10 h večer a ti nechci... max v půl 9 ...nemyslím si ani že je připraven na 2 spanky,,jen mam strach ze 2 okno už je málo v 7M😔co myslíte?

mimco
29. říj 2021

@martinatd nikdy jsem žádná okna neřešila a jela pouze a jen podle dítěte.

jako_mala_holka
29. říj 2021

Taky jsem to nikdy neřešila, malá si svůj režim našla tak nějak sama a sama si ho i postupně měnila

michaela666
29. říj 2021

Tím otáčením, plazením/ lezením se hodně unaví. Já bych mu do toho moc nevrtala, abych potom nebyla nešťastná z výsledku. Moc nevím jak bys mu chtěla ty okna natahovat, aby to nebylo na úkor pláče a přetažení.
Já se snažila posunout malé usínání večer z 18 aspoň na 19 hodinu a ve výsledku ona uplakaná, pořád v náručí a já na nervy. Takže jsem se na to vyprdla a prostě jedu podle ní. Nehlídám kdy a jak dlouho spí.

tasimia
29. říj 2021

@martinatd v 7m bych se na nějaké bdělé okna doslova vyprdla, dávala jsem malou spát jak chce, akorat večer max do 17,30. Ja to zkousela asi týden a jen to malé zhorsilo spaní.

veruuu_kubesovic
29. říj 2021

@martinatd
co znamená bdělé okno??? já jen že mám 2 děti s věkovým rozdílem 4let a vždycky jsem se řídila podle nich, jak byli unavení tak prostě spali, nebo máš na dítě nějaký sepsaný manuál?

emillyhk
29. říj 2021

@martinatd Já bych to neřešila. Pokud potřebuje spát, tak ho nech. My teda máme nespavce, spí jednou denně 30min., ale když náhodou dá i odpolední spánek, tak právě kolem té půl šesté, spí do šesti a večer jde spát stejně jako kdykoli jindy (v osm už chrní).

lenkabukov
29. říj 2021

Až teď jsem zjistila, že nějaké okno je. A to mám dvě děti 😃

xcassiopea
29. říj 2021

u začínající fyzické aktivity jsem děti nechávala podle jejich potřeb a když jsem viděla potřebu spánku, šlo se spinkat. Cílila jsem rituály jen na večerní uspávání a přibližně jsem dodržovala jen časy na jídlo, než se to prodloužilo na spaní po obědě a pak večer.

martinatd
autor
30. říj 2021

@martinatd děkuji všem za názory, pomohly a ulevilo se mi. Nechám to malem 😊

luhana
30. říj 2021

@martinatd
Mam kluka stejne stareho. Rano vstava jak kdy- pak ma prvni spanek cca 1,5 hodiny po probuzeni. To je jeho prvni slofik, pul hodinovy. Pote cca po 3 hodinach slofik druhy. Dava jen pulhodinovky. A pak posledni spanek mezi 12-14 hodinou a ten je posledni. Od podvecerniho spanku jsme uz upustili, delal mi pak v posteli veletoce a nechtel chrnet. Tak je aspon unaveny a akorat jej dame driv spat. Mezi 19-20 hodinou, jak to vyjde. Na bdele okna jsem se uz vyprdla, spat ho davam podle toho jak je unaveny. To pak zvadne jak kytka do 15 minut.