Otázka na tělo všem maminkám, které chodí na procházky s kočárkem. Na co celou dobu myslíte, o čem přemýšlíte, s kým se bavíte, co posloucháte, co Vás zabaví? Máte kočárkojízdy obecně ráda nebo se spíše nudíte?
Pes a knížka 😊. Případně surfování po netu nebo telefonáty s babickou 😊
@michnovka premyslim o sve praci, zivote, o tom, jake budou holky, az budou dospele, o tom, co bych jim kde mohla splasit, o filmech, knizkach, o tom, co bude k veceri, o manzelovych zakazkach, o tom, kam vlastne zrovna jdu, co tam bude, o historii, kamaradech, vzpominam na studia... Proste uplne normalni denni mismas myslenek 🙂
S novorozencem, kdyz usnul, jsem si cetla nebo internetovala na mobilu, s batolatkem mu povidam a rikam, jak se jmenuji veci, na ktere ukazuje/pokrikuje. Nicmene myslim na vsechno mozne, co mne napadne ze je toho dost. Jizdy kocarkem mam ze dne nejradsi, vypadneme ven na cerstvy vzduch.
Jo a obcas hlavne se psem to beru jako moznost se protahnout a udelat neco pro svuj zadek. Takze z 15 minut se stava hodina a z planu jen to obejdu je 5 kilometru.
Neřeším nic, užívám si tady a teď a rozhlížím se po přírodě.
@sudylichozrout ufff to musí být náročné takový brainstorming 😉
@klea81 mam tu svou hlavu nejakou brutalni, ale to mam cely zivot. Porad mi v ni neco lita, nedokazu vypnout a nemyslet na nic. Dost casto si take prehravam veci, ktere se staly, jak bych je priste udelala jinak, nebo odlitnu uplne pryc do sveta fantazie. Fakt nekecam, proste nedokazu prestat premyslet 😀
Jako první mě napadla odpověď pane Bože ať ještě spinká 😂😂😂 ale kdyz to vemu kolem a kolem, tak často přemýšlím nad tím, jak si ušetřit více času pro sebe s manželem, jak oprašovat tu romantiku a udržovat ten stav, že se stále milujeme úplně stejně jako před 10 lety.. podle nálady také přemýšlím nad sebou, jak na sobě pracovat, abych někdy byla méně protivná a vzít různé situace z jiného konce...a na jaře nejvíc přemýšlím, co a kam zasadím 😂 co si nutně koupím zase na zahradu 😉 je to fakt podle situace, co zrovna v tu danou dobu kolem sebe řeším...
Stále jsem ve stresu a bojím se, kdy se vzbudí a začne plakat, přemýšlím, jestli se můžu ještě vzdálit od domu, nebo už raději zpátky. Nemohu zastavit, protože miminko je okamžitě vzhůru. Přemýšlím, jestli je dost oblečený. Vyhýbám se rušným místům, aby se mimi nevzbudilo. Nemohu si ani koupit kafe z automatu.....
@sudylichozrout no vidíš, to dělám také a většinou se to zvrhne v depresi při srovnání s aktivním životem před dítětem. Neustále si říkám, v jakém žiji myšlenkovém vakuu...pořád dokola ta stejná témata, nic neprodukuju...zkrátka izolace a zlenivění mozku. Nevím, jak z toho ven. ☹
@sudylichozrout já to mám fakt hodně podobně..a někdy si připadám, že si od těch myšlenek ani nedokážu odpočinout 😂 když pak jednu haldu hodím za hlavu, připlují další myšlenky typu kolikátého je, odeslat platby, co uvařím následující měsíc (přičemž realita je daleko od plánů), kde objednám Sunar, jestli bude na nějakém webu levnější.. že bych si dala víno, které mi nejvíce chutnalo na vinobraní před 5 lety třeba 😂😂... Jo a mezi tím pobíhá kolem starší dítě a ještě stíhám komunikovat i s ním.
Ahoj ctu si, nebo posloucham hudbu na jedno sluchtako 🙂
@zuzka3112 presne, nemame my stejne hlavy? 🙂
@michnovka tak ja z toho deprese nemam, casto me ty myslenky nekam posunou. Tuhle jsem treba vzpominala na jeden film, co jsme videli v originalnim finskem zneni. Premyslela jsem nad nim, nad finstinou... A rozhodla se, ze se naucim finsky. Prisla jsem na to na pomezi prazskych Vinohrad a Nusli, kdyz jsem tam zrovna poletovala. A takhle to mam porad. Myslenky jsou fajn, jen se jimi nesmis nechat udusit. Mej v hlave porad plno, ale nauc se je kocirovat.
@michnovka tak kdepak bydlíš mamko? Chtělo by to trošku přijít na jiné myšlenky 😁😁 ano i mě přepadá, že před dětmi jsme měli opravdu volnost a mohli sme jet a jít kam sme chtěli, kdy se nám zachtělo.. kino, večeře i ten debilni sex v přírodě třeba 😂😎 teď je to náročné, děti jsou malé, ale je to vážně období krize cca tak rok a půl, pokud máš schopného muže, babičky, tety, na občasné pohlídani, je to výhra, než začne školka. Tak se dá alespoň jednou za týden ušetřit čas pro sebe a být sobecká a zajít si na ty nehty, film, zákusek s kamarádkou...je to strašně nutné a důležité, doma totálně vyhoří mysl a může nastat "zesediveni obrazu"a depky..a nahrává tomu samozřejmě mimco typu kychnu si a je vzhůru. Já mám doma rvouna, malá děsně trpí na zoubky, v podstatě dva měsíce většího i slabšího pláče, někdy přejde do záchvatu křiku... Je to peklo jak to musí být pro ni hrozné a co teprve pro nás. Doma by mi hráblo, 24 hodin u nich, u sporáku atd..chce to vyplout 😉
@sudylichozrout a skutečně si našla čas na to se finsky naučit? podle mě se s dítětem nedá na nic moc soustředit. já měla taky plány, jak si na rodičovské opráším němčinu, špáninu, zopáknu pár japonských kanji...ale nejde to, nic z toho se neplní...už fakt nevím.
Ja se priznam,ze me to moc nebavi.Jenom tak se potulovat po parku je o nicem.Kdyz mam nejaky cil tak je to fajn.Skoda,ze nemam psa
@michnovka uz jsem koupila ucebnici a zacinam. Je to napad celkem nedavny 🙂 Jsem na sebe crlkem zvedava, jestli to dam, uvidime 🙂
@sudylichozrout ja bych se rada pridala. U nas je duvod ten, ze nam doma behaji dve cechofinky a uz toho umi vic nez maminka. Starsi je 2 a pul roku. Pred tehotenstvim jsem chodila na kurz, ale to byly vyhozeny prachy. A tatinek nema trpelivost vysvetlovat.
@sudylichozrout změnit to jde, také jsem byla takový uzlicek nervů a hororových scénářů, chce to číst duchovní literaturu, takový Osho, vyžene blbosti z hlavy 😉
@michnovka
Mám ráda procházky s kočárkem, užívám si to. Syn mi většinou za chvilku usne, tak si užívám ten klid 😁
procházky venku přírodou jsou pro mě vlastně relax, odpočinu si u toho. Když jsem neměla dítě, chodila jsem si takhle sama na procházky vyčistit hlavu, teď mám aspoň parťáka 😂
A hlavou se mi honí vše možné.... Od toho, co zítra nakoupím a uvařím k obědu, až po myšlenky, jak strávíme víkend, co podniknem... Sem tam mrknu na to moje malé mrně v kočárku a rozplývám se, jak krásně spinká.... 😄
A zrovna včera jsem měla v hlavě, že už je podzim, že čas tak rychle utíká a budou tu za chvilku Vánoce, jak je letos strávíme poprvé ve třech.... A tak dále.... 😂 😂 😂 😂
@klea81 to ja prave ani nejsem. Jen mi hlava porad bezi na maxium 🙂 Na duchovni veci moc nejsem...
@petrak15 to zni jako plan 🙂 Koukam, ze taky bydlis na P4 🙂
mam ted druhe mimco a kdyz je starsi ve skolce vyrazime ted na delsi vychajdy do lesa a po vesnici. vetsinou premyslim nad aktual denim kolem sebe. co k obedu o vikendu. co k vanocum. co jeste stihnout na zahrade do zimy a tak. mam ty delsi vychajdy moc rada uz od stredni skoly. v podstate kdyz jsem potrebovala neco v sobe vyresit a srovnat tak vzdy za sviznejsi chuze. to se mi premysli nejlepe.
@michnovka Tyjo, vůbec netuším, na co jsem myslela, když jsem se procházela s kočárkem... Asi na nic. 😀 Ve městě nejspíš na to, aby mě na přechodu nepřejelo auto, v lese zas na to, abych nezmokla nebo nepotkala divočáka. Když dítě spalo, jen jsem si vyčistila hlavu, ale moje děti v kočárku nespávaly - koukaly kolem, takže jsem později komentovala věci a situace, co tak asi můžou vidět.
Kocarek a pes, o zabavu postarano. Jinak resim v hlave jidelnicek, a jak zaridit byt, az na to budeme mit, pripadne se toulam v myslenkach.