Maminky prosím o radu či zkušenosti zda jste se některá s tímto setkala,je to můj druhý syn a u prvního to vůbec neznám,že by to dělal Problém je v tom,že syn řve třeba když jsme venku či v obchodě a ať už mi chci sundat bundu či nákrčník,tak začne řev,proč?Má to i když přijedeme k mým rodičům,má to u přítelových rodičů a stane se to někdy aj když jdeme spolu dom.Náš den začíná ,že odvedu syna do školky s tím mladším,jdem nakoupit a dom a to je v pohodě,aj se sám vysleče. Pak jdeme pro syna taky dobrý aj když přijdeme domů,pak jde spát a jde se ven.Po dvou hodinách jdeme domů a to je řev a valí na plný obrátky,začnu ho svlékat přes jeho pláč a pořád za mnou chodí s bundou a chce jít ven.Ptám se přejde to někdy?Vydržet až přestane řvát a nebo se obléct a jít ven?Synovi je 18 měsíců.Děkuji za rady v případě můžu napsat další případ řvaní ☹
Davas mu vedet predem, ze ho budes svlekat? Tim myslim-davas mu dostatek casu, aby stravil prechod mezi zmenama?
Nelíbí se mu to, chce být ještě venku, aby bylo po jeho, aby nemusel domů, prosadit svou vůli a místo lehkého rozladění = když umíš pracovat s emocemi, řve. Jde do období vzdoru. Jo, přejde to, kolem 3 let.
Pomáhá to říkat předem, jak píše @panickatlamicka dál dávat vybrat (z čeho může, tím se posiluje jeho sebevědomí, kompetenci - třeba sundáme prvně čepici, nebo boty? Až se svlékneme, chceš malovat nebo svačinu? Ještě i vyjádřit pochopení, jako hm, vidím, že se ti nelíbí jít z venku domů..
@lv pises kolem 3 let...marne cekam zatim 😀 😀
@panickatlamicka já čekala do 3 a čtvrt 🙂 a to byl extrasupermega vzdor u Evelínky (peklo na zemi). U Apolenky tak nějak klasika, jooo až to přišlo podruhé, tak jsem teprve viděla, zač je toho loket 🙂 🙂 🙂
..a blíží se jí "malá puberta" kolem 5 roku, odsekává "proč já, no-a-cóó, ty šaty jsem měla milionkrát.." a podobně.
Už jsem to tu psala, je to nejak kontinuálně, sem tam přerušeno pár měsíci, aby rodiče chytili druhý dech prdy-zuby-vzdor-malá puberta-puberta 😨
Dneska jsme přišly z venku dřív a byla pohoda,tak uvidíme ,zítra jedeme opět k rodičům,pokud bude opět pláč, zkusím to říct,že ho budu svlékat,jestli to zabere ,zatím děkuji
@verasin u nas byly tyhle vzteky pokazde, kdyz byla mala pretazena, unavena. Povetsinou to zacinalo tim, ze z klidne holky byla fofr mys, splasena, skakala, vsim triskala, zkratka nezvykle zive dite na sve pomery. A pak, kdyz se ji neco jenom trochu nelibilo, tak hysterak. Osvedcilo se mi nastavovani zrcadla - ona me rve za vlasy, ja ji zatahnu za vlasy (samozrejme ze ne nejakou silou, proboha, ale aby to pocitila) a kdyz rvala, tak jsem si sedla k ni a zarvala taky. Ono ji to vykolejilo a byl klid. Pochopitelne to nejde praktikovat na verejnosti, no :D Nastesti tehle situaci bylo minimum. Ale i ted, kdyz ma svoji naladu, to jeste zabira.
Zrovna včera jsem byly u našich,přišly jsme k nim domů a když ho nechám oblečenýho tak dobrý,ale jak začnu svlékat je zle..Tak jsme se rozhodly,že zajedeme na chalupu,tam syn může být venku na dvoře,pohoda .Balíme se a jedeme opět za bábí dom,syn usíná ,když se probudí je u něj děda a jsou chvilku spolu venku,pak začne mama,baba,tak se rozhodne,že půjdou za námi opět řev když přijdou dovnitř a zesílí když ho začnu svlékat,je vysvlečený a opět tahá bundu ,po půl hodině ho to přejde ,hraje si a pohoda,když je večer je na čase jet domů ,dorazíme a opět řev,co s tím ?Děkuji