Já už se z té naší holčičky zblázním. Je jí 2,5 roku a je krásná, ale hrozné čuňátko. Veškeré hygienické úkony jsou horor a obzvlášť mytí hlavy. Slyším, že spoustu dětí to nemá rádo, ale ona je úplně šílená. Můžu zkoušet cokoli, i si s ní vlezu do sprchy a myju si hlavu před ní, nic nepomáhá, stojí a křičí jak když se zařezává prase 🙂 Snažím se jí zaklonit hlavu, nebo dát ručník přes oči, aby to na ní neteklo, ale ona se tak pere, že bych jí musela utopit. Už mě to fakt unavuje, v zimě jsem jí myla hlavu tak 1x za 14 dní, ale teď jak je teplo jí má pořád mastnou a už to musím dělat častěji. Nemá to někdo podobně, nevíte co s tím?
Něco podobného měla teta s mojí sestřenicí 🙂 už byla docela velká ale furt se v noci počuravala do postele, pořád jí říkala ať tam nečurá jinak ji naroste na zadečku mech, neposlechla, tak ji ho tam jednou v noci zelenou fixou nakreslila a sestřenice se od té doby nepočůrává 🙂
Tak co s tvojí malou zkusit něco podobného a ve vláskách ji najít nějakou breberku a že to honem rychle musíte umýt, jinak o vlásky přijde a bude do hola ? 🙂
@tyf Měli jsme s dcerkou to samé. Dělala úplné hysterické scény při mytí vlasů. Bylo to šílené, už jsem nevěděla, co s ní. Nic nepomáhalo. Chce to vydržet, s věkem to přejde. Dělala to asi tak od roku a půl do 3 let, pak jí to samo přešlo a dneska si myje vlasy v pohodě - je jí 4 a půl 😉. Držím palce a přeju hodně sil
Syn jeden čas taky nesnášel mytí vlasů, ale časem se to nějak srovnalo.....a co zkusit nějaký takový ten kšilt, co se vyrábí, aby dětem nenateklo do očí? Před časem jsem to někde na netu zahlédla....Třeba synovi doteď vadí, že má mít hlavu zakloněnou, je mu to nepříjemné, ale už to tu chvilku zvládne....
Mám tedy kluky, vlasy holím ne uplně dohola ale samozřejmě je umýváme, ne nijak často šamponem ale vodou denně. starší ten je "naprogramovaný", rád plní "úkoly", s ním jde vše hladce, řeknu mu že budem umývat hlavu, at zavře oči apod, a jde to. s mladším to je "horší" je to palice dubová ale na druhou stranu je strašně rád samostatný takže mu vysvětlím co budeme dělat, že našamponuju a on si pak SÁM kelímkem hlavu oplachuje a pryč jsou záchvaty vzteku a hysterie 😀 ale na každý dítko prostě platí něco jinýho 😝 stejné to bylo se stříháním nehtů...vychytala jsem to povídáním básničky Polámal se mraveneček...je tak akorát dlouhá že ostříhám co potřebuju 😀 prostě u nás platí mladšího tak trochu "opít rohlíkem" 😀 😀 , nekonečný boj se ale odehrává při stříhání vlasů strojkem, to musím být maximálně rychlá protože chvilku neposedí....prostě zkusit aby to třeba dělala sama, třeba aby si mydlila hlavu a pak polévala a vy třeba budete jen chránit oči....jinou radu nemám