Proč 8m. holčička hystericky pláče před nočním spaním?

petrajelinkova
28. čer 2016

Milé maminky,už je tomu týden,co moje malá když má jít večer spát zpustí hysterický pláč. Přes den mi jde spinkat naprosto normálně,i sama zaspí v postýlce,ale jakmile má jít spát večer,tak je to pro nás horor. Chodí spát okolo 7 -8 hodiny. Už jsem zkoušela jí dát spát déle i dříve ale pořád to samé,žádná změna. Bříško má prázde nebo bolení to určitě není protože má stolici přes den normální. Dokonce jsem jí začala dávat i bylinkový čaj na uklidnění ale nic nepomáhá. Mohu jí vyprávět pohádky,zpívat ale dokud si půl hodiny nekdy i dýl nepopláče nezaspí,a to když usne tak se mi ještě t ak dvakrát probudí a jedeme na novo.

Máte nějaké rady nebo vlastní zkušenosti ?

Předem Vám moc děkuji,vyzkouším cokoliv. Pozn.kdyby to byli zoubky byla by taková celý den,ale řekla bych že rust zoubku zvládá celkem dobře.

urtica
28. čer 2016

Já bych řekla, že v tomto věku to opravdu může být těmi zážitky, co nasbírala přes den - od toho půl roku byly u nás večery taky nejhorší...bohužel, ani teď v 15 m to není o moc lepší (včera mi usla dokonce až ve tři ráno)...takže radu mám jedinou: vydržet.

zaneta238
28. čer 2016

Podobné období měl syn několikrát,bylo to vždy po očkování nebo když udělal nějaký větší pokrok .Mohla jsem zkoušet cokoliv,nic nepomohlo.Vždy to odeznělo samo

petrajelinkova
autor
28. čer 2016

@urtica Děkuji za názor,taky jsem si řikala že to muže být zážitky,ale kolikrát za celý den nezapláče směje se a stejně mi večer dělá takovou hysterii. Myslela jsem si i že se třeba tak těší na koupání a proto už začne plakat aby se šla koupat,ve vaně se sklidní a hraje si,jenže ji obléknu a ví že jde spinkat a začne ta správná hysterie. To jí i kolikrát nechám ještě s námi v obýváku aby se pořádně unavila,ale žádná změna. To je tak že mi usínána rukou když se jí snažím uklidnit a z pláče unavý usíná,ale jako by v ní vždycky něco píchlo a začne plakat se zavřenýma očima. No už jsem bezradná,nebývalo to.

Hodně mě to vyčerpává ale jak řikáš budu muset vydržet a doufat že je to jen takové období které brzy přejde.

petrajelinkova
autor
28. čer 2016

@zaneta238 očkování to u nás nebude ale ten pokrok,malá se naučila plazit a je fakt že od té doby to začalo. 🙂 Zajímavé

elu
28. čer 2016

máme to samé...a to usínal sam v postýlce ukazkově...ale ted..8 a pul mesíce je horor....pres den v pododě...přikládám to také vvojové etapě...nic s tím nedělám, přejde to 🙂..taky si myslím, že už mají strach, že jim přes noc zmizíme

petrajelinkova
autor
28. čer 2016

@elu To bych se ani nedivila,byla u nás moje babička s partnerem jsme museli na dvě hodiny odjet neco zařídit,no babička řikala že hodinka byla v pohodě a další hodinu prořvala protože nás neviděla,asi je fakt že je mnohem mnohem vnímavější a moc si to bere. ☹

urtica
28. čer 2016

@petrajelinkova a dcerka spí i v noci sama v postýlce...? To by taky mohlo být ono...už si leccos uvědomuje, chce být s vámi a může křičet, protože ví, že ji dáte zas na noc samotnou do postýlky...v 8 měsících by to i korelovalo s obdobím, kdy se objevuje separační úzkost. U nás se to v téhle době taky zlomilo - dcerka, do té doby spala sama v postýlce, teď spí se mnou v posteli (tím neříkám, že to tak máte udělat tak, jen já už neviděla jiné řešení, jak se aspoň trochu vyspat).

petrajelinkova
autor
28. čer 2016

@urtica Spinka sama od 3.měsíců. Jenže ona mi nepláče pres noc ona mi pláče jen do té doby než zaspí,za noc se mi probudí jak kdy ale jestli řeknu dvakrát tak i to přeháním. Ona se mi vzbudí ale najde si dudlík a spínká dál. Takže tam kolikrát ani nemusím. Jinak spinká v noci jak andílek,jen máme ten zásadní problém s usínáním.

urtica
28. čer 2016

@petrajelinkova Aha, tak to jo - naše se budila po dvou hodinách a pokaždé bugr na celý dům🙂. Tak jsem to vzdala...🙂. Ale i tak by to možná mohlo trošku souviset, tenkrát mi i dr říkala, že v tom půlroce to tak bývá, že děti chtějí být prostě u maminky 🙂...kdyby jim tak člověk dokázal vlézt do hlavičky, co 🙂.

kika_21
28. čer 2016

@petrajelinkova V tom případě bych ji asi pochovala, promluvila s ní,uložila. Dokud pláče ze strachu, dělám to, Pokud ale vypozoruje, jak tě přivolat a je to spíš vynucování, tak bych zkusila spíše být na ni protivná-s protivnou maminkou už večer nic není-ani zábava. Jen se musí spát, protože i my jdeme spát za chvilku-tak dobrou-to bych opakovala.Já už jsem asi 10 min protivná a sláva, syn už je v pokojíčku, dcra se šla konečně mýt.Funguje to od malinka do puberty. 😀

petrajelinkova
autor
29. čer 2016

@urtica To jo,na dnešek usnula jen s malinkym placem ale za to jsem tam za ní šla ještě třikrát po 20minutách. ale od 9 už spala normálně až do rána

gnozka
29. čer 2016

U nasi malé se to taky trochu zhoršilo po 7 mes . A je to podle me taky motorickym vývojem . Je toho na ne moc . A ta hlavinka se s tim musi poprat . Mala jak se zacala v postýlce pohybovat a přetacet tak to byl horor . Ale jak si na to zvykla ze se muze otočit na brisko a spát tak se to zase sklidnilo. Vydrž te ! U nas to trvalo chvili .