Tak já už nevím.. snad někdo poradíte. Synovi je 15 měsíců - celý den bez spaní ještě nevydrží, ale taky nechce jít odpoledne spát dřív jak mezi 13 - 15 hodinou - jenže to vstane taky třeba v 15-16 hod a večer nám začíná ..Usíná až ve 22-23 hod. Je hodný, o to mi ani nejde, většinou si chce prostě ještě hrát. Když ho zkoušíme uspávat vzteká se, nechce v leže ani nosit.. prostě nijak.. pak usne až sám chce. Přijde mi mírně hyperaktivní, dost silná osobnost, začínáme mít i období vzdoru (když se mu něco nelíbí plácne mne) což teda úplně nesnáším.. ale s tímhle už nevím.. když ho nedám přes den spát, nevydrží - usnul by mi třeba v 16h..já fakt nevím
no vstává právě v 8, je to ospalec..a nedonutím ho jít dřív spát jak v 1,ve2 nědy i třeba v půl 3 odpoledne - nic nezabírá,hajání,zpívání,pochovat..nic, když nechce neusne..
Já bych řekla, že s tím asi nic nenaděláš.
Nevím, jak jste to dělali dřív, když byl menší.
U nás se chodí do postýlky po večerdovi, to je kolem 19, pak usne, většinou hned, někdy si tam vykládá s plyšákem a spáváme do zhruba 8, někdy do 7, někdy do půl 9, jak kdy. Po obědě ho dám do postýlky a on usne většinou zase hned a nebo si o5 vykládá, spí tak 2 hodiny, někdy míň, někdy víc.
Takže bych asi zkusila to, co radila Mauska.
Nebo ho prostě v poledne strč do postýlky a vytáhni v půl 3 a když spal, tak spal, když nespal, tak ho nějak zaměstnej, aby neusnul a dej ho spát večer dřív.
dřív vydržel míń vzhůru takže to bylo v pohodě, šel spát po o a večer v 8..jenže teď vydrží déle vzhůru -až 8 hodin v kuse..ale není to zase tolik aby nespal celý den. je to takové blbé meziobdobí ☹ a nechat ho v postýlce? tak to by vydržel tak 15 minut..pak by ho i hraní přestalo bavit a hotovo..není v ní zvyklí, když byl malý byl hodně nemocný -pořád průdušky atd takže spal na vyvýšené matraci aby semu lépe dýchalo vedle mě..a na postýlku si pak nezvykl..jako spí v ní..bez problémů ale usnout sám v ní neumí
a v kolik ti ráno vstává? Jestli vstává pozdě (tím že chodí i večer pozdě spát) tak je jasný že to má celé posunuté a neusne dřív. Naše malá když vstane v8 tak má taky problém usnout hned po obědě. Zkusila bych ho vzbudit o půlhodinky dřív, o tu půlhodinu snad po obědě dřív usne a tak několik dní, než se dostanete na to co potřebujete. To by myslím šlo... Ale nevím, jestli je pro tebe přijatelné aby vstával dřív.