Maminky, vy co máte už druhé dítko, nebo možná i ty co mají první 😉, dávaly jste svým drobečkům v prvním měsíci Maltofer? A pokud ano, bojovaly jste s vyprazdňováním a prdikama..? Co se týče stravy, tak kojím, ale i dávám UM - mě mlíčko nestačí 😕, začali jsme dávat i fenyklový čaj - určený dětem od prvního měsíce. Masiruju bříško, cvičíme s nožičkami. Co se týče různých kapek - vyzkoušeli jsme snad všechny ( Espumisan, Infacol, Sabsimplex). Pupík ( mastičku ), co mám doma, nezabírá. Jediné co pomůže, je rektální rourka. Ale tu přeci nemůžu dávat pořád, pošle mě by si na to zvykl a co potom, že..? Poradíte některá třeba nějaký fígl, nebo nebo dáte radu jak ještě na tenhle problém? 🤷🤷🤷
S zelezem zkusenost nemam, ale extra prdikama jo. Rourky se tolik neboj, my pouzivali cca do 6 m nekolikrat za tyden, kdyz bylo zjevne, ze je tam nejaka bublina nad jeho sily. "Nezvyk" si, a v diskusich s tim vzdycky strasi jen lidi, kteri "by ji radeji nepouzivali, protoze slyseli..." zatim jsem v nich nenarazila na nikoho komu by se to opravdu stalo. Ale urcite doporucuji pridat do vasi vybavy jeste fenovani briska fénem na vlasy - musi byt clovek samozrejme opatrny, aby dite nepripekl, ale funguje rychleji nez nahrivaci polstarek, de fakto okamzite, a navic prijemne huci 🙂
S branim železa to myslím fakt souvisi dost. Nevím jak u miminka, ale ho beru ted v druhem tehotenstvi, a brala jsem ho po prvnim porodu a musím říct ze to bylo opravdu hrozne. Neumím si vubec predstavit jaka hruza to musi byt pro to male. Pomohlo mi až to proste prestat brát. (Coz chapu ze u miminka je tezsi rozhodnutí nez u sebe)
Na vykakání ještě pomáhá heřmánkový čaj, ale popravdě nevím odkdy se může dávat miminků. Fenyklový právě na některé miminka působí opačně. Ještě dost pomáhá nahřívání bříška malého jsem si položila zádama na moje břicho a na jeho bříško dala ještě nahřátý polštářek a taky teplá sprcha. Bohužel braní železa má tyhle negativní účinky no☹ Ještě leda změnit UM (vhodné pro děti trpící na koliky) a poptat se pediatry co poradí 🙂 Přeju droběčkovi, ať je brzy líp🍀
*miminku *některá
Mám zkušenost u sebe v těhotenství, pomohlo přejít na jiný produkt s hemove vazanym zelezem. Je to na českém trhu poměrně novinka, jmenuje se to Globifer a netuším, jestli existuje alternativa pro miminka. Ale poptejte se/pohledejte "hemove zelezo", třeba na něco narazíte. Jde o jinou metabolickou cestu železa, odlisne vstrebavani než u klasického nehemoveho železa, proto nezpůsobuje zácpu. Navíc je lépe vstrebatelne.
Dcera také musela brát Maltofer a měla naopak průjem a neustálé silné opruzeniny. Navíc jí to ničilo zuby. Přešli jsme na Floradix a nemáme s ním nejmenší problém. Železa už má dostatek, tak dávám preventivně 🙂
Já jedla 3x denne kmín na špičku nože a na prdíky netrpěl. Kojila jsem. Babská rada, ale u nás fungovala😃
Maminky, všem Vám všem moc děkuji a beru si Vaše rady a doporučení k srdci a určitě vyzkouším, zeptam se, popř.koupim... Jste moc hodné - všechny!!! ☺️
My rourku používali cca do roku než malej začal chodit. Nic jiného bohužel nepomáhalo, ale jak začal chodit, tak se to upravilo samo a kakal už i bez rourky.