Vážené maminky so psami, ktoré tak rady uvazujete svoje psy pred obchodom, alebo ich tam len tak volne necháte pobehovať pred obchodom "pretože to nie je vyhláškou zakázané a možu tam rovnako behať ako moje deti". Prípadne si ich vezmete v taštičke, na ruke priamo do potravín, čo je nerešpetovanie zákazu na vstupe obchodu a považujem to osobne za maximálne nehygienické..
Som bývalý myslivec, momentálne nemám psa, mám dve malé deti, ktoré sa ich šialene boja, z dovodu zlej skúsenosti v lete (syna naháňal štekajúci pes a panička sa pobavila). Takže vážené maminky so psami - Mám na Vás otázku:
Ja mám doma kozu. Keď som v obchode, na pošte, alebo v práci, nemá mi ju kdo hlídat. Možem si ju vziať so sebou a nechať ju priviazanú pri vstupných dverách na poštu, nech Vám ožerie šaty? Alebo priamo pri nákupných vozíkoch, prípadne si ju vziať na ruky, do tašky, aby oňuchala a ochutnala šalát, ktorý si potom kúpite? Prípadnú "nehodu" vyčistím do pytlíka.
SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
Vaše psy sú všade, aj tam kde majú vstup zakázaný.
Myslím,že na těchto stránkách toho moc nevyřešíte. Ale papír a internet snesou všechno,tak vzhůru do toho 🙂
@mika251 presne to som urobila. Personál psa poškrabkal po zádech, za uchom a priniesol mu misku s vodou. Tak kričím tu, teda pýtam sa, či to dotyčným nebude vadiť, niekto má psa, niekto kozu 😕 😀
@andrejka3741 jojo ulavilo sa mi :D
A co Ti vadí na psovi v krámě, pokud je v tašce? Nejseš trošku přecitlivělá? V životě by mě nenapadlo se nad takovými věcmi pozastavovat a to, že se Tvoje děti bojí štěkajících psů je přece jen a jen Tvoje chyba - kdybys je vedla od mala ke vztahu ke zvířatům, tak by nebyl problém, ne? Víš jak se to říká: Kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi... 😉 Zatím mě to pořekadlo nikdy nezklamalo...🙂
Pokiaľ to nevyriešil personál, tak my tu to asi tiež ťažko vyriešime. Každý by mal mať toľko súdnosti, aby vedel, kam psa, eventuélne kozu ťahať a kam nie. Ostatne, dnes sa v byte ako maznáčikovia chovajú aj prasiatka.
Pokiaľ bolo priamo na dverách jasne dané, že psi do obchodu nesmú a personál to nevyriešil, tak si holt sťažovať na personál.
@luciamala1979 pro mě za mě, můžu ti dát výčet obchdů kam chodím nakupovat a klidně tam s tou kozou přijd 🙂 Mě to fakt vadit nebude. Tot asi konec této diskuze u mě 🙂
@cheynee čítajte pozorne, otázka znela SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!? Pes v potravinách nemá čo hladat, ak Vám to osobne nevadí, máte iný hygienický štandard, je to vaša věc, směrnica a hygiena hovoria jasne
@mika251 ja nechcem, aby ste to doriešili tu na fore, ja sa pýtam, že či SKUTOČNE SA VÁM TOTO POČÍNANIE ZDÁ V PORIADKU?!?
?? pretože nedokážem pochopit druhú stranu, kt. nezohlední ludí, kt. nemajú potrebu povedzme žit so psom. SMe společnost, máme stanovené nejaké normy, pravidlá..
@cheynee osobne si myslím, že psi, či už v taške alebo nie, do potravín nepatria. Nie každý je tak uvedomelý, že ho postráži, aby sa nestala nejaká hygienická ujma.
Jasné, pečivo ohmatané bezdomovcami je ešte viac fuj, ale zas to nezmanená, že si dovolíme všetko. Zvlášť keď je na dverách zákaz, tak to rešpektujem a toho psa tam neťahám. Z princípu.
Rovnako vonku rešpektujem, že medzi nami žijú ľudia, ktorí sa boja štekajúcicih psov. Nenechám svojho psa volne pobiehať a vyčítať matke dieťaťa, ktoré sa bojí, že si ho špatne vychovala. Všetci máme právo sa niečoho báť.
Pes má právo na voľnosť pohybu ale len do tej miery, aby z toho nemal nikto iný ujmu. Rovnako ako ja mám právo po iných majiteľoch psov požadovať, aby tí jeho za mojím nebežali, poprípade aby deti na neho nešahali, keď si to neželám. Nikto z nás by sa nemal dopustiť konania, ktoré by bolo inému nepríjemné. Ani ja, ani moj pes.
nezdá sa mi to v poriadku. A čo? Zmení sa tým niečo?
Možeme sa tu spoločne rozčuľovať a biť sa do pŕs, že MY to nerobíme. To je tak všetko.
@luciamala1979 Mne sa to zdá byť v poriadku, váš príspevok už nie tak celkom... Ale zase ma to celkom pobavilo, zdá sa, že nemáte čo zaujímavé riešiť, tak vymýšľate nezmýselné príspevky, ktoré nikam nevedú.
@luciamala1979 No promin, ale to,že má někdo v krámu psa v tašce, ještě neznamená, že má jiný hygienický standart. Chceš tím říct, že každej, kdo si vezme psa v tašce do krámu je nějaké prase???
@mika251 škoda, že nebývate u nás na sídlisku, vyzeralo by to inak, ak by sme sa vzájomne všetci takto rešpektovali. Ďakujem!
@andrejka3741 chcem tým povedat, že porušujete zákaz vstupu do obchodu s potravinami, ktorý je jasne stanovený. A áno, je to nehygienické, nemá tam čo hladať Keď chcete, kludne si s ním jedzte z jedného taniera, ale aby mi do pečiva padali psie chlpy, ked si ho v jednej ruke držíte a druhou naberáte rohlíky, tak dakujem, nemám záujem
@alverka tak nereagujte, když nemáte názor
U nás doma sa hovorí "kde je chlup, tam je chuť" 🙂
Ale zas netreba z toho robiť drámu, ten pes v taške zas takú paseku v potravinách nenarobí. Ako som už písala, toto by mal riešiť personál, pretože medzi nami proste žijú ľudia, ktorí majú pocit, že pravidla pre nich neplatia.
Človek s tým nič neurobí, je lepšie sa nad to povzniesť.
@luciamala1979 Samozrejme mám názor, že je v poriadku uviazať psa pred obchodom a nemám nič proti tomu keď ho má niekto v taške., sama psa nemám. Iná vec je, ak niekto nechá agresívneho psa vypusteného a ostravuje ostatných. Ale váš príspevok aj reakcie sú nepríjemné a arogantné a myslím, že si iba potrebujete ventilovať frustráciu 🤐 . Tak aspoň prajem príjemný deň a trochu nadhľadu by nezaškodilo.
Pekné téma na pobavenie sa ku koncu pracovneho tyzdna. :D
@mika251 keď mne vadia hlúpi ľudia. Nemožem si pomocť 😀
@myjusiatko 😀 hezký víkend! Jak to máte s tou kozou?
@luciamala1979 Nemám problém.
@myjusiatko to je fajn. Možno to začnem aplikovať koza zožerie všetko, možno aj tie psy 🙂
@andrejka3741 Mně třeba psi v tašce v potravinách nevadí, ale vadí mi, když se někdo holýma rukama přehrabuje v pečivu, a je úplně jedno, jestli předtím sahal na svého psa v tašce nebo se hrabal v popelnici. Mám doma kočku, takže tu a tam můžu najít v čaji chlup (i když ta naše je krátkosrstá bez podsady, takže minimum línání), ale pokud najdu na jídle cizí chlupy, tak mi to taky vadí...
@somalicats taky nehygienické
Dlouho jsem se takto nepobavila,děkuji 🙂
@elena2907 není zač. A jak to máte s tou kozou?
@somalicats Chápu. Já taky nikde nenapsala že mi to nevadí. Já už k této diskuzi raději nepíšu nic 🙂
Vsichni pejskari se jiste chovaji stejne takze sup s nimi do jednoho pytle 😒
@terezapetrova nemyslím. Jako my nepejskari, sú aj medzi nimi takí a makoví. ALe skor ten dotaz padol na tých, ktorí toto činia, nedokážem pochopit ich zmýšľanie, ak sa člověk ozve, ostanú prekvapení
@luciamala1979
nechápem zmysel týchto apriori agresívnych príspevkov.
Tí ktorých sa to týka si stejne budú robiť po svojom a tí, ktorých sa to netýka, to akurát urazí a budú mať potrebu sa brániť.
Na uvazaní psa pred obchodom v rozumnej vzdialenosti od vchodu aby nikoho neobťažoval, nevidím nič zlé.
Inak, kozu si samozrejme tiež možete pred obchodom uviazať.
Pokiaľ stretnete pani, ktorej pes oňucháva v obchode potraviny a znečisťuje to tam, nie je nič jednoduchšie, než na túto osobu upozorniť personál. Vykrikovaním na verejnom fóre toho veľa nezmeníte.