Ahojte , jak jste řešili noční prikryvani u miminka už většího. Syn 8 m začal spát v postýlce, driv spal se mnou a nevím čím ho prikryt. Deky se bojím.jeste kvůli SIDS pytel nechci protože se pomalu učí spinkat na bříšku a těžko se v něm pohybuje. Poslední dobou i když spal se mnou tak byl v noci studený. Nevím jestli mu to vadí nebo ne , furt se budi ale proč asi nemám jak zjistit většinou poduda a spí dal.Navic jakmile ho prikryju, stejně se hned odkope. Jen nechci aby mu byla zima. . Děkuji
@martinatd Normální peřinkou...a když se odkopává,tak teplý plyšový overal...
@martinatd dela se i pytel s nohavicema☺️ Jem teda nevim od jake velikosti..jinak bych resila teplejsim pyzamkem☺️
@martinatd když nechtěl být syn přikrytý, dostal teplejší oblečení. To je snazší, než řešit, čím přikrýt 😉
Moje dítě radši zmrzne než aby mělo deku. Takze to řeším teplejším pyžamem přes zimu a neřeším, že je celou noc odkopanej, on se chodí stejně zahřívat ke mě 😁😁
@martinatd Syn spí v postýlce od narození, co se naučil otáčet, tak v postýlce cestuje. Navíc potřebuje ke spaní svůj prostor, jakékoli omezení nesnese. Pytel vůbec, to byl řev už při zapínání. Spí v bavlněném overalu a pod ním body s dlouhým rukávem a samozřejmě ponožky. Když usne, tak ho přikryju dekou (z jedné strany minky, z druhé bavlna, velikost 70x100cm), ale do půl hodiny se odkope a vyleze si na ni 🙈😄 Když se v noci vzbudí, tak znovu přikryju, ale stejně se odkope. Někdy mívá ráno studené ruce, ale celkově mi přijde v pohodě. Teplotu má právě kvůli tomu odkopávání nastavenou na 21°.
@martinatd Syn peřinu okamžitě skope, bývá studený. Řeším lehkou mikinou na overal.
Dcera se odkopavala a odkopava doteď, dřív jsem to řešila, protože většinu noci spala v postýlce, mela spací merino pytel na střídačku s fleecovym overalem... Takhle to bylo cca od 5 do 10 měsíců, pak začala spát s námi v posteli a už jsem to neřešila, prostě měla krátký nebo dlouhý overal (pyžamo)
Syn od určité doby spi zásadně NA peřině. Ze začátku jsem ho chodila upravovat, ale do 10min byl zas na dece. Nemělo to smysl. Teď dva týdny má pytel na spaní a konečně v pohodě. Jsem kvůli tomu odkopávání právě topila na noc víc, ale to zas není dobrý na dýchání.... Takže jsem to zkusila tak a dobrý. Takže buď pytel, nebo víc oblict nebo víc topit. Jiný řešení to asi nemá. A peřiny bych se rozhodně nebála. Obě dvě děti ji měli od narození.
Normálně spací pytel, když sedí velikost, je to to nejbezpečnější, co může být, a to už i pro úplně malá miminka. Až si začne stoupat, tak dát pytel s nožičkami. Od roka normálně deku.
Syn spal v pytli a normálně se s ním točit na bříšku a obráceně a právě se k obličeji nikdy nedostal
Ja pytlu dlouho odolavala, ale pak mi dala kamaradka a mala od te doby spi v nem, spi i na brisku, normalne se v nem otaci, dokaze s nim i slezt z postele. Takze za me spaci pytel.
nejdřív spací pytel, teď přikrývám a moc už mě to nebaví. ale do pytle ho ve skoro dvou letech už nedostanu a ty s nožkama neřeší studené nohy
@martinatd My používáme ve 13 měsících stále spací pytel, vlastně skoro od narození, nesnášel zavinovačky. Normálně se v tom pretaci, umí si stoupnout apod. Dělají pro větší děti i s nohavicemi, tam si myslím, že jdou pak při spánku nožky strčit dovnitř. Ale zkušenost s tím nemám. A pytel se doporučuje i jako prevence SIDS, protože se dítě neprehriva.
@martinatd teplý overal na spaní? ... Kluci vzali na milost přikrytí až kolem třetího roku...