Přibírání novorozence. Kolik Vám přibírají?

zouzalka1982
18. srp 2020

Holky,kolik vám pribiraji mimca,mame 17-ti denni mimi,kojim pravidelně,mimi vypije i 90ml,v průměru ale 60ml,presto moc nepribira.Kdyz jsme byli u detske tak je vse v pořádku,nam je to ale divne,ze na vaze to neni videt,ikdyz toho vypije opravdu dost.

monaluza
18. srp 2020

A proc to hrotite, kdyz podle doktorky je to ok? Je dite spokojene, ma dost pocuranych plen? Pokud ano, nema smysl se stresovat vazenim, kazde dite pribira jinak.

jjasmina
18. srp 2020

@zouzalka1982 doporučuji příliš nevazit, dost to stresuje , ale malá pribirala cca 750g/ 1kg měsíčně

ejmate
18. srp 2020

@zouzalka1982 Naše malá přibírala taky míň, ale pila "podle tabulek". Neřešila jsem pokud je dost pocuranych plen a je spokojená, tak je to ok 😉

daasqua
18. srp 2020

Holka MM taky pila dost, ale přibírala na spodní hranici, obecné bych řekla že málo. Kamarádky kojily o dost menší množství a děti probíraly až moc, holt ony měly místo mléka smetanu a já naopak vodu 😀 Pak to dohnala na prikrmech a je průměr ve všem.

beatty
18. srp 2020

@zouzalka1982 zda se, ze kojite. Pak nemusite vazit. 🙂
Kojte tak, jak si miminko rekne a jak dlouho si rekne. Prvni mesic dva jsem kojila klidne i 3/4 hodiny. A za hodinu nekdy zase. Hodne se mazlete, idealne ted kuze na kuzi.
Pak se muzete spolehnout na to, ze mate bude dost.
A prospivani hodnotte "okem". To poznate, kdyz miminko nebude prospivat. Plus je dobrym ukazatelem pocet procuranych plinek.

klokanka31
18. srp 2020

@zouzalka1982 Souhlasím s ostatními. Hlavně jestli má dost počůraných plen.

puhelin
18. srp 2020

Co znamena, ze moc nepribira? A co znamena, ze kojite pravidelne?

hojda
18. srp 2020

Nemá trochu žloutenku? Tyhle děti pořád jen spí a o jídlo se nehlásí, takže může vypadat spokojeně, ale vlastně je spavé díky žloutence a té se zbaví tím, že bude jíst, ale jak je spavé, tak se o jídlo nehlásí a při kojení může vypít méně něž potřebuje. Je to začarovaný kruh☹.

zouzalka1982
autor
18. srp 2020

Zloutenku jeste trochu ma,cura dost,to bych neresila,kojim max po 3 hod,ale spis casteji,ale mam doma chlapa jako hrom a tak me zacina nervovat ze malej je malej.Pri narození mel 3330g,pak spadl na 3040g,z porodnice jsme sli s 3140,ted ma 3340g,coz je pry nic moc.

hojda
18. srp 2020

@zouzalka1982 A hlásí se na kojení sám? Pokud má žloutenku, tak se opravdu musí budit. chová se jinak než novorozenec bez žloutenky.

arko
19. srp 2020

Ja ze zacatku taky vazila kazde kojeni. Potom uz jen jednou za tyden,abych vedela kolik mimco za tyddn pribralo, protoze me kazdodenni vazeni stresovalo -malo vypil, za den nic neprubral. Doktorka rekla,ze optimalni je 150 g/tyden. Manzel by asi chtel cvaldu, ale genum neporucis. Hlavne se kvuli tomu nestresujte nekterym detem trva rozpapani dele a nektere holt budou papat podle sveho a obrici nikdy nebudou. Mam od obojiho jeden kus-jedno dite musim do jidla nutit a nad druhym plesam radosti jak mu chutna.

zouzalka1982
autor
19. srp 2020

Tak holky moc dekuji,snad to bude casem lepsi.Papame fakt pekne,jen ta vaha holt stagnuje

squezy
19. srp 2020

@zouzalka1982 Taky záleží, co jis ty sama. Neomezujes se nejak hodně v jidle, protože kojis? Obcas je nekdo jen na kureti s rýží.. A kojene děti nabiraji skokove. Vahu prodej, koj a budte spokojeni 🙂

lolam10
19. srp 2020

Přesně tak,vazte jednou týdně.pokud bude pribirat 150g/Tyden je to ok.a cvalda treba jeste bude.jste v sestinedeli,musíte si oba zvyknout na vse nove,nechte ho a užívejte si ho

astyna88
21. srp 2020

Pribira? Pribira. Ja se tak stresovala a vazila,ze se mi zdalo,ze ji malo a to vypil i 80ml v par dnech,ze jsem z toho prisla o mleko uplne. Tak zadny stres....

ilema
3. zář 2020

@zouzalka1982 a kdo řekl, že musí mít geny zrovna po tatínkovi 😉 moje dcera taky přibírala málo a to jako fakt málo a zřejmě podědila geny po moji mamce, je malá, drobná jak pětníček, je jí sedm a i když kolikrát sní pomalu víc jak já, tak prostě přibírá aby se neřeklo. Jinak se nestresuj, já s ní právě byla hrozně v nervech a vůbec jsem si ty začátky neužila. Osobně doporučuji přestat vážit a řídit se jen počůranýma plínkama. Taky jsem kojila co dvě hodiny dceru a teď i syna...