Přibírám na konci šestinedělí

ajdamajda
23. bře 2019

Ahoj, třetí tehotenstvi a porod .
Kojim 3 děti - nejmladší má nyní 5 týdnu .
Předchozí 2 kluci a nyní holcicka
Teď jsem přibrala nejvíce - 14 kg . S klukama 11.
Výchozí vaha vždy 49/50 kg na 161 Cm.
Věnuji se fitness, nejsem zvykla aby mi vaha stoupla a zastavila se .
Stravují se zdravé, pravidelne , drzim BKM dietu (kravska bílkovina ) takže více rostlinných produktu .
Zacinam byt nešťastná asi proto ze jsem byla zvykla ze u kluků Byla na konci sestinedeli pod váhu s oblékla jsem všechny kalhoty . Teď jen dvoje s ještě tak tak . Zakulatila se mi stehna , zadek . Mám stále o 3 kila více a někdy dokonce ze dne na den o kilo více .
Vím ze řešit toto 5.5 tydne po porodu je pro někoho nesmysl ale musela jsem se ladovat hormonama před tehotenstvim abych měla dceru . A mám dojem ze tohle budou zradna kila .
Mě spis štve ze už vaha neklesá . Takže nevidim pravděpodobnost ze půjde sama . Je fakt ze jim pravidelne ačkoli nemam hlad . Ale malé porce. Sladké ne (jen raw tyčinku ) ...
Proč by telo mělo pribirat - čím je to způsobené a co změnit ?
Doma již klasicky cvičim , chodíme ven a tocim se okolo 3 děti , pohybu mám dost

malinkaelinka
23. bře 2019

Viděla bych v tom hormony - říkáš, že jsi brala něco na otěhotnění - tělu trvá než se hormonální hladina srovná a šestinedělí je hormonální smršť. Dala bych tomu ještě čas - stravuj se, jak se stravuješ, cvič, jak jsi zvyklá a nech tělo, ať má čas zregenerovat a srovnat se. Naprosto ti rozumím, taky jsem zvyklá si vážit porce, hlídat jídlo a sportovat... teď jsem těhotná, první měsíc a půl jsem strávila v posteli - bylo mi blbě - mám pocit, že fyzička v háji, tělo jako puding... a to mám nahoře pitomá tři kila a beztak je to jen v prsou a bříšku... takže tě naprosto chápu.
Někde jsem četla, že během těhotenství tělo vyprodukuje tolik hormonů. jako by za normálních okolností (netěhotné) vyrobilo za 150 let života... chce to prostě čas na srovnání...

ajdamajda
autor
23. bře 2019

@malinkaelinka díky - já pribirala téměř tabulkove jako se syny . Do 17 tt asi kilo nahoře ... no ale na centimetry to vypadalo jinak - či opticky . Zakulatila jsem se , měla jsem spis ramenatou vysportovanou postavu . I po klukach . Teď jsem spis mamkovska - opticky . Člověk si říká ze pitomá 3 kila snad nejsou znat ale ono pokud je to více tuk tak je to horsi jak svaly . 54 jsem měla ve fitness formě - s buchtami na břiše 😂 a teď podobná vaha ale .... teda spis zásoby. Připadám si hlavně otekla uvnitr . Nevím jak to popsat ... piju dost . Přestala jsem ubírat na váze po skončení ocistku - někdo okolo 3-4.tydne - do te doby šla vaha dolu krasne .
Zatím nemam energii cvičit Jillian , cvičila jsem ji dost predtim . Teď ve čtvrtek jsem byla ve fitku a ačkoli jsem si moc nezacvicila tak cítím telo ještě teď

corry21
23. bře 2019

@ajdamajda ja te taky chápu, taky jsem před těhotenstvím dost cvicila a pak mi sice váha spadla pěkně, ale poslední kila po porodu jsem shodila až asi 3, 4 měsíce po porodu. Jestli ti můžu poradit, nehrot to. Nemáš nahoře dvacet kilo, a ještě nejsi ani po sestinedeli, mělo by se začínat pomalu a ne hned jillian a fitko. Ja sem zacla asi měsíc po porodu s jogou na posílení pánevního dna a až postupně cvičení. Tělo se ještě nevzpamatovalo z těhotenství a porodu, možná proto se brání hubnutí. Ať si spíš neublížis, chce to čas

lnk84
23. bře 2019

@ajdamajda ja jsem u prvnich dvou dětech take zhubla velmi rychle. Po třetím mi to trvalo asi tři měsíce..Dlouho se mi váha držela na 55kg a potom sla rychle dolu..až do podvahy..Jinak mam normalne postavu jako vy.

lida9
25. bře 2019

zahod vahu, uzivej si deticek🙂 pokud delas vse jak pises, tak tomu stejne vic nepomuzes.... psychiku a hormony clovek neobelsti🙂 drzim palce

ajdamajda
autor
26. bře 2019

Zjistila jsem ze hlavně k večeru ještě dost otekam .
Jinak 2 x tydne chodím na cviceni (trx, posilko) s malou v satku a klukama - aspoň si oddychnu psychicky .

Za den udělám asi 20.000 kroku co jsem koukala na hodinky .
Asi to bude trvat déle ale jim stále jak jim, nemam tedy hlad ale kvůli pravidelnosti.
Říkám si ze asi okolo půl roku u děti jsem vždy měla nejméně - dost se kojily.
Teď počítám s tím ze pokud se mi budou tvořit svaly tak budou těžší .
Vyčkam a budu si spis zkoušet kalhoty kdy už se vejdu do dalších 😂
Lákají mě uz plavky v Tescu ale to má čas .
Ne ze by se mi postava nelíbila , ale žena to zná , co bylo není a chce to zpět. Pro svůj pocit .
Hlavně ve skříni má člověk tolik veci co nemůže ... já teda veci přímo na telo . Xs/34 a zatím obleknu jen 36 co jsem nosila do 5.mesice kalhoty kdy jsem neměla břicho .
Budu dávat prubezne echo pro další maminky kdyby zakladaly takový dotaz a pro sebe abych si to pamatovala až půjdu do 4.prcka a zase priberu 😂
Moc se mi nechce znova dřít, ale člověk musí mít nějaké mety . Dokud to jde . Po 30 to půjde blbě . Myslím ... nejlépe to šlo v 21 . 😂 za ty 4 roky už asi ty stavy telo nechápe .
Ale děti nade vše . Pro ne cokoli . 🧐🥰