Ahojte maminky, mam dotaz. Mam pulrocni holcicku a mam problem ji vubec prebalit nebo s ni neco udelat (po koupani natrtit atd.) v klidu... vzdy se mi zacne ruzne pretacet nebo plakat ani zabavit ji nijak nepomuze at uz na prebalovacim pultu nebo kdekoliv jinde... mely jste nebo mate taky takovy problem..? A jak jste ho resily..? Jsem z toho uz hrozne zoufala a desim se kazdeho prebalovani...😔
Taky to tak mám, dcera 6,5 měsíce a zatím jsem na řešení nepřišla 😉
U nás pomáhá zpívání.
Najít něco, co zabaví, jiné řešení asi není🙂.
treba i delat blbosti, maleho jsem hlavou polechtala na brichu. samozrejme jen pri pocurane plence 🙂 proste zapojit vsechny mozne napady a zjistit, co trochu (a na chvili) zabere.
Dat do rucicek něco co zabavi 😊 u nás pomáhá 100% 😊
Musí mít něco v ruce, případně k tomu ještě zpívám. Někdy nezabírá nic, prostě se pořád točí a chce mi zdrhnout. Ale upřímně, jsou horší věci, oproti vztekání u jídla je u nás přebalování procházka růžovým sadem 😀 Syn má 10,5 měsíce.
Prostě se nudí, no. Chceš po ní, aby ležela v klidu na zádech a nechala sebou manipulovat podle tebe - a ona má při tom plno práce s objevováním světa a možností svého těla.
Zabav ji - zpívej, něco povídej, dělej na ni ksichty, ..., zaměstnej jí ručičky.
U nás to bylo to samé. Extrémně vzteklý syn, od půl roku bylo přebalování horor-nedal se udržet a u toho ještě hrozný křik. Sousedi se ptali, jestli mu netrhám nohy... nepomohlo měnit místa přebalování, dávat věci do ručiče, zpívání, povídání, přebalování od jinejch lidí, prostě nic, Až sem se s tím smířila a po půl roce to samo přestalo. Takže hlavně vydrž 🙂
obe deti se mi od urciteho veku nechtely prebalovat-takze jsem prebalovala na rychlost v jejich pohybu a slo to 🙂)) pak jsem neumela prebalovat klidne,lezici dite 🙂)) akorat jsem pak rada minimalizovala prebalovani a prevlekani-nemela jsem na to fyzicky ani psychicky hahaha
U nás 8 měsíců a od doby co si sedla a stoupla ji na zádech taky nejde udržet,natírání po koupání je peklo , ale zabírá krém na prcku,vždycky si dám na prst a ona mi ho hlídá a studuje a pak když u toho zpívám holka modrooká a hážu vlasama jde i prebalit 😂😂😂
u nás když je nejhůř tak vytáhnu starší mobil, dítě je spokojené ale musíš počkat až ho samo položí a zaujme se na jinou hračku pak nenápadně mobil vem
U nás taky bojkot přebalování jak se začal točit. Musíš vydržet. Já jsem to vždycky řešila silou. Prostě jsem ho do plíny nacpala a to co nejrychlejc. Nezabíralo nic, ani zpívání ani nic do ruk ani televize...pak už teda pochopil že stačí vydržet chvilku na zádech a zas ho pustím a může si dělat co chce.
Asi to bude znít hrozně, ale já děti přebalovala na zemi. Sedla jsem si, dítě položila mezi nohy, chodidly jsem "chytila" ručky u ramínek, rozuměj přišpendlila jsem je k podlaze a v pohodě přebalila 🙂
@denisamaz ono to prejde... takze hledej metody a vydrz. pozdeji jsem prebalovala na zadech, ve stoji, hlavne rychle...