Ahoj 👋
Maminky, malou jsem přetočila na bříško. Pěkně zvedla hlavičku i držela ..A pak po 2minutách se mi sama od sebe přetočila zpět na záda..Není to brzo ? Kamarádka mi psala že je to nežádoucí jev 🤷♀️ Malá má 2m a 2t 🧸
Nemyslím, že by to udělala vědomě. O přetáčení můžeš mluvit až když to dítě dělá záměrně a opakovaně.
Zasloužilé maminky třeba opraví, ale přijde mi ještě malá. Už jen správně pást koníky je pro ni dost náročné, natož aby se přetáčela.
@alex97 Taky si myslím, že to nebylo vědomé. Oni mají ještě takový těžký hlavičky a když se trochu nakloní, tak je to katapultuje zpátky na záda. Pamatuju si ten vyjevenej pohled u syna, když se to stalo jemu 😂.
Děkuji mockrát všem ❤
@alex97 ahoj, jsme na tom podobně. Cvičíme Vojtovku. Pretacim na záda a rukou přidržuji zadek aby se víc zapřel do rukou ale tohle není aktivní cvik z Vojtovky ale jenom na průběžné denní cvičení. To že ti přepadne zpátky na záda je díky nezpevněné jedné půlky těla,mě to malý dělá taky a proto cvičíme,má levou půlku slabší oproti právě a je díky tomu nesimeteicky. Možná by nebylo špatně zajít k fyzio aby ukázala a poradila cviky jak miminku pomoci. Záleží asi n tobě jak to bereš jestli řešíš zda tabulkově něco neslnuje nebo chces předejít špatnému držení těla. My pokud by jsme necvičili tak malý bude mít skoliózu takže cvičíme aktivně i pasivně abych tomu predesla. Myslím že není špatné se jít poradit a uvidíš jestli budete cvičit taky nebo ne 🙂
Může to být i docela náhoda. Teď jsem to řešila s doktorkou. Že maly občas taky takhle přepadne a přetoči se. Ale někdy je to způsobené nějakou nerovnosti, třeba prohnutou matraci a někdy zase jen tím, že prostě tu hlavičku zvedne hodbe vysoko, ještě na to úplně nemá a svali se. Pokud se to neděje výrazně často a pokud není nejak extra nesymetricky a třeba neprepadava pořád na jednu stranu, tak bych to neřešila.
@lidija1234 Děkuji zkusím zajít. 🙃
To není vědomé přetočení, ale přepadnutí kvůli nezvládnuté poloze na bříšku. Tlač jí trochu na zadeček, ať je stabilnější.