Přetažení předkožky u batolete. Poradíte, prosím?

libi01
6. čer 2021

Ahoj. V sobotu jsem malému trochou chtěla zkusit stáhnout předpokožku u syna (16 měsíců) na doporučení lékaře, tvoří se mu tam ten tuk. A tak jsem mu ji chtěla jen trošku stáhnout a dopadlo to tak že s sebou cukl a trošičku mu to krvácelo. Malý je extrémně hyperaktivní, Neposedí, nevydrží být v klidu, atd. Teď se občas chytá za plenku kde má intimní partie. Vypadá že ho to bolí. Poradíte mi prosím co s tím? Jsem z toho nešťastná... A prosím komentáře typu: Proč jste to přetahovala a že se to nemá dělat si nechte. Dozvěděla jsem se to dneska, že se to nemá dělat. Dr. má před důchodem a za jejich dobu to bylo jinak.

marti89
6. čer 2021

@libi01 Já tedy synovi taky přetahovala, protože mu nechtěla povolit. Vždy ve vaně, tam je to příjemnější a kůže teplem povolená. Proč se to dělat nemá? Babi to nikdo neřekl a tatí kvůli tomu musel na obřízku, sama mi na to u obou kluků upozorňovala, ať to hlídám..

amazonkajanik
6. čer 2021

@libi01 škoda že vám mudr před tím nedoporučila Pinďa mast a Pinďa koupel, uvolňuje to tu predkozku, ale teď,když je zranění, tak se použít nesmí 😟 by ho pálila ...

andycr
6. čer 2021

Synovi byl asi rok a manžel mu zkoušel přetáhnout, šlo to, ale lehce to zakrvácelo a vzniklo tam poranění. To se zacelilo, ale zůstala tam nepatrná jizvička a nakonec z toho měl syn zánět. Jeli jsme k dětské a ta nás poslala na dětskou chirurgii, kde prý oni rozhodnou co s tím. Pindíka měl nateklého a vytékal mu hnis, bylo to vidět na plence.
Dostal antibiotickou mastičku, 3 dny jsme jezdili na vyplachování a po několika měsících na kontrolu. Nakonec nic nerezali.
Necháváme syna si s ním hrát, ať si tu kůži natahuje... Teď mu jsou tři a sám si to přetáhne.
Tenkrát jsem se ptala na to jestli přetahovat nebo ne. Prý je to ano i ne. Pokud přetáhnout tak se může předkožka poranit, když se nepřetahuje, usazuje se tam mazek a zaroste to, takže mi vlastně nic konkrétního neřekli. Je to prostě na tvé uvážení. Prostě ani jedno není dobře ani špatně a názory se liší. 🤷

barmil
6. čer 2021

@libi01 synovi je rok a hraje si s ním na nočníku, nebo ve vaně. Uvolňuje si to tak sám, zatím tam ma malou dírku. Doktor říkal, že se to nema silou, že se to uvolní tou hrou samo.
Manžel má doteď trauma, jak mu ji pretahla dětská doktorka v 5letech,jak se stydel a bolelo to. Bratranci museli oba na chirurgii..

libi01
autor
6. čer 2021

@barmil Koukala jsem mu na něj i když si na to moc nenechá sáhnout, ale žádnou trhlinku jsem tam neviděla. Tak že by mu jen vytekl trochu ten hnis a já se zbytečně lekla? Každopádně už mu na něj nebudu sahat (přetahovat) nechám to na něj.

cuuza
7. čer 2021

Nepřetahovat, fakt to není potřeba, jen se tím může zadělat na zbytečné problémy.

jannym
7. čer 2021

Nam dr na chire vyhrozovala operaci, protoze se mu delal balonek a obcas kdyz si s nim hral, tak pak dopadl, stejnak jako ten vas, a delali se mu tam jizvicky, vzala jsem iniciativu do svych rukou, koupila pinda mast a pokoupeli promazavala, a ted na 3 lete uplne v pohode, detska rikala, ze kdyby nevedela jak na tom byl vubec by to nepoznala...

libi01
autor
14. čer 2021

Tak to byl ten podkožní tuk. Je v pořádku. Díky za odpovědi. Bála jsem se zesedo mě pustíte jak na FB, ale jde vidět že to tu, tak není. Ještě jednou díky moc!