Chci se zeptat, zda přetahujete pindíka? A jak často?
mi taky ne sem tam trochu když si vzpomenu,ale dr řekla nepřetahovat
tak jednou za měsíc při koupání jukneme a zkusíme, ale jinak zatím nijak násilně nebo pravidelně ne
Dr. říkala nepřetahovat, v porodnici jak kdo. Máma mi zase radila, že přetahovat, tak si vyber. 😀
Osobně jsem přetahovala, ale nenásilně. Jen lehce, vždy ve vaně, když to nešlo, neřešila jsem to.
kazdy vecer ve sprse.. nam doktorka v pulroce udelala fuk fuk (ja pritom malem omdlela 😀 ) a rekla, ze je skvele, ze pretahujem (i kdyz jsem to do te doby neudelala ani jednou) a od te doby jsme to delali sem tam az jsme skoncili u kazdodenniho pretahovani v ramci sprchy..
my taky přetahujem když se koupeme, občas nenásilně, jak píšou holky
Samozřejmě, že přetahovat! A samozřejmě taky úplně jemně a nenásilně jen tam, kam to kůže dovolí, aby nedošlo k poranění a ještě je dobré občas to přirození celé promazat vazelínou nebo ještě líp mastí Infadolan, hojí trhlinky, kdyby nějaké byly a pomáhá proti srůstům předkožky. Bez přetahování riskujete, že ta předkožka zakrní a nepůjde přetáhnout nebo se budou dělat srůsty a v nejhorším případě, pokud to nebudete řešit, nastoupí třeba v pěti letech nějaký doktor nebo přímo urolog a bude to násilím řešit za Vás, výsledek bude spousta krve, bolavé a traumatizované dítě, takže já radím jednoznačně jednou denně při koupání jemně stáhnout, lehce umýt. opláchnout čistou vodou, příp. osušit nebo promazat a vrátit zpátky, můj syn má už šest roků a tato praxe se nám víc než výborně osvědčila, nemáme a nikdy jsme neměli žádné potíže s přetažením,srůsty nebo něco v tomto smyslu.
Nejlepší je to ve vaně,takže když ho tatínek koupe udělá to. Žádné násilí,jde to krásně 🙂
nám přetáhnout nejde odmalinka u jednoho, druhý zase zcela už od porodnice 🙂, tak jen kam to jde, ale to jde opravdu jen na dírku - podle naší doktorky, je zatím čas, že se to časem podvolí, ale mám taky obavy, že skončíme na řezání ☹
Pokud nemá problémy s čůráním,jen jak to jde...času dost do 5 let...
Ne 😉
Nám doktorka říkala, že to máme v roce zkusit nenásilně přetahovat při koupání a jen tam kam to půjde. Samozřejmě, že to vůbec nešlo, tak jsem se na to vyprdla. No a malej si začal ve 2,5 letech hrát s pindíkem a najednou koukám, že jak mu stojí, tak si ho i sám přetáhl 😀 Od té doby to jde bez problému.
Nám říkala Dr., že do roku to nemám vůbec řešit 🙂
Souhlasím s kotlik6 , nám dr. říkal, že pokud není žádný problém, do 5 let si ho vůbec nevšímat.
Nepřetahujeme,když největší kapacita na urologii v České rep,řeká nepřetahovat,cca do 2 let, 🙂 tak jsme poslechli.
Tááák stohohle sem docela v pasti,protože ted čekám chlapečka... 😕 Takže nevím co mě čeká...přišlo mě,že s holkou je to tak nějak jednodušší... 😨 A tohle by mě taky zajímalo-jestli přetahovat nebo ne a od kdy... 😕
Nám řekla dr. v roce,at při koupání přetáhnem.Tak sem tam přetáhnem.A když zapomeneme,tak zapomeneme.Neřeším to nijak zvlášt 😀
Nám bylo řečeno do roka nesahat, po roce pak při koupání maličko přetahovat tak obden. No náš drahoušek od 9 m chodí na nočník a po celou dobu tam provádí kvalitní ruční práci. Takže realita je taková, že tatínek, který u nás koupe, přetahoval asi 10x a teď v roce a půl Dr. chválila, jak to má ten náš velkej chlap už zcela volné🙂
Souhlasím se zuzazuzanta, kluci si to pořeší sami. Vždycky když je nahatej, tak si s pindíkem hraje. 🙂
Zatím ne. Výjimečně (třeba jednou za pár týdnů) nenásilně vyzkouším "kam až to jde", ale fakt jenom bez nejmenšího odporu.