Zdravím maminky a prosím o vaší zkušenost, jestli jste se někdy setkaly s podobnou situací. S dcerou (4,5 měsíce) docházíme na fyzioterapie již třetím měsícem z důvodu cvičení kvůli záklonům a stále se vracejícím blokádám. Na začátku měsíce jsme absolvovali kraniosakralni osteoterapii, po které se dcera hodně zlepšila. V rámci tříměsíčního cvičení se i nastartovala a začala se krásně přetáčet na bříško přes pravý i levý bok, krásně přes zvednuté nožičky bez záklonů. Měli jsme z toho ohromnou radost. Ovšem zhruba před pěti dny, jako by se vrátila ve vývoji zpět . Přestala se otáčet, začala se opět ošklivě zaklánět. Dle svého selského rozumu jsem si odvodila, že to bude nejspíš kvůli reakci na očkování Bexsero, po kterém má ztuhlou pravou nožku a pod kůží je hmatatelná boule po vpichu. Na pravý bok jí to celkem jde se otočit, ale ten levý je hrůza děs. Na co mě ale upozornil manžel, tak pravda je, že toto vrácení ve vývoji se stalo ještě před očkováním a mě by zajímalo, proč tomu tak je. Napadlo mě, jestli to může být s ohledem na začínající růst zoubků. Dcera totiž pár dní odmítá prsa, málo spí, pořád si mne očíčka, slintá jako Bernardýn a vše možné si strká do pusinky. Jaký na to máte, prosím , názor ?
Já už ji ani jinak skoro nezvedam, ve většině nabalením. Ke všemu mu v poloze na zádech zvedá hlavu, vypadá to, jakoby dělala zklapovačky ...Na fyzio jsme to řešili a dostali jsme nějaká cvičení, ale dcera u toho nějak nespolupracuje..tak nevím. Ve čtvrtek jdeme na druhou osteoterapii, tak uvidíme , snad to k něčemu bude.
Dítě občas zdánlivě udělá krok zpět, když "studuje " něco nového. Nebo když ho něco bolí, no. Pokud to trvá maximálně 2-3 týdny, je to ok (je to právě nemoc nebo zaměřením pozornosti jinam)... Jasně, fakt není úplně fajn, když rodič teprve po měsíci hledá pomoc, ale... pár dní sledovat vývoj je určitě ok.
Syn mel taky obdobi, kdy sel pres zaklon. Zacala jsem ho pak zvedat nabalovanim a po tydnu ho to preslo. Kolikrat dela kraviny, zkousi a pak zase spravne. Neresila jsem to vic. Ale muzes se optat na te fyzio