Přestal pást koníky - syn 4. měsíce. Máte zkušenost?

lussy90
9. čer 2022

Ahoj, mám prosím dotaz, chodíme od 2 měsíce na fyzio, jen tak pro kontrolu a všechno v pořádku, krásné pasl koniky , v pondělí dostal injekci Bexero, přijde mi, ze je po té injekci jiný, dva dny špatný spaní, teď hodne spi, plactivej. Přitahuje bohy k břichu , když si hraje s hrazdickou, zkousi se otáčet na bok , dává si hracky do pusy atd, ale když ho dam na břicho, chvíli pase a pak mu spadne hlava jako hruška a zabori se na zem. Mate nekdo zkušenosti? Bojim se, aby to nebylo po tom očkováni nebo se teď soustředí na jinou, novou dovednost? Děkuji
První foto takhle pasl a druha dnes, chvíli vydrzi a pak mu spadne.

lv
9. čer 2022

Klidně tyden, i vic může být unavený, tělo se brání vytvářením protilátek a může mu být trošku zle, to je normální

lussy90
autor
9. čer 2022

Takže ho nechat hodně spat a odpočívat?

biciklissie
9. čer 2022

Mám podobnou zkušenost. Po bexseru se dcera úplně přestala otáčet. Když jsem ji otočila, tak už tam něco dělala, ale sama ne. Asi ji to bolelo. Měla i vědy problém usnout. Všechno se spravilo cca do týdne. A syn teď v teď v lednu po covidu měl tamy velký útlum v dovednostech a celkově se zpomalil ve všem, protože od té doby jsme často nemocní. Dala bych tomu čas, tělo to zpracovava, může ho i nožičky bolet, i když tam není nic viditelného.

lv
9. čer 2022

@lussy90 určitě

slecnami
9. čer 2022

Jak píší už holky, dej mu čas, ona ho ta nožička může bolet a celkově může být teď pár dní unavený. Navíc děti můžou takhle nějakou dovednost prý i dočasně zapomenout, protože se naučí něco nového...buď v klidu.

lussy90
autor
9. čer 2022

Tak mě to trochu uklidnilo, dnes se vzbudil 5x a celkové je takovej neklidnej. Tak uvidíme.

intonace
9. čer 2022

@lussy90 Také se nám po tom to očkování přestal přetáčet na dva dny a byl unavený, nepříjemný. Na stranu vpichu se neotáčel asi týden 🙈

dianemash
10. čer 2022

Úplně ten samý případ. Chodili jsme na fyzio, tam ho konečně rozhýbali a po týdnu dostal bexsero a snad 2-3 týdny zase jenom ležel jak placka. Pak mě sama fyzio uklidnila tím, že je to u bexsera běžné, že takových dětí už měla víc 😏

cilkat
10. čer 2022

Očkování může být pro tělo stejná zátěž jako prodělánní nějaké běžné virozy... Kdyby vám dítě kašlalo a teklo mu z nosu, vůbec vám nebude připadat divné, že je plačtivé, špatně spí, nechce se namáhat (pasení koníků je velký fyzický výkon)... Takle je tomu dítěti pravděpdoobně podobně, jako by byl s tou rýmou, jen nemá ty jednoznačné příznaky... Nechte ho tak dva až tři týdny v klidu a teprve pokud pak únava neodezní, tak je něco špatně.

lussy90
autor
10. čer 2022

Ahoj, dnes jsem ho dala večer před koupanim na bříško a výrazně se to zlepšilo, už vydrzi a nepadá mu hlava. Tak diky bohu asi opravdu očkováni a jsem rada za vaše rady. Dekuju