Dobrý den,chci se zeptat. Budu ráda za každé rady. Mám 3 měsíčního kluka a poslední dobou máme problémy se spaním. Přes den tak i v noci. Přes den mi málo spí někdy půl hodky někdy 15 minut ale poslední dobou v noci se mi budí a ja už nevím proč. Ikdyz ho nic netrápí občas prdíky ale není to tak strašný ale já se moc nevyspim. Ikdyz je kolikrát ospalej a chce se mu hrozně spát. Tak ho uspim ale zachvilku se mi vzbudi přes den a zas spí ale jen na chvilku ze jsme celý den protivný a já už si nevím rady co mám dělat aby mi spal nebo co by pomohlo. Sedalia nám nepomáhá . Děkuju předem za rady.
Nebo růstový spurt...u syna se spaní prodlužovalo až po 3 měsíci, vydržte, bude líp ;)
U nás to bylo zimou, nevím tedy už v jakém věku. Doma jsme měli 23 stupňů, ale je teplomilný po mně 🙂 Pomohla fleesová vestička na noc, chce to prostě zkoušet různé možné důvody...
A není kojen, je na UM. Kojila jsem jen měsíc a půl.
A prsty má furt v puse ikdyz nemá hlad.
Dudlika jsem skousela a vůbec ho nechce,vyplivava to
Ahoj a zavinujes ho? Nám to hodně pomohlo. Oni mají v tomto věku mimovolne pohyby rukama s nohama a muže je to budit.
@lendapraha ano zavinuju pořád
Aha 😕 a nebudou to ty prdy? Já vím, že mala vždycky mela obdobi kdy špatne spala, pak se to zase zlepšilo a pak zas přišlo něco. Asi se to musí vydržet :/ ještě me napadlo jestli neztrácí, nebo nemá rymu. Ze by mohl mit reflux
@lendapraha s prdikama jsme měli problémy ale už nemáme jak kdy ale ne tak tolik.
Melo to byt nezvrací, promiň. 🙂 a dřív ti spal dobře?
@lendapraha nezvraci mi málo kdy ale to je jen když se přepije jinak ne. Dřív mi spal dobře až na to že to měl tak 14 dní sprehazeny,protože předělávali vedle byt vrtali a bouchali atd a je to v ložnici slyset. Bydlíme v paneláku. Ale už se mi to zase srovnalo ale že spaním má prostě problémy může zabrat ikdyz se mu chce spát
@lendapraha nemůže zabrat
A kolik vypije UM? Můj syn taky jednu noc špatně spal, budil se co dvě hodiny a měl hlad. Stačilo, že jsem mu při nočním krmení dala víc (předtím 120 ml, teď 150 ml) a spí zase v pohodě ty cca čtyři hodiny. A taky mě vzbudí tím, že si cucá ruce, což značí, že má hlad. V polospánku vycucne flašku a spí dál.
A není mu třeba vedro nebo zima? Mě se jednu noc taky ne přímo budil, ale byl dost neklidný. Pak jsem zjistila, že je celý zpocený, takže mu bylo teplo a nebylo mu to příjemné. Bohužel to může být cokoli, budeš muset vyzkoušet vše možné. Nebo mě ještě napadá, nemá žízeň?
Aha no tak to asi budeš muset chvilku vydrzet. Ono se to podle me zase zlepší. My takových obdobi meli dost. A když jsi psala, že spí přes den jen 15 minut tak kolik toho naspí přes den? Jestli to není tim, že ti spi málo přes den. Nespal by ti lip třeba v kočárku?
@sirka1 Poti se mi když se vzbudí na jídlo ale jako že by mu to moc vadilo to ne snazim se ho co nejvíc odkrýt od zavinovacky ale při krmení mi krásně spal v noci. To jsem ještě neskousela, nevím co bych mu mohla dát za pití jediné fenyklovy čaj detsky co může jinak nevim co by mohl jineho
@lendapraha někdy mi spí 15-30minut přes den ale někdy i 2 hodky ale to jak kdy. A v kočárku mi nechce být v hlubokém už vůbec ne. U prvního to bylo to samý. Ale u toho prvního to stačilo oblict,nakojit,uspat a spal mi krásně 3 hodky. Tohle je druhé a ten v kočárku nechce být vůbec. Jen ve vajíčku mám kočárek trojkombinaci ale tam ho moc nedávám kvůli zadickum jen když někam jedem nebo když někam potřebuju jinak ne
Tak to úplne chápu. S Tim kočárkem Máme doma to samé 😉 az ve sporťáku chvíli vydrží. Já už asi nic neporadím. Jedině teda co, že by melo byt na spani kolem 19-21 stupni. A Já ještě pak dávala malou na perovou peřinku. Chápu že to je vyčerpávající
@lendapraha ten by už nejradši seděl. V ložnici máme prijemne,hodně vetram než v noci mi usne. U prvního ten mi zas nechtěl spát přes den v postýlce ten mi spal na polštáři 3 hodky ale v noci mi zas spal v postýlce. A to byl kojen skoro rok. Tenhle druhej byl kojen jen měsíc a pul
Já malou taky kojila jen do konce šestinedělí. Já myslím, že to zase přejde, že je to jen nějake obdobi snad. Možná taky neumí usnout sám když se v noci vzbudi pokud ho nějako úspavas 🙂
@lendapraha jednou usnul sám v lehátku u našich ale spal dlouho. Jinak mi kolikrát usnul i ve vibračním lehátku kdyz jsem ho krmila. Teď už moc ne. Uspavam ho ale někdy je to sním boj ho uspat
A nezkusila si ho někdy nechat ještě dyl vzhůru? I za cenu ze by třeba byl protivný? Třeba ještě není tolik unaveny? Proto i třeba spi tak málo. Jako opravdu nevím nejsem žádný odborník 😀 ale mala mi tohle dělala když jsem se ji snažila uspat za každou cenu, myslela jsem že je unavena, ale ještě tolik nebyla. Těžko říct u tech prcku 🙂
Děkuju všem co mi trošku poradili a pomohli. Kdyby Vás ještě něco napadlo co by ještě pomohlo budu ráda za radu. Děkuji
@lendapraha to jsem skousela aby zůstal co nejdýl vzhůru přes den aby mi pak spal ale pomohlo to ale teď má asi nějaký špatný období vůbec netuším
nemá hlad?