Dobrý den,
mám doma 5-ti měsíční holčičku, je na UM. Usíná kolem 20 hod. Do cca 2 hod spí a od té 2 hod se budí po 2 až 1 hodině. Začne se vrtět, tak dám dudlík položím ji na bok a spí zase dál, ale za hodinu je zase vzhůru a takhle to pokračuje cca do 7 hod do rána. Mléko nechce, to si jen párkrát cucne a otočí se na bok, už jsem ji zkoušela dát i k sobě do postele ale to taky nepomáhá. Tak už fakt nevím, co by jí mohlo vadit. Se spánkem má problém od narození, ale dříve vydržela spát i několik hodin v kuse. Děkuji za radu.
@petruna94 To je úplně normální, každé dítě je jiné, je malinká a má čas na souvislejší spaní. Některé děti spí líp a některé hůř, až po roce se to trochu lepší. Pokud vyloženě nepláče, netrápí se či není nešťastná, tak chce být u tebe, doporučuju mít postýlku těsně u své postele, ať je to i pro tebe pohodlnější. Chce to opravdu jen čas
děkuji za rady
@petruna94 Ahoj! Malickej to tak měl úplně stejně, začínáme teď 7. měsíc, pořád se budí kolem 2 hod ráno, ale začali jsme dávat na večeři mléčné kaše a spinká lépe. Zkus koupit malé třeba čajík a uspat ji lahvičkou s cajem. U nás to pomáhá. Jo a taky mám postýlku přiřazenou k posteli, takze ho chytnu za ručku a dobré 🙃
Uplne normalni.. je i normalni pláč, dite v mozku zpracovava vjemy co zazilo. Dokonce jsem si vsimla u syna tet uz 1rok ze se nekolikrat za noc probudi, koukne kde je, a spi po chvilince dal. Toto dela i to miminko i my aniz bychom o tom věděli-je to reflex kdy vlastně hlidame nebezpeci..
A syn kolem toho pul roku do 10m spal zhruba od 3rano do 6ti s nama kvuli toho buzeni, stacilo mu ze jsem se pohla, vedel ze tam jsme a spal dal.
Moje 4 měsíční holčička to dělá také, cca od 20h do 2-3h spinka v postýlce hezky, pak si dá mličko, také už máme UM a k ránu se začíná takhle budit, rozhazuje ručičky, pláče nebo houká apod. Zpracovává vjemi z celého dne. Beru si jí k sobě do postele, držím jí za ručičky, hladim po hlavičce. Je to normální no.
To neni problem se spankem, tohle je uplne normalni. Deti zacinaji spat celou noc az kolem 2 let 👍
děkuji za odpovědi, zkusím ten čajík. 🙂
@petruna94 tak to měl i syn . Upravilo se to až teď když jsou mu dva roky. Nikdy jsem nepřišla na to co by potřeboval nebo co by mu pomohlo.