ahojky, hledala jsem v diskusich, ale vetsina resi jen spanek nocni. muj syn, 16m, kdyz usina pres den, tak se vzdy po cca pul hodine az 40 min vzbudi a place...kdyz rychle nezareaguju, jakoze bud udrncam v kocare nebo nepribehnu do pokojicku, abych dala dudlik, utesila, tak se vzbudi uplne a uz neusne a samo ze pak je protiva...dohromady spi tak hodku a pul...nekdy spi v postylce, nekdy v kocarku, zalezi na situaci. a v postylce umi usnout sam, ale nekdy jsem tam s nim...stava se to, ikdyz si jdu kompletne lehnout s nim a jsem u neho po celou dobu spanku...mate nekdo podobnou zkusenost? zuby to nebudou, deje se to uz dlouho a ma 16 zubu a ted se zadny nechysta...uz fakt nevim, co/s tim...
jinak nocni spanek mame tez s buzenim, usina v 8 a budi se kolem jedne a ctvrte.
dekuju za nazory 😀
@petrunka01 dekuju za reakci,,aspon vim, ze kuba v tomhle neni vyjimecnej 😀 blby je, ze se nam za chvili narodi druhej prcek, tak bych uvitala klidnej alespon ten poledni spanek 😀
@imzadi to chápu..Kačka se pravidelně vzbudí,když si konečně na chvilku sednu,že si odpočinu...😀
@petrunka01 to ty deti umej bajecne, to jo 😀
@ined77 no,já uspávám na ruce a nevím,jak se toho zbavit.Jako,ono mi to zase tolik nevadí,ale pomalu jí bude rok a už začíná být těžká.Jen je mi dost proti srsti ji nechat ukřičet a jen k ní chodit...
Ahoj, máme syna 14 měsíců, a dá se říci, že pokaždé ,když usne, ať je to polední spánek, nebo večerní,tak se vzbudí po 30 až 40 minutách s pláčem a musím ho jít samozřejmě utišit a pak spinká dál. Máme to takhle už snad od 6 měsíců a nepřišla jsem na příčinu,někdy se stane, že se nevzbudí, to je ale vyjímka 😒 . Jediné na co jsem přišla, tak že se mu lépe spinká s prázdným bříškem a spí i déle, samozřejmě né hladový, ale ne těsně před spánkem najedený.
@imzadi ahoj, tak můj syn spí od konce 6N 30 minutovky, několikrát za den. Minulý týden začal spát 2x denně s tím, že dopol si dá 30 min a odpol 30 min a když rychle podám dudlík, tak ještě usne na 30-60 minut. Takže v podstatě stejné jako u vás. Pamatuju si, že u prvního to bylo stejné do doby, než začal spát jednou denně. Což u vás už je, tak ti asi nezbývá, než vydržet, dokud nebude krapet větší a nebude unavený tak, že tu dobu probuzení zaspí. Ten starší spal hrozně málo, byla jsem zoufalá a od cca 2 let, kdy vydával víc a víc energie, spí po o krásně okolo 2h vkuse. Takže vydržet.... 😉
ahoj, taky se hlásíme do klubu 😀 😒. Synovi je 10,5 měsíce a spí tak 30-60 min. dopoledne (uspávám ježděním v postýlce) a většinou 1 hodinu odpoledne( to zase pro změnu jezdíme s kočárkem 😀). Taky jsem vypozorovala, že když spí v postýlce a procitne, tak jakmile nezačnu postýlkou opět hýbat, tak se vzbudí úplně. Někdy to nepomůže a stejně už nezabere. Večer usínal většinou u prsa, ale poslední dobou se po pár minutách vzbudí a skáče v postýlce a ne a ne usnout, takže chováme, zpíváme, přidržuju peřinu, protože ji pořád odkopává. Dudlíka nepoužíváme, nechce ho. Několik měsíců spal v noci krásně, teď několik nocí se mi začal cca po 4-5 hodinách spánku budit na mlíko. Člověk si myslí, že už má vyhráno, ale ty děti nás vždycky umí překvapit. Doufám, že se to zase brzo ustálí a bude zase hezky spát.
tak naše dítko dnešní noc spalo první 3 hodiny a potom se po hodině budilo tím, že se začal vrtět, přetočil se na bříško a z něj šel na kolínka a chytil se šprušlí, že bude pérovat. Tak jsem ho vždy zase položila a on měl celou dobu zavřené oči, takže to dělal ze spaní. Takže jsem dnes unsula až ve 3 ráno do 6 hod., kdy se vzbudil na jídlo a pak ještě usnul u mě do 8.30. No, doufám, že to nebude trvat dlouho, jinak mě asi klepne.
@imzadi Ahoj,pridam moji zkusenost,dcera takhle spatne take spavala do roka,v roce jsem uz byla unavena,od narozeni jsme resili jeji alergii na BKM a kdyz tu jsme zvladli nastal boj se spanim..usinat umela sama,ale presne jak pises,po pul hodince nebo 40 minutach odpoledne zacala pobrekavat,procitla a samozrejmne jeste nebyla dost vyspinkana a byla zvykla,ze ja pribehla,bud pochovala a nebo udrncala na polstari k dalsimu spanku,ktery pak trval tak pul hodinky,jenze mne to prestalo bavit,pze ne vzdy se mi to povedlo a pak byla dcera az do vecera protiva protivna a ja z ni otravena..Takze jsem zacala bojovat,take jsme zavislaci na dudliku,ten jsem ji zacala pripevnovat pomoci snurky na triko a s tim zacala spavat,kdyz se probrala mela za ukol si ho tam sama dat a sama zase zabrat,trvalo to tak pet dnu,nez pochopila,nechala jsem malinko vybrecet,pak prisla,pohladila,rekla spinkej a ukazala,kde ma dudu 😉
@petrunka01
@imzadi ....no holky řeknu vám, že já matýnka uspávala po o v náručí, na klíně a teda v sedě aspoň(už), (dříve houpáním, na klíně, za chůze...masakr 😝 😅) ...ještě těsně před porodem katunky....s bříškem už to bylo těžší a těžší 😅 .ale příchodem mladší se to samozřejmě vykrystalizovalo a protože bylo NUTNÉ 😀 😉 abych je uspala aspoń trošku ve stejný čas, aby se matýnek ale hlavně i kačka naučila usínat sama.
pravda ale je, že katunka je mnohem klidnější dítko, nikdy vyloženě neplakala jako o život, jen si tak poprskala nespokojeně a nakonec usnula, i když byly doby cca do těch 3 měsíců, kdy ji bolívalo bříško,kdy jsem udrndávala různě i ji 😉 .
u synka jsem také to buzení po 40 min. nechápala, ale časem to přešlo...jestli zralejší nerv. soustavou nebo čím, to netuším, ale zvrat jednou nastane určitě a to je nejdůležitější 😉 😀 .
možná jde teď mě napadá o fáze spánku, že prostě zhruba po těch 40 minutách přejdou z tvrdého spánku na lehčí a vzbudí sami sebe třeba jen přetočením se, vypadnutím/nepřítomností dudlíku a pod. 😉
@imzadi ...a možná to je i tím, že malý ví, že u něj jsi...pak maličko procitne a je tu změna, tak spustí křik 😉 .
já to buzení hodně přičítala uspávání na ruce....pravda je, že když začal pak usínat sám, nepamatuju, že by se někdy takhle vzbudil.naopak jsem ho musela budit já, aby pak večer moc nevystrájal 😅
@ined77 Tak presne tak tomu bylo i u nas,kdyz se naucila usinat sama,tak ted naopak mam problem,ze dcera spi po obede o dost dele nez potrebuje a vecer spanek oddaluje,takze ted ji budim pokud spi dele jak dve a pul hodiny,nevim zda je spravne ji budit,ale vecer pak nema problem jit spat v osm 😉
@imzadi ...já vím, ale je to v podstatě dobře pro něj.ale zase...mně se to třeba u synka opravdu nepodařilo z jednoho prostého důvodu...v pláči byl vytrvalý, nevzdal to.on je vůbec dost citlivý atd., prostě taková nátura 😉 .
a zkoušela jsi to už, nechat ho chviličku poplakat a chodit za ním po chviličkách? já samozřejmě nemyslím nechat ho plakalt hodinu samotného, jejda, to vůbec ne! 😲 😉
@imzadi ...já jsem většinou zkoušela počkat jestli ještě neusne sám...usnul asi 1x ze 100 případů 😀 .nakonec to u nás skončilo tak, že jsem si ho vždy vzala do obýváku na klín, do polohy ležmo a uhoupala znovu ke spánku, pak čapla knížku a hodinku si početla s ratolestí přilepenou k sobě 😀 .
ale zase jsem poměrně hodně dohnala deficit ne/přečtených knížek 😉 😀 .
@imzadi ahoj..mám skoro 11ti měsíční holčičku a je to to samé.Někdy se stane,že spí celou dobu,ale většinou se mezitím vzbudí a taky musím já-dát dudlík,uhoupat,jinak vstává a je protiva.Jak na to nevím,nechávám tomu volný průběh a doufám,že se to zlepší a bude spát už pořád bez přerušení.V noci je to o něco lepší,vzbudí se třeba jen jednou,nebo taky vůbec.