Přechod na žádný spánek. Máte zkušenost?

martinalal
1. bře 2024

Ahojte, potřebuji zkušenosti druhých s přechodem na 0 spánku. Již delší dobu máme problém s odpoledním spánkem. Na nějaký čas pomohlo spánek posunout, nicméně později už to nejde. Usínám vždy kolem 1 a půl 2 a spal max do 15h a veverka kolem 8-9h spíš tě 9h. Pozdější zdrimnuti by znamenalo hodně pozdní vecerku, syn 3 roky. Nicméně mi jde o to, že když neusne po hodině lezení a různých rituálu, funguje normálně, ale má tak strašně unavené oči 🤦‍♀️ strašně mě to ničí se tak na něj dívat 🤦‍♀️ většinou vstává kolem 7 a usíná v půl 7. Dnes třeba vstávál v 6 ale prostě neusnul 🤦‍♀️ Když ho k tomu tlačí, vzteka se, v posteli ho neudržim, spíme spolu. Někdy je i trošku protivny, ale nic hrozneho. Mám to tlačit i přes pozdní vecerku? Vstává do školky o půl 7, takže nevím jestli vecerka v 11h večer by byla vhodná, pro mě určitě ne 😅🤦‍♀️nebo ho nechat tak... Jsem už z toho otravena a unavená🤦‍♀️ budu ráda za vaše zkušenosti 😊🙏

konidana
1. bře 2024

@martinalal chodi dom po obede, co? U skolkovych deti jsem to neresila, spaly ve skolce. Syn od 4 let vecerka v 11 protoze ve skolce spal jak dudek. Jinak doma pres vikend spat nepotreboval od 3 let m mozna i driv. Ideal kdyz chodil spat v 8 a vstaval v 8. Pokud neni uplne protivny a nazabiti tak bych nechala bez spanku. Treba jen nejaky poledni klid u pohadky (treba i ctene nebo holt video)

martinalal
autor
1. bře 2024

@konidana nene chodí před ve 12h, ve školce by mi neusnul, je zvykly se mnou a stále si nějak na školku zvyká, proto jen 3h a protože nepotřebuji aby tam byl nějak dlouho. 😊 tak uvidíme no, nějak od té snahy ho odpoledne uspat nemůžu odpustit 🤦‍♀️

lentilkah
1. bře 2024

Ja bych to nelamala. Me obe deti nespaly po obede od cca dvou let. Odmitala jsem saskovat hodiny s uspavanim jak po obede, tak vecer.
Chvili trva, nez si zvyknou na jiny rezim, muzes dat driv spat vecer a ono se to srovna.