Přechod na 2 denní spánky. Poradíte, prosím?

nika110818
19. lis 2021

Ahoj, chtela bych poprosit o Vase zkusenosti, jak jste upravili rezim nebo co pomohlo pri prechodu miminka ze 3 na 2 denni spanky. Vim, ze kazde miminko je individualni, ale treba nejaka inspirace pomuze i nam. 😊 poslednich par dnu se trapime s vecernim uspavanim. Dcerka ma 5,5 mesice a mam pocit, ze asi prechazi na 2 denni spanky. doted mela krasny rezim-vzbudila se v 7, pres den sla spinkat cca ve stejnou dobu celkom 3-krat a vecer kolem 20. Nakojila jsem ji pred pulnoci a spinkala do 7. Krasne to zvladala. Posledni dny ale sice porad vstava v 7, ale spinka jiz jen dvakrat, dopoledne usne kolem 9-9:30 (spinka cca 2 hodiny) a odpoledne usina ruzne medzi 15-16 a spinka taky cca 2 hodinky. No a problem nastava vecer. Ve "starem" rezimu stacilo 15 minut hlazeni nebo jen u ni sedet a krasne spinkala. ted sa stane, ze usina i 2 hodiny, nekdy ma i zachvat place. Usne vetsinou kolem 21. odpoledne vstava ruzne cca medzi 17-18, ukladame ke spani kolem 20. Prosim, vedeli by jste mi poradit, co by mohlo pomoct? Ta zmena nastala ze dne na den a nevim, jestli udrzivat 3 denni spanky nebo nechat 2. Nebo jestli si jen upravila rezim a chce vecer usinat pozdeji v 21? Dekuji predem.

ellyem
20. lis 2021

Zrovna včera jsem na Instagramu narazila na tenhle příspěvek 🙂

veroniquecz
20. lis 2021

V 5 měsících je ještě malinká. Dej ji spavat jak potřebuje ❤️

veroniquecz
20. lis 2021

Jinak pokud vstává až v 18, tak ukládat ve 20 je brzy. Naše 9 měsíční třeba potřebuje minimálně 3-4 hodiny být vzhůru, jinak nezabere….

nika110818
autor
20. lis 2021

Dekuji vam, taky se mi to zdalo na 2 denni spanky brzy, ale kdyz vic jak 2-krat neusme, ty 2 razy spinka dlouho a je spokojena, tak ji nechci nutit ke 3 spankum, jen aby to bylo dle tabulky. Jediny problem je v podstate ten vecer. 😊 ale moc vsem dekuji.

veroniquecz
20. lis 2021

@nika110818 tak zase pokud ji to tak vyhovuje proč ne? 🙂 ono se to u těch prcku mění ze dne na den ❤️

veroniqess
20. lis 2021

Večer bych jen uspávala později 😊

kaaacaaatkooo
11. dub 2022

Náš Tomášek (8m.) si upravuje režimy co chvilku, ale k 2dennímu spánku došel prostě sám. Asi bych to nechala na ní... 🙂 Bdělý stav má Tom cca 3-3,5 hodiny maximálně. A tomu připůsobujeme večerní uspávání.