Ahoj, prosim o radu, co u vas pomohlo zkvalitnit nocni spanek po prechodu do vlastniho pokojicku, jestli mate zkusenost. Dcerce je 16 mesicu, doted spinkala u nas v loznici, v postylce u nasi postele. Je ale hodne kontaktni a v noci se vzdy presunula k nam do postele a spinkala s nami. Ted jsme ji presunuli do vlastniho pokojiku a v noci se casto budi, takze nadranem uz jsem tak utaha z neustaleho odbihami do pokojiku a douspavani, ze ji stejne vemu k nam. Chapu to, je to zmena a asi to potrebuje cas, ale nemate nejakou radu, jak ji pomoci zvyknout si na pokojicek, aby se tak casto nebudila? Nebo to chce jen cas a trpelivost? Predem diky
Prostě počkat, až do toho dozraje. Sama píšeš, že je hodně kontaktní, tak je to pro ní šok, když celý život spala s vámi a najednou má být někde úplně sama.
@nika110818 no nevím, naše na to není zrala ani ve 2,5r, upřímně já to vzdala, než přebíhat 6x za noc a kolikrát jsem jen od ni vstala a už byla vzhůru.
Jeste je malicka 🌸 Ja mam tedy malicko jinou situaci, snazim se uz temer rok naucit triletou usinat v pokojicku sama ale proste ona potrebuje kontakt, ani za takovou dobu se to moc nezlepsilo 😄 V noci pak spi dobre sama, ale vecer potrebuje usnout s nekym. A syn zase dobre usne, ale v noci prijde za nami a pokracuje ve spanku
Syn k nam chodil do cca 5 let, pak jsem k nam do postele zacala v noci brat rocni dceru, tak syn dostal stopku, uz bychom se nevesli. Jinak by chodil rad i ted (je mu 6). Kazde dite je jine, nic s tim podle me neudelate, musi k tomu samo dospet.
Vždyť je jeste maličká... Vykaslete se na to a vezměte ji zpátky k sobě do ložnice. Starší dcera začala spát ve vlastním pokojíčku po druhých narozeninách, mladší syn na to ještě není zralý ani ve 2,5..
Dcera 3 roky a 3 měsíce, na to není zralá doteď a myslím, že tak dalších pár roků nebude 😅, spí teda v pokojíčku, ale uspávat jí chodím já a není tam sama, ale manžel tam spí na druhé posteli. Já jsem s mladší dcerou zase v ložnici 🤣, máme to tak rozdělené... naše starší byla od narození hrozně kontaktní a je citově vázaná do teď, nehrotím, prostě jsem to přijala, že to tak je. Kdybych jí násilím nutila, tak se šprajcne a projeví se to jinde. Dělám si naděje, že se to třeba zlomí až tam za ní do pokojíčku půjde mladší sestřička 😁
A proc dáváte do pokojiku tak malinke dite? Nase dcera bude mit 3 a spi porad se mnou. Syn se odstehoval o prazdninach na vlastni zadost, v 6 letech.
Dcera má od roka a půl svůj pokojíček. Když se ale v noci vzbudila vzala jsem ji k nám do postele. Teď má 2 roky a spí sama celou noc. Určitě bych ji tam nenechávala celou noc, když chce být s vámi 😊
Mám triletaka a neumím si představit, ze by spal jinde než s námi v ložnici. U 17ti měsíční už vůbec. Spime všichni pohromadě. Děti mají svoje postele, ale kdykoli mohou přijít. Až dozrajou, odpadnou
Se staršími jsem spala v pokoji do 6 a 8 let. Pak přešli v pohodě do svého pokoje. Nejmladší bude mít v lednu 4 a spí s námi. Ve své jen když usne jinde a přeneseme ho. Stejně když se vzbudí, jde k nám. Do puberty ho v posteli mít nebudu.
@nika110818 já budu za každou radu, syn má 6 a doteď se nám přesun do vlastního pokoje nepodařil 😂🤭. Spí ve své posteli vedle naši manželské postele (z mě strany) a je také hodně kontaktní 🙈 ale nemáme s tím problém, teda jako asi už by se mohl pomalu přesunout, ale nechci na to jít na sílu, z nějakého důvodu chce spát s námi a ne sám v pokojicku 🤷♀️
@nick1234 no je fakt,že u nás to bylo v pohodě,protože šli spolu. Když i teď, někdy jeden spí jinde,tak se necítí dobře. Nejsou zvyklí spát sami. Starší to zvládá, mladší jde spát k nám, když tam brácha není. Je jim 10 a 12. No a já taky nemůžu usnout a spí se mi špatně samotné, když jsem zvyklá spát s někým už 12 let. Hlavně když tam není manžel, čumím a usnu pozdě.
Dcera spí ve svém pokojíčku cca od 2 let. Ale máme to nastavené tak, že v noci může kdykoliv přijít/přijdu pro ní a dospí se u nás. Ze začátku chodila kolem 1, a postupně to prodlužovala. V létě chodila až ráno nebo nad ránem se dospat. Nyní začala chodit do školky a k nám do postele chodí zase po půlnoci. Neřeším to, ale snažím se, aby večer usínala u sebe a všichni se alespoň trochu vyspali než proběhne noční přesun 😂
@nika110818 pokud nemas manžela, co nechce dite v posteli, nebo nezastavas nazor, ze v noci ti dite do postele nesmí protoze musite mit nekdy i cas na sebe s manzelem (ano,i takove deb.i.lni nazory jsem zde četla) tak ji vemte zpět do ložnice. Na samostatné spani je ještě malá a sama i vidíš,že to tak prostě je. Neseparujte ji takto brzo. Proč to děláte? Ještě se nepotřebuje osamostatnovat. Potřebuje vás mít v noci u sebe a ne někde za rohem.....😃 pocit bezpečí potřebuje i v noci
Není evidentně zralá na samostatné spaní. Netrápila bych ji ani sebe. Ono totiž nejde o to, aby si zvykla, vy ji k tomu časem jednoduše tím nučením spát samostatně v jiné místnosti zlomíte! A pak nastanou problemy jindy a v jiné rovine. Počkala bych ještě.