Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte nějaký tip, jak uklidnit dítě při přebalování.
Měsíční syn de facto každé přebalování prořve, v noci je to o něco lepší, ale přes den je to děs. Dneska chytil takový hysterák, že jsem měla co dělat abych ho zklidnila.
Leží na měkkém, v místnosti je teplo, ale stejně... Nepomáhá mluvení, zpívání, už jsem zkusila i dudlík, ale všechno na houby. Přebaluji před krmením, zkusila jsem i po jídle, ale ničemu to nepomohlo. Prostě každé přebalování je boj, že bych ho mohla nechat chvilku, aby mu větral zadek, to je leda tak utopie. Opruzeniny naštěstí nemá, ale bojím se aby to nebyla jen otázka času než je bude mít, když má zadek furt zabalený v plence.
To je jen obdobi, brzy prejde, syn taky zpocatku vyvadel, jakekoli svlekani nesnasel, uz v porodnici vzdycky ztichnul po zapnuti posledniho knoflicku.... Zato ted by byl nahaty porad 😉.
@kexina fyzioterapetka zklidnovala takovym drzenim jak v kolebce proti sobe, jen prizvedle telicko s hlavickou a povidala si s ditetem, opravdu se tim uklidnila, ale mi se to teda tak nepovedlo, asi to chtelo vic cviku...
Jinak u nas by horor od doby co se zacala pretacet, to neslo ji udrzet, nakonec jsem se musela naucit zapnout plenku i kdyz byla na čtyřech 🙂 takze rev je jeste ok, ale rev plus pohyb je trochu vyssi level 😀
mi jsme dávali plínku do ručiček a syn si jí prohlížel a byl spokojen
A pockej, az se bude umet otocit 😃
@jirinka123 počkej, měsíčnímu dítěti plenku do ruky, aby si ji prohlížel? To jako vážně???
@kexina Mám dvojčátka, jsou hodně předčasně narozená (ve 29tt), takže měli oba velký nápor na nerovovou soustavu. Zřejmě proto byl syn dráždivější a jakmlile se položil na přebalovací pult, okamžitě začal strašně plakat, stejně tak při koupání. V našem případě ta vyšší dráždivost znásobovala úlekový reflex - miminko rozhodí ručičky ve volném prostoru a toho velmi děsí. Dcera ručky taky rozhodila, ale neplakala. Trochu pomáhalo zavinování, měli jsme zavinovačku swaddleme, kde šel odklopit ten spodek pro pohodlné přebalení, ručičky jsou stále fixované k tělíčku a tím se zmírnilo lekání. Stejnou službu udělá i zavinutí do velké pleny. Samozřejmě nebyl zavinutý pořád, jen v takový situacích nebo při uspávání. To nošení do předního klubíčka, je taky fajn pro celkové zklidnění. Chce to čas, aby nervová soustava postupně vyzrála, určitě se to zlepší. Teď už se mi oba při přebalování snaží utéct.
U nas je to taky boj...je nam 19 dnu,od porodnice svlekani,prebalovani vzdy jen s revem...do toho se ted neskutecne vrti a pretaci na bok...trochu ho uklidni dudlik,ale jen obcas...teddnesni navsteva u dr.katastrofa,celou dobu jecel...jsme narozeni 36+6,nevim,jestli to neni tim...
@kexina On se ani moc mrskat nemusí, ten volný prostor kolem sebe cití, zavinutí obecně hodně dětí zklidní. Syn byl teda extra háklivý na jakoukoliv manipulaci, včetně oblékání, svlékání. To mu vydrželo doteď, i když se situace o dost zlepšila. Myslím, že to předčasné narození na tom má velký podíl, protože se s ním hýbalo a sahalo na něj v době, kdy měl ještě plavat v břiše, přeci jen 2,5 měsíce jsou znát.
@koordinatorka_odboje Co až se bude umět otočit, ale až poleze a nebo dokonce bude umět zdrhat po dvou 😀
Malý bude 15měsíců a řve taky při každém přebalování.Je to snad jediný dítě které znám,kterému nevadí hovno v pline 😒 oblékání a svlékání už jí díky bohu nevadí,to přestala brečet cca po roce..takže pevné nervy,nejste v tom samy! 😂
@jennnyg hezky napsane...nam to hovno vadi,ale rve,kdyz ho toho chci zbavit 😂
@dvork no jo, on si ten předčasný porod vymyslel sám a teď mu vadí, že ho vytáhli když si vzpomněl. 😀
@pucmelinka tak obdobně je to u nás, prcek 35+4.
@jennnyg Není jediný, té mojí 17m to taky nevadí a zdrhá co může, když jí řeknu, že jdeme utřít bobek 😀
Nam pomohlo mu na prebalovaku vytvorit krasny prostredi (delali jsme to uz od navratu z porodnice), naskladali jsme mu z kazde strany spoustu barevnych hracek, hlavne ty cernobile na zacatku vnimal, nad prebalovakem mel kolotoc a dival se na nej.. a prebalovala jsem zasadne, kdyz byl najezeny, jinak rval hlady.
Se synem jsme měli to samé, bylo mu chladno, v koupelně máme kolem 23 stupňů. Koupili jsme malé halogenové topení a na přebalování v koupelně zapínali. Odeznělo to po šestinedělí, teď řve naopak když ho oblékáme 🙂
My mame na prebalovalu hrací kolotoc. Synek kouka, ja prebaluju. Do postylky ne, ale takto je to fajn 🙂
@karlajasmine
@kristynatita
On zatím na hračky nereaguje, má rád hrací skříňku, ale ta ho zabaví tak na 5 vteřin. A asi bych měla obavu obložit přebalovák hračkami, stačí, že mi téměř při každém přebalení počůrá ruku a přebalovací podložku. 😀
@kexina no... zkusit misto prebalovani? Nebo menit mista prebalovani? Krici, ze se mu to nelibi? Nebo ze uz to trva dlouho?
Ahoj, asi jedina rada vydrzet, zlepsi se to. Takhle vyvadeji asi vsechny malinke miminka, nemaji radi se prebalovat, oblikat, koupat. S nasi malou to jsme meli stejne, pak asi ve 2 mesicich uz nedelala hysterku 🙂 ted ji je 18mes a ranni prebalovani to je horror, kazdej den krik, brek a kope do me nebo manzela nohama, nocnik nam bojkotuje tak ji vysvestlujeme ze bohuzel ale plenku mit musi pokud nedela na nocnik, zatim bez efektu ale uvidime ;)
@kristynatita řev spustí od první chvíle, co ho položím, je úplně jedno kde to je (přebalovací pult mám v ložnici, občas přebaluji v koupelně. Hlavně když větrám v ložnici, v koupelně je pořád teplo, nebo v noci, abych nebudila chlapa a je tam i tlumenější světlo).
@magdadunajova tak prcek koupání miluje. A zřejmě už chápe kdy se bude koupat, protože před koupáním je jediná chvíle, kdy tolik neřve.
Tak teď bychom potřebovali poradit, jak dál s malým. Přebalování je vždycky boj (náš Fanoušek má 23 měsíců), hlasitě u toho protestuje, hází sebou a snaží se shodit plínky. Přitom moc nepomáhá ani zpěv nebo mluvení na něj, zkusit ho zabavit hračkou. Na nočník chodí jen na stolici, to už si řekne, ale počůrávání je vždycky problém. Dokonce i v noci nevydrží s jedinou plenou, to jen málokdy, spíš ho vždycky kolem 2:00 až 3:00 chodí manželka nebo já přebalit, a má vždycky hodně těžkou plínku. Nepřebalit ho, tak má ráno kompletně počůránou postýlku... Takže co teď dál? Zkusit vytrvat? Nebo přes den schovat plínky, obrnit se trpělivostí, a denně prát mokré prádlo? Totiž to, že má mokré plínky, ho nějak nevzrušuje (přes den přebalujeme do látkových, v noci do jednorázové), a osobně mi přijde, že přebalování bere jako takovou zbytečnou ztrátu času... Jaké vy máte zkušenosti?
@kexina Jak je syn starý?