Ahoj. Chtěla bych vědět váš názor. Mám tříměsíční holčičku. Když jsme u mých nebo manželových rodičů, štve mě, že když chci malou přebalit, ihned se všichni seběhnou k malé, a fakt blízko, nemám pořádný prostor pro přebalení, a když chci vyhodit plínu, musím jim říkat ať se uhnou. Vím že asi o nic nejde, dcera je ještě malinká, ale je mi nepříjemný že na ni všichni čumí. I když je dítě, zasloužila by si nějaké soukromí v takové intimní chvíli, nebo jak bych to napsala... Snad chápete.
Mně na tom nepřijde nic tak hrozného a miminku je to podle mě úplně jedno. Ale pokud je to tobě nepříjemné, budeš jim to muset říct. Nebo bych je nechala, ať si malou přebalí sami.
Co je na tom k diskuzi? Proste rekni, at vam daji prostor, ze k tomu chces mit klid a je hotovo. Nechapu o cem tu chces diskutovat 😄🤦🏻♀️
Vráž jim plínu ať si ji vyhodí, když zaclání 👍
Neboj, ono je to přejde 😁. U nás to bylo to samé, asistence u přebalování, oblíkání, krmení, jednou mi tchýně dokonce řekla, že by chtěla dojít se někdy podívat, jak se malá koupe 😂🤦. Postupně ten zájem o tyhle věci opadl a je klid. Ono pokud je to první vnouče, je to asi normální. Pokud ti to opravdu vadí, tak jim prostě nabídni, ať si to teda zkusí, jestli chtějí. Nebo prostě řekni, že ti to vadí, ať si stoupnou dál 😉
Miminko v tomhle věku rozhodně nevnímá přebalování jako něco intymniho. Ale "jen tak jít čumět" je opravdu zvláštní. Buď je zapoj (podat, podržet, vyhodit), zauc (jednou ukázat a příště vy) nebo jim řekni, že tě znervoznuji a překáží ti a neprejes si je tam (a pokud to nepochopí, začni si velmi důrazně budovat svůj prostor s miminkem, protože ho budete potřebovat, až dítě začne objevovat emoce.
Přijde mi to jako banalita, která by mi nevadila.
U nas prvni vnouce a na prebalovani, krmeni, koupani se proste prisli divat. Jedine co bylo v soukromi bylo a je vzdy kojeni. Osobne mi to nevadi, tesili se na vnoucatko a tyhle veci k tomu patri, chteji proste byt u vseho, jsou nateseni. Na hlidani prcka zatim nemaji, tak aspon chteji vse videt, proc ne. Vzhledem k tomu, ze se jedna jen o navstevy, nemyslim, ze by to bylo neco neprekonatelneho. A deti v tomhle smeru soukromi opravdu nepotrebuji, u doktora se take miminka svlekaji do naha a jeste pred cizimi. A ze mi stoji za zadkem a nemam prostor a nemuzu vyhodit plenu, tak jako dospely clovek snad umim neco rict. Osobne mi tyhle problemy prijdou uplne smesne a zbytecne delaji zle v rodinnych vztazich.
Mě to dělají taky a absolutně mi to nevadí. Posranou plenu jim dám do ruky ať to vyhodí a nenechám se rozhodit 😅
Je to první vnouče co? 😁 U nás to bylo to samé, divím se, že si vzorek některého z hoven nezarámovali... Museli být fakt u všeho, vopruz 😬 ale neřeš, ono je to přejde, teď ve dvou letech mi ji ochotně předávají, když má v plíně poklad 😁
Tohle by mi taky vadilo. Nenapadá mě slušný způsob, jak jim to vysvětlit, pokud samotným to přijde v pořádku. Snad je to přejde časem. Maximálně prostě vzít dítě a říct, že jim dáš malou do náruče zase až bude přebalená a zavřít dveře do koupelny. Pokud tohle nepochopí, možná bych jim omylem upustila na nohy posr@ plenku se slovy, že tam prostě nás dost místa ani se otočit.
Mě to dělala tchýně taky 😀 ne že by jí snad přebalili, ale očumovali to jak velkou událost. Pak mě upozorňovala na to, že jí mám pořádně namazat a nešetřit krémem a ukazovala mi, kde ještě jí mám máznout. Mi to vždycky připadalo, že se chce asi ujistit, že nejsem úplně neschopná 😁, ale asi to nebylo nic ve zlém. Já to brala jako ty nevyžádané rady, které odkývu a dál si to dělám po svém. Jestli máš s ní jen tenhle problém, tak jsi šťastná žena 😉
Jsi dospela zena, proc se neozves, kdyz ti neco vadi? O cem tu chces diskutovat?
mne taky vadilo, kdyz jsem u tchanovcu musela prebalovat syna pred nima a vsichni na mne koukali. nevadilo mi asi ani, že na syna, ale spis na mne a ja pak mela stresy jestli to delam dobre a celkovo nemám rada, kdyz na mne koukaji, kdyz neco delam. manželovi se nelibilo od zacatku, že prebaluju pred nimi, on z pohledu syna, že by to chtelo soukromi, tak jsme to vyresili tak, že prebaluju v jinem pokoji a je klid. nezbyva jim nic jen to tolerovat. my jsem rodice a my rozhodujeme. s tim koupanim, taky chtela tchyne videt jak se syn koupe kdyz byl malý, zkousela to i ted kdyz byla u nas ale mne obecne vadí kdyz na mne nekdo kouka zezadu jestli to delam dobre. natoz tchyne. takže jasne si rekni co ti vadí a je to 😊
@jjasmina ano, presne tak to taky vidim. Takovy vyvysovani sebe nad ostatni, ze ja jsem ta maminka. Zbytecne hledani problemu tam, kde neni. Oni jsou zas ty babicky a dedeckove a maji svou roli taky prece. Ja jsem treba stastna, ze maj vsichni prcka tak moc radi a zajima je u nej uplne vsechno. Cim vic lasky, tim lip. Naopak by me mrzelo, kdyby je nic nezajimalo, jen chvili pochovat a ahoj. Ale kazdy to ma zkratka jinak.
Nevim no, ale mne to nikdy nevadilo. Z me strany se divala jen mama. Horsi to bylo u manzelovo rodiny, plno lidi v mistnosti a vsichni cuceli,ja si vzdycky jen rikala aby hlavne nebyl pos*anej 😀 jinak mi to bylo sumak. 🤷♀️
Mně koukání na přebalování a koupání nikdy nevadilo. Chápu, že to chtějí vidět, protože takhle malinké miminko je prostě zajímavé. Naopak mi vadilo, když mi někdo čuměl na prsa, když jsem kojila. A že na to (bradavka a pusinka dítěte) čumí všichni, co si budem povídat... To jsem rázně utla a chodila jsem kojit schválně do jiné místnosti.
Tak koukají, no a co. Jsou z mimina asi poprdění, tak na něj koukají jak na svatý obrázek. Jestli ti zasahují do osobního prostoru a je ti to nepříjemné, tak máš snad pusu, ne? Kdyby to bylo naopak a dítě ignorovali, tak by byl příspěvek o tom, že si tvého pokladu nevšímají. Chce to trochu porozumění i pro druhé.
Chápu tě. Tomu mimču je to asi jedno, spíš by mi vadilo to, že zavazí. Tchyně a matka mi to u nás doma taky dělaly, že si k přebalováku stouply tak, že jsem ani plenku vyhodit nemohla. Máti pochopila a už stojí na schodech kousek dál, tchýni jsem to za celých 8m nebyla schopná říct, ale už aspoň uhne 😃 Takže můžeš čekat až je to přejde a nebo jim prostě říct 🙂
@elinkav mne se tchyne zacne vzdycky pri kojeni s miminkem mazlit😁 Zlaty prebalovani😁 A ne, nemuzu jinam. Jsme u nich na navsteve, ja si vzdycky zalezu do kouta a pak prijde babicka nebo prababicka a zacnou hladit miminko. Tak zatim volim pasivni bojkot, ze se prekryvam plinou. Pokud by to nemelo zabrat, budu na ne muset houknout, pac mi pri kojeni vadi, kdyz se me dotyka kdokoli, natoz pak tchyne😁
Jsem v tomhle mrcha. Jedna veta k mimcu "To tu ale mame pomocniku co si to chteji zkusit" prvnimu vrazim plenku a jdu si dat kafe. U prvniho je to sice narocne, prenechat tu peci jinym, ale 3 mesicni uz to zvladne, prebalovanim ji nemaji jak ublizit a max plenka protece ci priste tam nebude ani noha. Jo a za odvedenou praci pekne pochvalit at chteji i priste a u babicek bude relax time pro Tebe...
rekla bych, ze jestli si ji někdo chce prebalit, at si poslouží, ale pod ruce at mi nekoukaji. Ale asi bych to neresila, o nic moc nejde...