Přebalování. Jak berete miminko za nohy?

jjasmina
18. únor 2020

Zeptám se na nazory, pri prebalovani, jak berete mimi za nohy?

aselluska
18. únor 2020

@jjasmina vlastní ještě nemám, ale vždy jsem u kamarádek chytla prckovi nožičky mezi palec, ukazováček a prostředníček a nadzvedla. Nikdy jsem neviděla jiný způsob 🤭

malytlustyhroch
18. únor 2020

Velkymu diteti (u nas treba od 3m) zvedam nozicky obe jednou rukou za kotniky (jako dva lahvace 😉), ale kdyz byl malinky, tak jsem se bala, abych mu ten kotnik navykloubila (nevim, jestli je to mozne), tak to jsem zvedala jednou rukou za obe lytka.

pe_tu_ss_ka
18. únor 2020

Za kyčle, to mi bylo razeno i v nemocnici, ale jak už je velký, tak h itake chytí za nohy a nadzvednu 🙂

puhelin
18. únor 2020

Pravou rukou pod hlavou, levou pod stehnama a oplachnu v klubicku pod tekouci vodou. Pak si rukou rozlozim cistou plenku na podlozku a miminko na ni polozim. Nikdy jsem to nedelala jinak.

zuzita15
18. únor 2020

@jjasmina brala jsem vzdycky za zadecek, resp kycle, jak uz tu nekdo psal, za nozicky by se deti tahat nemely 😳

me_druhe_ja
18. únor 2020

Za zadeček.

iris92
18. únor 2020

Nadzvedavam zadecek, delala jsem to uz u miminka a delam to i ted u rocniho. Nerada vidim, kdyz ho treba prebaluje babicka a vytahne ho za nohy pomalu ke stropu 🙄

gracinka7
18. únor 2020

@zuzita15 ty jo, mě to tak ukazovaly sestry na novorozeneckém 😮

alcar
18. únor 2020

Vsechny decka mezi kotnikama, provlekla jsem prsty...jak lahvace, jak uz tu bylo receno. U dvojcat to muselo byt vsechno bleskurychle, s nima jsem se neparala. 😃 A vsechny deti maji nohy ok. 😃

olga_
18. únor 2020

@alcar Přesně tak, u staršího jako v bavlnce, u dvojčat jsem si kolikrát říkala, že by paní Kiedroňová asi dostala mrtvici 😅

sister05
18. únor 2020

Jak kdy, většinou nadzvedávám za nohy,ale co se hemží,je lepší přetočit na bok 😂

alcar
19. únor 2020

@olga_ tak to jsem rada, ze to ma nekdo stejne. 😂 A verim, ze diky tomu z nich nejsou kvetinky a nejake stouchnuti, dloubnuti apod. je vubec netankuje. A taky velka vyhoda...slapou jak svycarske hodinky. 🤣

astyna88
19. únor 2020

Za nozky by se zvedat nemeli,ale dela to tak spousta matek. Ja to delala tak,ze jsem dite jakoby otocila castecne na bok a na druhy,pritom jsem taky lehce zvedla nozky,nebo v tom klubicku,jak nekdo psal.

zuzita15
19. únor 2020

@gracinka7 mno tak v porodnicich neuci uplne idealni handling 🤷🏻‍♀️ I kdyz me v Podoli ucila jedna sestra zvedat prave za zadecek. Neni to dobre na pater, navic se tim zamckne brisko a muze se poblinkat

mimco
19. únor 2020

@jjasmina takže už i na takovou blbost jako je přebalování je potřeba manuál?
Čekám druhé, jsem už trošku starší matka a nestačím se všem těm novinkám divit😳.
Někdy si říkám, jak mohla má osmiletá dcera přežít mou dnes již zastaralou péči přežít 😱