Dobry den, nas rocni syn stale trpi na prdiky, ikdyz uz je velky a hybe se. Je to predevsim nocni problem, kdy se casto budu, krouti, kope a narika. Jedine, co ho zklidni je prso nebo kdyz se mu podari si ulevit. Je stale castecne kojeny, jinak ji temer vse. Nektere noci je to lepsi, nekdy horsi, kdy se budi i 6x za noc a ja samozrejme s nim. Usina ve svoji postylce, ale od prvniho probuzeni (22-00h) putuje k nam do postele, kde je az do rana. Nekdy jsou ty noci opravdu silene a ja jsem totalne nevyspala a vycerpana.
Mate nekdo prosim podobne zkusenosti, nejake rady?
Dekuji.
@ivular dekuji, muzete napsat vic, az budete mit cas?
Ja porad premyslim, jestli to neni jidlem, ale nedokazu vysledovat jakym, ma to, at jim ja nebo i on vecer cokoliv...Ikdyz jsou nektere noci lepsi a jine horsi.
Jestli ho jeste kojite, varte si neustale caj z kminu a i ten kmin pak jezte.. plne kojenym hodne pomaha, trochu kojenym taky trochu pomuze 🙂 Jinak ruzne caje a espumisany jste asi zkousela, ze? Co probiotika, nepomohla by trochu? Nebo treba davat na noc jinou stravu, nez mival doposud - nektere deti tezce snaseji ruzne kase, co jim rodice vetsinou na vecer vari, a mnohem lepe spi napr.po ovocne presnidavce
@oililygirl Bohužel realita je taková, že na nevyzrálá střeva zkrátka není léku☹ Určitě dáváte probiotika (i když kojené děti mívají střevní miroflóru v pořádku), pak espumisan, kmínový čaj, apod. Jedinou radu, kterou mám je snažit se takové bříško nedráždit. V případě mého syna nepomáhaly obvyklé rady (nejíst ovoce, luštěniny), ale bohužel až zatraceně pozdě jsem vysledovala, že nejvíc trpí, když jím tepelně upravovaný tuk. Až jsem striktně jedla pouze jídla vařená ve vodě (občas i pečená, ale opět na vodě, nikoliv tuku), synovy obtíže se dost zmírnily. Tuky za studena mi nedělaly žádný problém (máslo, olej do salátů, apod.). Zkus tuhle dietu také - snad pomůže.
Jinak co se spaní týče, tak navzdory mým představám putoval syn prakticky okamžitě do mé postele. Jen tím spaním u mého prsu se dalo aspoň částečně přežít. V noci jsme snad do 18 měsíců nahřívali bříško.
Držím pěsti a ptej se, snad budu umět poradit.
@oililygirl Nemám teď příliš času psát, ale některým dětem dozrávají střeva velice pomalu. Znám pár dětí (vč. mého syna), které s tímto měly problémy až do dvou let věku ☹ Většinou se pak chodí na gastroenterologii - záleží jak moc vás to trápí.