Prdíky - už nevím, co dál😬. Co zabíralo u vás?

kvetuska145
17. lis 2021

Ahoj holky, co zabiralo vam na prdiky? My davame rano probiotika, a pred kudym jidlem baby calm. Kadi krasne hodnekrat za den, ale po kojenj se silene krouti a vzteka, pak ji musim dat prso any se uklidnila, u toho usne s nebrkne, nekdy ji davam brnknout vickrat behem kojeni. Ma 17 dni a uz jsem fakt zoufala, piju kminovy odvar, i fenyklovy caj jsme zkouseli. Myslite ze to muze byt i po tech kapkach ze se tak krouti? Espumisaan byl jeste horsi. Nechce se mne to vysazovat nebo menit. Masirujeme kopeme to vse delame, ale ty kapky mam strach aby si na ne nezvykla nebo neprestaly zabirat.

jjasmina
17. lis 2021

@kvetuska145 dle mě je malinká, někdy trvá než se srovná, ale píšete, že když ji znovu nakojite, tak se zklidní ne, u nás prso zabiralo na vše. Může dělat zle ten fenykl, popř vaše strava. Jinak moje malá nebrkala snad nikdy

marketaholasova
17. lis 2021

@kvetuska145 prober co vsechno snis ty. Me dceri delalo zle cerstve pečivo a hlavne rozpikany a celozrny, syrova cibule a vlaske orechy i upečené. Mimo chleba, ktery sem mohla jsem ostatni čerstve pecivo videla az v jejim pul roce.

uzivatelkapetra
17. lis 2021

Není babycalm až od měsíce?
Jako taky jsem ho dávala dříve ale určitě ne každé kojení.
Zkus to jen třeba 2x denně nebo prostě dle potřeby.
A při každém přebalování jsme pocvičili, nosila jsem ho zády k sobě v takovém klubíčku.

jana_zofie
17. lis 2021

Mala mela prdiky at jsem delala co jsem delala. Neodrihavala snad nikdy a vetsinou si trochu ublinkla. Jedine co trochu pomohlo, byl baby calm, bio gaia a vynechat mliko (ne mlecne vyrobky, proste jen mliko a smetanove omacky, omezit syr. Zbytek byl ok. A to alergii nebo nesnasenlivost nema a dneska, 2 roky, muze mlika vypit kolik chce...). Nebyl to zazrak, prdiky byly stale, jen ne tak epicke...

mamikry
17. lis 2021

@kvetuska145 Nektera probiotika muzou delat vic zle, nez pomahat. Muj chlapecek mel po nich boleni a taky hleny v plence, pozor na to. Jak psala @jana_zofie, muze to delat i mlecna bilkovina.

evinahosta
17. lis 2021

Autorko, ja to beru tak, ze mimina proste prdi a rvou u toho 😁 a omlouvam se, ze odbehnu od tveho tematu, ale vzdycky me zajimalo, jak se da vypozorovat, z ceho to je - myslim jako casovy horizont. Nekdo rika treba to cerstve pecivo - a jak poznam, ze to bylo z nej? To prdi hney? Nebo az po nekolika hodinach? Chapete, jak to myslim 🙂 jakoze snim k obedu zeli a vecer kdyz malej rve a boli ho bricho, tak to bude z toho zeli? Nebo z neceho, co jsem snedla tesne pred tim kojenim? Nebo ho to zeli “chytne” az rano, az to stravim ja?😁

lida9
17. lis 2021

myslim, ze je tady uz o tom hoodne diskusi a i hoodne rad... tak jeste treba toto - svoji stravou hoodne ovlivnis mleko a jeho stravitelnost , treba ja byla na bramborach, vyvaru a vode, vse ostatni prckovi delalo boleni briska... psala jsem si co jim a jak reaguje jeho brisko, postupne jsem pridavala dalsi suroviny.. ale treba i obycejny caj byl dlouho problem, proste po nem se kroutil🙂

lida9
17. lis 2021

@evinahosta mela jsem sepsano co jim a kdy se prcek kroutil rval... tim ze jsem zacinala se 3 potravinami a postupne kazdy den jednu dalsi zavadela, tak se dalo krasne vypozorovat, jestli ta zavadena potravina mu vadi nebo je to ok... stejne tak s pitim ( napr. rozpustne kafe 3v1 bylo spatne, ale kave obyc rozpustne bylo v pohode 🙂 )

sanyy22
17. lis 2021

@kvetuska145 nám malej celé 3 měsíce doslova prořval jak o život, byli jsme sním xkrat u doktora+pohotovosti a vždy mi řekli "musíte výdrzet", teď má skoro 5 měsíců a je to o hoooodne lepší, jinak nám pomohli kapky Bio Gaia+ espumisan před každým kojením, hodně masírovat bříško a cvičit nožičkami, a když bylo už fakt nejhůř tak rektální trubička vždy pomohla, a tak jsme těch kapek koupili snad všechny co byli v lékárně a nic.

jana_zofie
17. lis 2021

@mamikry nene, jak jsem psala, alergii nema. Mysleno tim abkm. Ale bilkovina by stejne vadila i treba v jogurtu. Ale ne. Tech sni mraky. Je to zvlastni a kamaradka ma stejnou zkusenost. Jakoby to nekterym detem ze zacatku vadilo a pak dobry...

katule1990
17. lis 2021

@kvetuska145 U nás nepomohlo asi vůbec nic, možná trošku nošení v klubíčku. Moc vám přeju, aby se to brzy zlepšilo, jestli jsi zoufalá po 17 dnech, tak ti můžu říct, že u nás to trvalo minimálně 9 měsíců, to je teprve zoufalost 😅. Ještě mě napadá koupání v kybliku, v nouzi rektální rourka, pokládání na bříško...ale jak píšu, u nás vše beze změny, ale třeba vám něco z toho pomůže.

jako_mala_holka
17. lis 2021

U nás pomáhal Balonix, úplně to přešlo kolem 4 měsíců

merope
17. lis 2021

Jen upozornění - cca 2/3 fenykl pomůže, cca 1/3 to prý zhorší. Já takto přišla za doktorkou, že jsem zkusila pít už i fenyklový čaj, co mi fakt nechutná a že je to snad ještě horší. Na což mi ona prozradila, že to je možné.

Kdesi na koníkovi jsem našla jakousi jógu pro kojence a cvičila s malým a fakt to pomohlo - bylo to nějaké cvičení s nožičkami a masírování bříška.

zmrzlinka
17. lis 2021

@kvetuska145 zkuste rektální rourku .Já jiní dceři používala tři měsíce každý den.Pak prdíky ze dne na den zmizeli.Drzim palce.

elesse
17. lis 2021

U nás pomáhal Balonix. A nejhorší to bylo po kojícím čaji, to nedělalo dobře ani mě.

martinau5
17. lis 2021

Ještě mě napadá reflux. Může se ji mléko vracet a to ji vadí.

kvetuska145
autor
17. lis 2021

@jjasmina
@marketaholasova
@uzivatelkapetra
@jana_zofie
@mamikry
@evinahosta
@lida9
@lida9
@katule1990
@jako_mala_holka
@merope
@zmrzlinka
@zmrzlinka
@zmrzlinka

Dekuju moc vsem za rady🙏🏻☺️ Pisu si co jim, ale nektery den je to lepsi a nektery den horsi. Ale neni to, ze by mela zavhvaty a byla k neutiseni. Dneska jsem ji vysadila uplne i ty kapky, protoze mne prisli ze se kroutila po nich a je to o hodne lepsi. Nejvice zabira cviceni a kminovy odvar, krasne po nem prdi. Tak jsem zvedava jaka bude noc. Kapky muzu dat vzdycky. Probiotika taky mame a fenykl jsem dneska nepila. Piju jenom cistou vodu a ten odvar. Jinak se snazim nejest samozrejme nadymave potraviny jsem vicemene na vyvaru, bramborehˇch a masu na prirodno. Nekdy zhresim necim sladkym, protoze ted mam silene chute, jeste vic nez kdyz jsem byla tenotna. Ale mozna si myslim ze ty mlecne vyrobky nedelaji dobře. Zkusim vysadit. Jeste jednou dekuju, ja vim ze asi plasim zbytecne, ale strasne me to trha srdce😞

merope
17. lis 2021

@kvetuska145 Vítej do klubu, já chodila v obchodě "slintat" nad brokolicí. Uklidňující je, že jak začne lézt, už bude dobře.

kvetuska145
autor
18. lis 2021

@merope ja slintam nad všeckým 😅😂 ted nedavno byla kacena se zelim, ktere miluju a mohla jsem si nechat zajit chut. Ale co by jsme pro ty male stvorenicka nevydrzely🥰😍

veronikakotry
23. lis 2021

@kvetuska145 nečetla jsem další odpovědi tak nevím jestli někdo nepsal už, ale co mi poradila laktacni poradkyně a mě to moc pomohlo, teda Anežce😃 kapala jsem biogaiu, zkoušela jsem espumisan a k ničemu, rada zněla : před každým přebalovanim cvičit na to brisko a nahřejvala jsem pořad polštařkem z peciček co maj v DM a od ty doby se to strašně zlepšilo, holcice budou 3 měsíce a už dobrých 14 dni nekapu biogaiu, skoro necvicime a je vše ok

dixi86
23. lis 2021

Masirovat brisko, nosit v klubicku, cvicit cviky na kycle, to take zabiralo a rektální rourku. To pomahalo nam a nemusela sem nic kapat. Drzim pesti, at je brzy dobre.

kvetuska145
autor
23. lis 2021

@veronikakotry ja prave taky kapu, ale pride mi, ze po tech kapkach je to jeste horsi, kaka jako porad, takove nekdy i vodove, mam strach jestli ty kapky ji nedelaji zle, protoze strasne vyvadi, pres den skoro nespi a krouti se, dneska jsem ji kapky moc nedavala tak je zkusim vysadit a cvicit. Mam strach jestli ji neboli nebo nestipe zadecek, kdyz kaka, protoze u toho vzdycky place. A jde z ni kdyz si prdne jakoby zluta voda, uz mam fakt strach. Zitra jdeme k dr, tak mu to vse reknu a jsem zvedava🥺 fakt ji chci pomoc a ne ublizit: ale neprijde mi, ze by ty prdiky byly tak hrozne😞

kvetuska145
autor
23. lis 2021

@dixi86 taky vysadime a uvidim. Aspon dneska v noci jsem zvedava. Nebudu je vubec davat.

miriam1989
24. lis 2021

@kvetuska145 ahoj, máme též problémy s prdíkama, ale tedy převážně až večer. Kapu espumissan potom je to mnohem lepší a dávám jí malinko fenyklového čaje 4-5lžiček po jídle + 1denne biogaia. Proti tomu jak to bylo na začátku, je to teď zlatý musím říct. Ale nekrmim bez toho, abych si s ní předtím nezacvičila (nožičkami ručičkami, když zvládneme a nezačne hodně brečet kvůli hladu, dávám jí ještě na bříško-jinak pak na bříško dávám v průběhu dne) + masírování bříška (koupila jsem ten "pupík" krém), když si vzpomenu přes den nahřeju jí bříško polštářkem. Co se týče průjmu, taky jsme měli a hodně vodnatej, dělali jí stěrky kdy se zjistilo, že má citrobakterie (nedá se s nima nic dělat, musí odeznít samy) u dospělých běžná věc, takže vše pořádně dezinfikovat. Teď už to má zase v normálu, ale myslím si, že na to má vliv, že jsem vysadila i kravskou bílkovinu z jídelníčku. Se mi zdálo na začátku, že má ve stolici i hlen totiž. Ale výsledek je vidět až po 2-3tydmech no. No každopádně budu zkoušet, sem tam něco mléčného sníst, abych si to opravdu potvrdila, že byl problém i tady.

kvetuska145
autor
25. lis 2021

@miriam1989 mam to uplne stejne, vcera byla uplne zlata, jsem si rikala jestli ji nekdo nevymenil, tak snad uz to bude lepsi a lepsi😊 taky si myslim na to mleko, ze ji nedela dobře, ale jogurt si sem tam dam, protoze i ja potrebuju neco jist. Budu zkouset misto rano davat biogaiu vecer, tak jsem zvedava. Taky cvicime po kazdem prebalovani a davam na brisko 🙂 mame to fakt uplne podobne😇 my byli vcera u dr a koukal na stolici a rikal, ze je uplne v pohode, takova jak má byt. Krasne jsme pribrali, takze jsem rada 🙂 doma u prebalovani řve, a u dr vubec. Jsem rikala ze budem chodit asi castejc🤣 jo a jeste ja zobu taky probiotika. 🙂

miriam1989
25. lis 2021

@kvetuska145 Jj taky přibíráme jak máme. Též jim probiotika 🤣 no tak to vypadá, že to prostě budeme muset přetrpět a utěšovat a utěšovat. Nebo nevím co víc proto dělat 🤷

kvetuska145
autor
25. lis 2021

@miriam1989 ale myslim si, ze u nas zatim stoji sladke nebo mlecne vyrobky, ale uz ted mam min kg nez pred porodem a musi se mne z neceho delat mleko😂 ale snad to bude lepsi za par tydnu 🙂 snad na vanoce si budu moct neceho zoobnut😁