Poznáte, proč mimi pláče?

bauskka
28. pro 2017

Ahoj maminky, chci se zeptat, kdy jste se u svého miminka začaly orientovat v jeho pláči. Od kdy jste poznaly jestli pláče hlady, nebo že chce spinkat, přebalil apod.?

kata267
28. pro 2017

@bauskka ja budu asi vyjimka ale musim uprimne priznat ze mam uz 2 dite a druh place proste nepoznam, proste zkousim...teda samozrejme u vetsi se da snadno poznat plac ze vzteku a plac kdy ji treba neco boli ale to je neco jineho

bauskka
autor
28. pro 2017

@kata267 mám 2 a půl měsíční mimino a nepoznám proč pláče jestli je to bříško, hlad, únava, plenka ... většinou pláče i když jsou tyto potřeby zažehnány .. si pak připadám jak špatná matka když nevím co malá chce a proč pláče 😥 dnes mi třeba plakala až rvala při každém kojení ... Vždy se prisala a něco vypila, ale pak se odpojila a řev ... Přitom jinak byla naprosto v klidku .. a v noci s kojením taky problém nikdy není ..

kkaatte
28. pro 2017

Já to taky nikdy nepoznala a zkoušela. Teď má přes dva roky, tak se ptám, proč pláče. Někdy je odpověď, že chce, ale já to přisuzuji tomu, že je třeba smutná a tak.

iva27
28. pro 2017

U toho "navaloveho" place jsem poznala,ze jde o bolesti briska-prdiky.Chvili klid,pak sileny plac a po chvili opet klid.Vztekly plac poznam az ted,kdyz je mu 14mesicu a bolestivy,kdyz se bouchne atd.,😉

semanren
28. pro 2017

@kata267
Nejsi výjimka, já to mám úplně st

sarrita
28. pro 2017

Náš maličký má 3,5 měsíce a zhruba od 2. se trošku orientujeme co se pláče týká. Poznáme docela určitě hlad a spánek a zbytek je že se buď vzteká, občas že chce přebalit anebo dělá kravál jen tak - to obvykle končí smíchem. A když ho trápilo bříško tak to taky šlo poznat.

ssandy
28. pro 2017

Asi jsem to nepoznala podle typu place, ale spis odhadla podle toho, jak se zabehl rezim. Kdyz byl cas kojeni, tak to samozrejme bylo hlady, po jidle zas kvuli plince, kdyz jsem nevedela, tak masaz briska nebo chtela jen moji pritomnost. Pomerne rychle jsme se vyladily a breku nikdy moc nebylo. Vzdycky jsem si rikala, ze nepoznam normalni plac od toho, kdyz neco boli. Ale to je takovy rezavy plac, ze to nejde s nicim splest. V roce je to pak uz jine, to si i placem a vztekem chce neco vynutit, to je takove vztekle vzdorovite a spis rev, nez plac. Ve 2letech se pomerne dobre domluvime, takze breceni skoro zadne, pripadne rychle vyresime.
Jako nemyslim si, ze mam nejakej zvlastni dar napojeni na svoje dite, ale snazim se sledovat jeho potreby a vcas je naplnit. V porovnani treba se svagrovou, ktera ma o par mesicu starsiho kluka se citim jako vnimava matka. Dodnes nechape, proc jeji dite breci a co chce. Spatne mluvi a ona se mu nesnazi moc rozumet. I kdyz ho vidam velmi malo, tak na nem poznam, kdy ma hlad, kdy je unaveny a kdy otraveny. Kdyby to bylo moje dite, tak se podle toho zaridim. Ona to ale nevnima a vzdycky to skonci placem. To proste kazdy ma asi jinak.

liliana2016
28. pro 2017

@bauskka : To s tím kojením vypadá na bolest bříška. Jinak u tak malého mimi prostě zkoušet. Nakrmit, přebalit, uspat... Pokud pláče i potom, bolí ho bříško. Taky jsme si tím prošli. Vyčítala jsem si, že jsem hrozná, když nepoznám, proč brečí. Ale k tomu musí maminka i mimi dospět...
Teď je malému 6 měsíců a nemůžeme spát a přes den jsme protivní. Vylezly nám první zuby, to je teprve zábava. 🙂Každopádně proč pláče teď už jde poznat líp. Umí naznačit, že má hlad a chce prsík. Když je unavený, tře si očka, zívá, nebaví ho hračky, má nepřítomný pohled. A když má naděláno v plíně, tak s příkrmama to cítím i venku přes 4 vrstvy oblečení. Ale pláče mi vyloženě jen kvůli zubům. Jinak je zlatej.

23363
29. pro 2017

Já jsem to taky nikdy nepoznala... až když byla větší, tak jsem poznala "vymrčovací" pláč od ostatních... 🙂

swetlusska
29. pro 2017

Náš pláče jen v noci a to chce chovat a prso. Jinak přes den ani nikdy nepláče a neplakal, asi mu nic nechybí 🙂 Jinak jo, pláč z bolesti a z únavy a z hladu se dá rozlišit...

listopadka1
29. pro 2017

nikdy jsem to nepoznala, pak když byla starší, tak jsem rozeznala když brečela bolestí, ale jestli má hlad/žízeň/plnou plínu/nudí se/vzteká se/kdovíco, to jsem nikdy nepoznala podle pláče. Prostě jsem zkoušela, co zabere. Lepší "komunikace" je pak, když trochu povyroste a začne samo trochu intonovat, něco vyžaduje a tak, to už se pak dá rozlišit. ve 2 měsících co se mě týče prostě řve a hotovo. Taky jsem si dělala hlavu, že jsem špatná matka, když to nepoznám, ale ono to prostě kolikrát fakt nejde, to dítě samo neumí ten pláč rozlišovat, tak jsem se naučila spíš odvodit nejpravděpodobnější příčinu a zkoušet, co zabere. a čím je dítě starší, tím líp se umí vyjadřovat, začne používat i jiný prostředky než jen řev a to už se pak dá.

dandaa
29. pro 2017

Mám první dítě a už od prvních týdnu jeho života dokazi poznat proč pláče a tím pádem je brzy po pláči jelikož mu hned umím pomoct .Je fakt,že on už od narození pláče minimálně a prdiky skoro neměl . Hlad u něj poznám už jen jak se tváří,stejně jako když jde na něj únava.

bbubble
29. pro 2017

@bauskka
moze to byt aj zacinajuci bojkot, ked rozospata pije v pohode, ale ked je hore jej nieco vadi.. skus si o tom nieco precitat, nech vam to zbytocne nepokazi kojenie 🙂 treba prist na to co jej vadi (napriklad casto robi problem pouzivanie dudliku) a nevzdavat to 🙂
moj syn ked bol takto malicky tak mal proste silnu potrebu kontaktu, nosila som ho v satku skoro nonstop, inak tiez plakal. Aj to nam velmi pomohlo vo vzajomnej komunikacii, po par tyzdnoch uz neplakal skoro vobec, pozname sa a dorozumievame sa 🙂

evee24
29. pro 2017

Já taky jen tipovala. A zajímavý bylo, když ja už zoufalstvím brečela, tak manžel dosel a řekl třeba, to jsou prdy a mala se vyprdela a klid 😀 chce se uklidnit. Deti nálady hodně přebírají

ckei
29. pro 2017

Úplně přesně po cca 3mesicich. Jinak pláče, když má hlad, jinak když má strach, chce prebalit,něco jí bolí,brácha ji dělá to,co se jí nelíbí....pro každou situaci je jiný specifický pláč a poznám vždy na 💯% o co jde.

sobist
29. pro 2017

Ahoj, malý teď měl tři měsíce a poznám jen opravdový pláč od různých druhů nespokojenosti. :D Hlad zkouším přiložením dlaně na líčko, jako bych ho hladila - pokud jde po ruce, je to jasný. Prdíky ho trápily dřív, teď si spíš potřebuje odbrknout a to je pokus omyl a většinou to vyřeší pasení koníků. Únavu třeba skoro nepoznám, ale tak dvakrát se stalo, že byl neklidný, pořád se budil, tak jsem pochopila, že ho rušíme zvuky a světlem, přičemž dřív mu to nevadilo..
Spíš než pláč to poznám tak, že se to celkem pravidelně opakuje. :D Spánek, jídlo, odbrknutí a potřeba koukat při pasení,.. a k tomu rozpoznávání určitě přispělo i to, že zkoušíme stejné věci i z naší strany - třeba ta přiložená dlaň. Takže on ví co a jak a fungujeme skvěle. 🙂
Počůraná plína mu nevadí (pokud není látková, ale to bych měnila každou půlhodinu) a pokaděná už vůbec. Minule mi uniklo, že se pokadil, a byl to jeho nejdelší a nespokojenější spánek.. :D

ariadna12
30. pro 2017

U nas (3 mesicni mimco) je hladovy plac vzdy cca pul hodky pred krmenim, nejdriv tak pobrekava, dava vedet, at se pripravujem, kdyz se nic nedeje, zacne rvat silneji a postupne jntenzitu zvysuje. Kdyz boli brisko (prdiky, zacpa), strida casto brekot a ticho, jako by mu vzdy opakovane prichazela bolest bricha a pak polevovala, vzpina se hrudnikem nahoru (poloha luku) a jde tezce utisit. Kdyz si dlouho hrajeme (kolotoc nad postylkou, visaci veci, hracky do ruky), pobrekava rozmrzele, protoze nemuze usnout a uz je unaveny. A kdyz odchazim do jine mistnosti, pocka, az prejdu prah nebo klapnou dvere a zacne brecet, nechce byt samo, kdyz se vratim, breci silneji a silneji, cim jsem bliz, jakoby mne chtel privolat. U plne plenky moc nebreci, spis se vrti. A nekdy vubec nevim, proc breci, tak zkousime, cim to muze byt😉. Je to silne individualni.

bauskka
autor
30. pro 2017

Snažím se pláč rozeznat. Poznám nejvíc prdíky. To je bolestivý pláč. Přitahuje nožičky k tělu a špatně se dá utišit. Na prdíky trpi od malá .. dávám ji BioGaiu a Babycalm .. řekla bych že to pomáhá,ale mám pocit že mi po něm víc blindi? O jídlo si většinou neřekne pláčem .. to jen otevírá pusu a cpe si do ní pesticky.

marrrtinna
6. led 2018

U prvního dítěte jsem to poznala až později prostě jsem vždy nabídla prso u druhého jsem je rozeznála už od narození. Poznám to i cizích děti chce to být v klidu to přijde pak budeš profik