Povedlo se vám mít všechny děti nenáročné?

kukokuko
24. kvě 2018

Maminky více dětí,
povedlo se vám mít všechny děti nenáročné? Myslím tím ta spavá, neuplakaná miminka, která nejsou závislá na nošení, jsou spokojená v kočárku atd.
Mám zatím jedno skoro roční děcko a je zlaté. Neznáme probrečené noci, koliky, opruzeniny. Je fakt spokojený a nenáročný...Stále kojím, ale je to vždy jen na chvíli a pak se v noci vesele spí dál. Vstáváme mezi 9 a 10, pohoda. Fakt si připadám jako na dlouhé dovolené a užívám si to.
Vůbec si neumím představit, že by to bylo jinak. Ale tuším, že tohle rozhodně norma není a u případného druhého prcka už bych asi takovou pohodu očekávat nemohla. Stejně by mě ale zajímalo, kde se taková pohoda u mimča bere. Je fakt, že i porod byl za odměnu. V opačném případě mimča prý bývají nespokojená a neklidná..Těžko říct..
Přeju všem pohodu

odula
24. kvě 2018

ja bych to preformulovala... "povedlo se vam mít aspon jedno dítě nenáročné?" odpověď - NE :D. "tuším že to není norma" :D to je krásný ... :D ne hele, moc ti to přeju fakt, a nebudu zastírat že mnou cloumá závist 😅 hele asi jsou to geny ale myslim ze je dost velká sance ze kdyz je jedno pohodář že bude i další ;)

kukokuko
autor
24. kvě 2018

@odula
Jej, tak promiň🙂 A odpusť prosím naivní matce jednoho hodného dítěte, ale já jsem si na ten svůj stav prostě tak zvykla, že si skoro neumím představit, že to někdo má jinak no😇
No jestli jsou to geny, tak to pak chápu..Otec dítěte je takový pohodář a salámista, že nikoho podobnýho vlastně ani neznám...Já o druhém zatím jen nesměle přemýšlím..

odula
24. kvě 2018

jejda to se neomlouvej fakt mi to přišlo hrozne pekny ;) tak s takovou genetickou vybavou bych bejt tebou klido mela fotbalovej tym :D

kukokuko
autor
24. kvě 2018

@odula
Noo, jenže kde stojí psáno, že jsou to fakt geny...I dva pohodáři přece můžou mít dítě nerváka🙂

buldrik
25. kvě 2018

tohle mi pripomina nase zname ... jejich ted uz skoro ctyrleta holcicka je od narozeni naprosto dokonale ditko - kdyz "breci na plne pecky" neni stejne skoro ani slyset. Plni falesneho optimismu si poridili druhe ditko - a to je naprosty opak 😅.
kazdopadne tise zavidim 😇, moje dcera je ztelesnenim extremne narocneho ditete😂

emamaira
25. kvě 2018

Porodem mit vliv nemusi... Mame klidny miminko, ktery uz ve ctyrech mesicich vydrzi spat celou noc a lidi se me ptaji, jestli vubec nekdy vydava zvuky 🙂 pritom porod byl akutnim cisarem v 33. tydnu a malyho jsem videla az po 4 dnech, protoze ho prevezli do jine nemocnice...

dominikaromanova
25. kvě 2018

Mohou to být geny, ale také jen povaha dítěte. Ono také nikde není napsáno, ze si to ditko nevybere třeba v pubertě. 😀
Každé dite je jiné, u na to je tak, ze první syn byl ukázkové miminko, neplakal, spinkal, atd. Dcera byla úplně jiná, probrecela cele dny i noci a teď syn, je sice velice hodne miminko, které spí celou noc, ale je dost kontaktni, takže je stále se mnou.
Porodom to asi nebude. První jsem měla v pohodě, druhy byl naprosto luxusní a za hodinu nebylo co řešit, třetí porod byl nejhorší a nejdelší, bylo to peklo. Jeste se říká, ze na to mám vliv jaké matka měla těhotenství, pokud byla klidná a hodně spala, je takové i dite, ale jestli neustále někde poletovala, neodpocivala miminko je také neklidný nespavec, ale co je na tom pravdy opravdu nevím. 😁
Takže těžko říct, ale buď rada, ze mas takové ditko, třebas takové bude i to další.

lv
25. kvě 2018

Být moje druhá dcera 1.dítě - je jedináček. Satan, zlobidlo, nespavec, tvrdohlavec, ubrečenec, hlučná.. když plakala jako novorozenec v čekárně u doktora, chodily se sestry dívat, kdo to TAK řve atd..

billi
25. kvě 2018

@kukokuko mám nenáročné dítě po hnusnem porodu.
Druhé dítě nám to vrací i s úroky. Nespal, plakal, cvičili jsme Vojtovku, byl hodně nemocný... Nemá pud sebezáchovy. I bych zapatrala jakebdeti jste byli vy s mužem, vaši rodiče a tak. Ono se to v té rodině často opakuje.

kaliopea
25. kvě 2018

takova byla a je moje prvni,spi krasne doted,jsou ji skoro 3...druha dcera je urvanek uz od porodnice 😀 rikala jsem si,ze snad po 3 mesici se to u ni trosku spravi a rve porad...ale spi taky hezky,hur jako prvni,ale spi celou noc,jen 2-3 x kojim (prvni spala celou noc od 3 mesice)...s manzelem jsme spis oba nervaci,v rodine zadnyho salamistu nemame 😀 porody oba skoro stejny...

edeltraut
25. kvě 2018

Mám tři a nevím co to je proplakaná noc 😉. Všechny děti byly absolutně pohodové a spokojené 😉.

drzticka81
25. kvě 2018

Mam tri deti-a myslim,ze jsou normal-je pravda,ze neplakaly z duvodu boleni briska-byly kojene do 2.5,tudiz noci neprospaly cele-ale ja je mela (a posledni furt mam) v posteli,takze o kojeni skoro nevim 🙂))), nespaly do 9-10,syn se budil v sest,ted se budime mezi sestou a 7......jak rikam,jsou normalni a spis ja to tak beru normalne.......jinak jsou spis kontaktni, nosene, spani s rodici,mazleni,tuleni-postylku nemame,jo a pres den spi kdy chteji-neresim denni spaci rezim mimina a vlastne i tech starsich-uz je mi to jedno a nenervuju se,ze pujdou spat az v deset 🙂))......takze vim,co je to vysavani s ditetem, vareni s ditetem-nemam rada,kdyz deti breci 🙂)))) jedine hrozne obdobi (ale uz si ho moc nepamatuju)-obdobi vzdoru syna-hruza 🙂))) ale ja beru veci tak jak jsou-mam zdrave a ciperne deti,nekdy jsou na ranu,nekdy na sezrani.......porody-akut.cs,dva planovane cs 🙂))) za me-nejlepsi je prijmout situaci,ktera prave je,ac je sebehrozivejsi-clovek to nejak da,na to spatne zapomenout a vzpominat na to lepsi-🙂))) a proto mam tri deti a je to s nimi fajn,klidne bych sla do dalsiho 🙂)))

odula
25. kvě 2018

@lv 😀 to mi pripomina - kdyz byl syn ve skolce tak jednou hrozne plakal. a za ucitelkama pribehly vydeseny deti jestli hori ze se spustil požární alarm? "neeee,to jenom Pepicek je smutnej" 😁

bonavoxa
25. kvě 2018

To mi připomíná, že když jsem slyšela z venku cirkulárku, běžela jsem se podívat, že se mi už budí malá. Její řev měl stejný zvuk.
Úplně nenáročné dítě snad neexistuje.
Malá extrémně náročná, malý o něco lepší.

verinikki
25. kvě 2018

Náročnost u miminka je dle mého kombinace povahy a trávení. První dcerka na mašli - se spaním i nonstop pláčem a ječáky. Druhá holka zlatíčko a užívám si to co popisuješ🙂

snezenka123
25. kvě 2018

mám tři děti...první klidné miminko, po nakojení dcerka spala, jen do 3.-4,měsíce ji po večer bolívalo bříško, jinak ok. klidná, pohodová do dneška je jí 10,
syn byl už živější, déle začal mluvit, byl to prostě kluk, ale taky jako miminko spal rád i dlouho v kočárku, v noci se nakojil a spinkal...je mu 8 a energie má na rozdávaní /má ADHD/..
třetí dcerka brečela už v porodnici..a potom, kolikrát se v noci vzbudila a nosila jsem ji od tří ráno do 6 na rukách..když ji rostli zuby od půl roka, musela být se mnou v posteli, by jinak probrečela celou noc...v kočárku nespala..sotva půl hodiny, jakmile se zastavilo byla okamžitě vzhůru..byla ze všech tří asi nejnáročnější🙂
ted jí jsou 3 roky a je pohodová, šikovná, učenlivá😉
čekám 4. miminko a už se těším, jaké bude
každé dítě je originál, záleží na spoustě věcí, co to ovlivní..těhotenství, psychický stav maminky, partnerský vztah, geny, porod, poporodní období..atd.
A je úplně jedno, jestli máme děti náročnější, zlobivější..vždyť miminka za bolavé bříško a rostoucí zuby, ani geny po vzteklém tatínkovi nemůžou..
Milujeme je stejně, ať jsou jakákoliv❤

leymea
25. kvě 2018

@kukokuko uplne Te chapu. Taky mam zlate miminko a docela se desim druheho ditete, protoze mam doma pohodicku a nedokazu si predstavit mit nejakeho satanka. Fakt mam z toho strach.

evakaspar
25. kvě 2018

2 syni oba byli zlaté miminka jen spali a jedli, nevím co je to probdelá noc. V srpnu se narodí dcera tak sem zvědavá, ale myslím, že když je maminka klidná a v pohodě je i miminko. To maminka přenáší neklid na miminko, vycítí i sebemenší nervozitu a nejistotu atd.... 😉

dancamich
25. kvě 2018

Dcera byla nenarocna a pak se to po tom roce zlomilo. Kazdopadne Ti preji, at to Tvemu ditku vydrzi co nejdele. 🙂

absintka19
25. kvě 2018

@kukokuko taky mame tak pohodove, neuplakane a spici miminko celou noc dnes od 21:15-09:40 takze pohoda. A ano, jsou to geny. Oba jsme pohodaci, mala taky, papa vse. Ma prav.rezim, nebyla nemocna, proste spokojene usmevave "miminko". Takze geny v tom jsou ve velke mire. Porod jsem mela 36 hodin a i pres bolest a bez leku jsem mela usmev na rtech a mysleni jen na miminko, i v porodnici na nas radi spominaji, jak jsme se tesili, smali i pres dlouhy a bolestivy porod. Takze pohodari.

pavca1982
25. kvě 2018

Mám tři děti a každé dítě je jiné.První dva kluci mají jiného otce a dcera má taky jiného.Čekám čtvrté dítě a moc se těším jaké bude😉Doufám, že o chlup klidnější než dcerka, protože mít dva takové rarachy to by byla zábava😄

2hanah
25. kvě 2018

@kukokuko Těžce závidím. Já mám dvě děti už ve škole a čekáme třetí, to si pořádá diskotéky přes noc už teď, takže nespím a první dvě mají obě vzdělávací potíže a většinou se jim nechce být samostatní, fakt toho mám někdy plné zuby a říkám si, proč aspoň jedno není "normální" 😒 ještě doufám u třetího, že bude šikovný, snad ne marně 😯

maggiele
25. kvě 2018

Ahojky, to ti moc preji, ze mas tak klidne a pohodove ditko. Podle me v tom hlavni roli hraje temperament, tedy to jak proziva ruzne situace a stavy. Avsak casem se k tomu zacnou primichavat charakterove vlastnosti, zkusenosti, napodoba apod. Takze se se zdanlive klidneho ditete muze vyklubat pekny certik. Ty koliky a spinkani je take hodne dano vyvinutim nervove soustavy🙂 A co se tyce vlivu tehotensti a porodu na klidne ci neklidne dite... no ja mela vzorne tehotenstvi, krasny prirozeny porod a maly si na zacatku sveho zivota vyzral snad vsechno (silene koliky, nespavost, nechtel jist, operace🙄). Takze jak uz tady bylo receno, to jake bude druhe dite urcuji spise geny a takuly nahoda😉

calvac
25. kvě 2018

@kukokuko Ja se priznam - mam dva kluky,prvni do roku zlaty,svaty. Pak to ale zacalo, vzdor,prosazovani atd. Preslo to az skoro v peti letech. Druhy syn ma ted tri mesice a je velmi nenarocny. Uvidime, jak to bude dale.

lavita
25. kvě 2018

Já mam prvního syna naprosto v pohodě, jen spal
a smál se. druhej jen řve a pořád se musí nosit, špatně spí,prostě opak...

radecka1
25. kvě 2018

@absintka19 Na geny bych to tolik nesváděla. Určitě ke klidnému dítěti dopomůže, když jsou rodiče klidní, ale není to automatické. To je stejné jako s výchovou. Když má někdo hodné dítě, tak se strašně rád "chlubí", jak si dítě vychoval. Jinak děti mám normální, spíš klonící se k uřvanosti a choleričnosti. Docela se v nich vidím.

anetka1701
25. kvě 2018

definuj nenáročné 😁😁 co nekomu přijde jako pohoda je pro druhého peklo. Já mám všechny tři pohodové a skvělé a myslím že dokonale 😁 Ale když mne někdo vidí jak s každým pipnutim skáču k miminu, neustále nosím (protoze chci!!) a mám mimco v náručí prakticky neustále, tak se krizi je ze "si zadelavam". Já bych nekontaktní dite co se nerado nosí třeba nechtěla 😁😁 Naopak...

baris
25. kvě 2018

Souhlasím s @anetka1701 . To co je nenáročné pro mě je náročné pro jiné a zase naopak.

První dcera - když pominu to, že je na mě pořád závislá, tak do roka byla zlaté dítě. Je to mega cíťa, stále jí mám za zadkem, ale jinak je zlatá. Mladší dcera - první rok to bylo ne zlaté, ale diamantové miminko. Od roka je to čert. Ale můj čert 😍

garalela
25. kvě 2018

@anetka1701 tak kontaktní jako máš ty bych brala, soudě podle toho,že s každým pípnutím k němu přiskočiš. Mám tak kontaktní,že je neodlozitelne a klidu mám jen tak 30 minut denně (sečteny všechny návštěvy WC, sprchu. ) Strašně závidím všem, co si mohou běžně zajít mezi lidi, mají klid na to odmočit si páty před oškrabáním. Já už ze sprchy lezu zpocena,když slyším ten rev. Takže kontaktní ano,ale náročné tak, že ani nikam nemůžeme a o návštěvu u nás nikdo nestojí, je za trest. Každý den se ptám,co jsem komu udělala.

drzticka81
25. kvě 2018

@garalela no vidis,takhle problematicky jsem to videla u prvniho 🙂))) ted uu tretiho uz mi neprijde strasne,ze jsou kolikrat vseci tri u wc, nebo ze se koupu,chlap mi donese mimino,a pak tam naskace zbytek-takze klidnou koupel sama pro sebe jsem uz nemela 6 let-ted v tom vidim to,ze usetrime za vodu a ze setrim cas a sve sily,hahahaha
mam taky deti kontaktni a do zhruba dvou let veku jsem byla s nimi-krom kratkych odchazek 🙂))) taham je s sebou vsude,jsem s nimi a jsem s nimi rada......ani jedno jsem neodkladala,byly stale se mnou i jako miminko-a s tim poslednim-vidis a stihla jsem se postarat i o starsi deti 🙂))) onehda jsme byli vsichni (s mym brachou,muz mel sluzbu) na vylete-vlakem-a usli jsme celkem 11 km (deti 6,4,1)-sice v poslednich metrech jsem mela v manduce mimino,v kocaru ctyrletou a tahala jsem jiz nemohouciho syna a dala jsem to 🙂))) v klidku,v pohode.......clovek si zvykne a je to o tom prijeti dane situace-ja jsem se s tim smirila-ale u prvniho jsem to videla stejne jako ty-napruzela,ze kdyz jsem uspala syna a ja se tesila do sprchy si umyt vlasy a on za pet minut rev-beze me 🙂))))