Posunutý režim v 5 měsících?

jaja_xx66
15. črc 2019

Je možné že se miminku posunul spací režim? Do nedávna spal nás chlapeček v noci skvěle (od osmi někdy až do šesti do rána) a přes den jsem ho nechala spát jak potřeboval. V pěti měsících se začal v noci víc budit,tak jsem mu chtěla nastavit režim i přes den ( 1 spaní dopoledne a dvě odpoledne), myslela jsem,že by to pro něj bylo dobré,ale od té doby je to čím dál horší. V noci nevydrží dyl jak 2 hodiny,spíš méně a dopoledne by pak prospal nejradši celé. A když už je vzhůru tak skoro pořád brečí. Myslela jsem,že mu třeba polezou zuby,ale dásně natekle nemá. Neporadite někdo co s tím? Už z toho začínám být dost zoufalá, hlavně z toho věcného pláče.

malytlustyhroch
15. črc 2019

Prezit, potize se spanim prichazi a pak nastesti zase odchazi (aspon u nas, je to tak 3-6x do roka na 1-3 tydny a pak zas klid). Zuby to klidne byt mohou, dasne nemusi byt kdovijak natekle a chystaji se nez se proklubou. To by mu mohlo pres den zvednout naladu kousatko. Muze to byt ale milion dalsich veci: Boleni briska, jestli jste uz zacali s prikrmy a neco mu treba nesedi. Nebo naopak hlad bez ohledu na prikrmy. Mozna se mu zmenila potreba spanku a chvili to trva nez se ustali. Nebo za to muze prilis mnoho svetla takhle v lete, prilis tepla, pobyt u televize pred spanim... Nova motoricka dovednost, kterou si mimodek procvicuje ve spani a tim se budi (u nas to bylo, kdyz zacal lezt, u nekoho uz kdyz se pretaci). Zmeny v rodine, jako ze ho nekdo vic hlida a tak si te chce v noci uzit. Ultrazvukovy odpuzovac komaru... cokoli. Kazdopadne drzim palce, at to brzy prejde a zase se vyspis.

michaelllas
15. črc 2019

Vydržet. U nás se to také tak měnilo. Radu bohužel nemám, zkoušela jsem všechno. Asi tak reagují na okolní změny, změny ve výoji... jak píše @malytlustyhroch. Držím palce, ať se to zas brzy ustálí🍀

urtica
15. črc 2019

Máme to stejně...zrovna na dnešek spal od 23 do 5:30 - vzhůru co hodinu, od půl šesté už nespal vůbec, vytuhl až odpoledne a spal doteď...:-/...to zas bude noc :-/

bayt
15. črc 2019

@jaja_xx66 Já bych ho teda nechala spát, jak potřebuje. Až uvidíš známky únavy, tak ho zkus uspat. Pokud mu nejde zabrat, tak vymyslet, jak by to šlo...kočárek venku, šátek apod.

jaja_xx66
autor
15. črc 2019

@urtica ani dopoledne nespí? To musí být šílený, já už občas skoro padám unavou. Tak budeme doufat,že se to zlepší 😉