Je možné že se miminku posunul spací režim? Do nedávna spal nás chlapeček v noci skvěle (od osmi někdy až do šesti do rána) a přes den jsem ho nechala spát jak potřeboval. V pěti měsících se začal v noci víc budit,tak jsem mu chtěla nastavit režim i přes den ( 1 spaní dopoledne a dvě odpoledne), myslela jsem,že by to pro něj bylo dobré,ale od té doby je to čím dál horší. V noci nevydrží dyl jak 2 hodiny,spíš méně a dopoledne by pak prospal nejradši celé. A když už je vzhůru tak skoro pořád brečí. Myslela jsem,že mu třeba polezou zuby,ale dásně natekle nemá. Neporadite někdo co s tím? Už z toho začínám být dost zoufalá, hlavně z toho věcného pláče.
Vydržet. U nás se to také tak měnilo. Radu bohužel nemám, zkoušela jsem všechno. Asi tak reagují na okolní změny, změny ve výoji... jak píše @malytlustyhroch. Držím palce, ať se to zas brzy ustálí🍀
Máme to stejně...zrovna na dnešek spal od 23 do 5:30 - vzhůru co hodinu, od půl šesté už nespal vůbec, vytuhl až odpoledne a spal doteď...:-/...to zas bude noc :-/
Prezit, potize se spanim prichazi a pak nastesti zase odchazi (aspon u nas, je to tak 3-6x do roka na 1-3 tydny a pak zas klid). Zuby to klidne byt mohou, dasne nemusi byt kdovijak natekle a chystaji se nez se proklubou. To by mu mohlo pres den zvednout naladu kousatko. Muze to byt ale milion dalsich veci: Boleni briska, jestli jste uz zacali s prikrmy a neco mu treba nesedi. Nebo naopak hlad bez ohledu na prikrmy. Mozna se mu zmenila potreba spanku a chvili to trva nez se ustali. Nebo za to muze prilis mnoho svetla takhle v lete, prilis tepla, pobyt u televize pred spanim... Nova motoricka dovednost, kterou si mimodek procvicuje ve spani a tim se budi (u nas to bylo, kdyz zacal lezt, u nekoho uz kdyz se pretaci). Zmeny v rodine, jako ze ho nekdo vic hlida a tak si te chce v noci uzit. Ultrazvukovy odpuzovac komaru... cokoli. Kazdopadne drzim palce, at to brzy prejde a zase se vyspis.