Zdravím,
Mám takový problém. Syn 7,5 měsíců začal vyvádět blbosti. Začal se stavět na čtyři a dělá jakoby sudy . Ale padá na hlavu a to jsou rány.. na pěnové podložce.
Pak se to stalo i mimo, máme všude dlažbu. Takže řev a bojí se pak lézt. Existuje nějaké řešení? Mám pořidit helmu? Mám strach jit i na zachod nebo se otočit.
Když mu dáš přilbu, nebude ho pád na hlavu bolet, takže nezíská hranice, a jakmile přilbu sundáš, může si ošklivě ublížit. Navíc ta přilba něco váží, čímž se nadměrně zatěžuje krk a taky u to může ublížit. Prostě vydrž, naučí se to.
Ano ja vím.. ale je mi ho tak líto a tak se bojím, aby si něco neudělal vážnýho. Je to moje první mimčo a popravdě jsem z toho pos**** 🙏🏻
neboj, priroda s tim pocita ze nejsou z porcelanu. Pokud nenarazi okem na roh stolu nebo podobne tak kdyz klepne hlavou o dlazbu tak si poplace a dobry.
Chápu, ale já píšou holky výš, nenaučí se, že ho to bolí a helma je zbytečně těžká a zátěž, jestli se opravdu mooooc bojíš ( já taky mám první a jsem uprdena neboť malá je torpédo co v 7 měsících už stoupala kolem nábytku) tak bych mu dala nějakou čepičku 🤷, malinko to pomůže třeba a zároveň ucítí i bohužel bolest. Pády a bolesti budou a čím dál větší s více pohybem, taky jsem se jí snažila ochránit ale to je mžik a už je na zemi a řev.
Vydržet. Udělalo by to víc škody než užitku. Ono to je zase období. Sem ještě v sedmi narážela hlavou do topení a mam sešity celo a nevim co. Souhlasím s tim, ze by dite pak nepoznalo hranice, proste je to “musi bolet” aby si to ta palice zapamatovala, ze tohle nebyl nejlepší nápad 🙂
Vydrz. Pád z vlastní výšky byt na tvrdou zem děti zvládnou, příroda to tak zařídila. Dávej pozor akorát na rohy a pády z větší výšky.
Taky jsem tohle období nenavidela, taky máme všude dlažbu. Ale fakt se to jinak nenaučí, že to bolí.
@rebe 100% souhlas
Lepší než helmičku pořídit koberce, ty jsou lepší na lezení i na ty pády a samozřejmě odstranit z dosahu vše nebezpečné ať může volně zkoumat..
Všechny jsme se bály. Ale právě proto má měkkou lebku, aby si ji nerozbil. Bude to v pořádku.
U nas tohle debilni obdobi trvalo tyden, pochopil, ze to boli.
My jsme okolí gauče, kde nejvic travila čas dali takove ty pěnové puzzle a nebo podložku na cvičení. Když holka spadla , tak to furt byla rána, ale furt trochu tlumená oproti dlažbě. Relativně rychlo tohle období ale přešlo.
Vůbec bych přilbu nedávala, není třeba se zase o dítě přehnaně obávat, my jako děti jsme je taky neměli a žijeme, panebože. Děťátko se musí naučit samo jak padat. Když mu ji následně sundáš, může si ošklivě ublížit.
Hele, děti fakt vydrží mnohem víc, než čekáme. Jo, pláčou. Ale na ty pády jsou prostě dělaný. Pláč není obvykle projev "rodiči, udělals chybu", ale prostě toho, že situace byla nepříjemná. Je v pořádku a nutné děti vystavovat i "přiměřeně nepříjemným" situacím, protože jinak nemají, jak se poučit, co dělat a nedělat. ... a když píšu "vystavovat", myslím spíš "nechat je se vystavit". Rodič by měl být ten, kdo nepříjemnosti odstraňuje, ne vytváří. Ale prostě bez určité míry nepohodlí nelze růst. A my chceme, aby naše děti rostly, ne?
Kdyz byla moje nejstarší malá, byli jsme štamgasti na pohotovosti... Tech pádů na hlavu, ze se nedivim ze je praštěná 😁 Ta holka nemela pud sebezáchovy 🙄 Asi bylo stesti ze nikdy nic vážného si neudelala. Naopak jeji sestrenice si prvni den ve skolce zlomila nohu a to nebyla zdaleka tak akční. Podle me je základ hlídat, ale nejistit ☝️ Pokud bude splhat moc vysoko tak sundat. Nenechala jsem deti lezt, kde jsem se bála ze si pri pádu vázne ublízi, ale pokud nekam lezli, nijak jsem je nejistila, kdyz spadly, mely bouli... Jinak se nenauci odhadnout svoje síly, kdyz jim je mama za zadkem a vzdy je chyti, protoze jednou tam nebude (treba v te skolce)...
Určitě bych nic takového nepořizovala. Až bude mít větší stabilitu a půjde mu to, tak se to dít nebude. Musí se naučit hranice. Takhle akorát bude vědět, že se mu nic nestane a bude to horší. Musí se naučit reflexy, padat atd.
ja mam osmimesicniho a padal takhle taky furt, nechala sem to byt . On se musi naucit stabilite a rovnovaze. Syn mival takhle nehody tak 5-6x denne a to samy i starsi. Ted posledni dobu se mu tio nekdy nestane vubec a nekdy treba 1-2x za den. Uz se to postupne skoro naucil ...Nech ho at se o sebe "postara sam" . 🙂 Naucit se to musi