Zdravím,
Mám takový problém. Syn 7,5 měsíců začal vyvádět blbosti. Začal se stavět na čtyři a dělá jakoby sudy . Ale padá na hlavu a to jsou rány.. na pěnové podložce.
Pak se to stalo i mimo, máme všude dlažbu. Takže řev a bojí se pak lézt. Existuje nějaké řešení? Mám pořidit helmu? Mám strach jit i na zachod nebo se otočit.
Když mu dáš přilbu, nebude ho pád na hlavu bolet, takže nezíská hranice, a jakmile přilbu sundáš, může si ošklivě ublížit. Navíc ta přilba něco váží, čímž se nadměrně zatěžuje krk a taky u to může ublížit. Prostě vydrž, naučí se to.
Ano ja vím.. ale je mi ho tak líto a tak se bojím, aby si něco neudělal vážnýho. Je to moje první mimčo a popravdě jsem z toho pos**** 🙏🏻
neboj, priroda s tim pocita ze nejsou z porcelanu. Pokud nenarazi okem na roh stolu nebo podobne tak kdyz klepne hlavou o dlazbu tak si poplace a dobry.
Chápu, ale já píšou holky výš, nenaučí se, že ho to bolí a helma je zbytečně těžká a zátěž, jestli se opravdu mooooc bojíš ( já taky mám první a jsem uprdena neboť malá je torpédo co v 7 měsících už stoupala kolem nábytku) tak bych mu dala nějakou čepičku 🤷, malinko to pomůže třeba a zároveň ucítí i bohužel bolest. Pády a bolesti budou a čím dál větší s více pohybem, taky jsem se jí snažila ochránit ale to je mžik a už je na zemi a řev.
Vydržet. Udělalo by to víc škody než užitku. Ono to je zase období. Sem ještě v sedmi narážela hlavou do topení a mam sešity celo a nevim co. Souhlasím s tim, ze by dite pak nepoznalo hranice, proste je to “musi bolet” aby si to ta palice zapamatovala, ze tohle nebyl nejlepší nápad 🙂
Vydrz. Pád z vlastní výšky byt na tvrdou zem děti zvládnou, příroda to tak zařídila. Dávej pozor akorát na rohy a pády z větší výšky.
Taky jsem tohle období nenavidela, taky máme všude dlažbu. Ale fakt se to jinak nenaučí, že to bolí.
@rebe 100% souhlas
Lepší než helmičku pořídit koberce, ty jsou lepší na lezení i na ty pády a samozřejmě odstranit z dosahu vše nebezpečné ať může volně zkoumat..
Všechny jsme se bály. Ale právě proto má měkkou lebku, aby si ji nerozbil. Bude to v pořádku.
U nas tohle debilni obdobi trvalo tyden, pochopil, ze to boli.
ja mam osmimesicniho a padal takhle taky furt, nechala sem to byt . On se musi naucit stabilite a rovnovaze. Syn mival takhle nehody tak 5-6x denne a to samy i starsi. Ted posledni dobu se mu tio nekdy nestane vubec a nekdy treba 1-2x za den. Uz se to postupne skoro naucil ...Nech ho at se o sebe "postara sam" . 🙂 Naucit se to musi